Po ujrzeniu pierwszego zwiastunu o Avengers 3 mój hype się powiększył o jakieś 60%. Jako fan od kiedy dowiedziełem się że w necie pojawi się nowy zwiastun nie mogłem spać po nocach. Dziś o godzinie 14:00 w końcu się pojawił, wyłączyłem go i...
Nie wierzę w to co się stało. Film który dla mnie zapowiadał się być zbawieniem dla kinowego uniwersum wydał na światło dzienne ten zwiastun.
Nie zrozumcie mnie źle, kocham marvela i wszystkie, no przynajmniej większość produkcji jakie są z nim związane ale ludzie, nie wyskakujcie mi z czymś takim.
Jedyne co mi pasowało w tym zwiastunie to na pewno Bucky i wygląd Thanosa które wręcz wbiły mnie w fotel. Ale nawet te bomby nie pomogły w tym co odczułem po obejrzeniu. Już nie mówię o pokazaniu tej bitwy ludu wakandy z tymi xeno-istotami który w porównaniu do innych wyszedł tekturowo (i nie mówcie mi że to tylko zwiastun i na filmie będzie to lepiej wyglądać bo jak widziałem zapowiedź takich filmów jak czas ultrona czy wojna bohaterów to nawet przy takich scenach jak Hulk vs. Iron Man czułem więcej adrenaliny, i nawet przy zapowiedzi JL gdy był pokazany fragment bitwy Stephenwolfa z ludami ziemi to też czułem ciary na każdej części ciała, a na tym zwiastunie? 0 i nic).
Dziwi mnie również reakcja wielu ludzi na spider-mana i w części to rozumiem bo pomimo iż zaspoilerowałem sobie, to wiedząc że ten pajączek pojawi się w filmie cieszyłem się jak dziecko ze sceny z autobusem. Natomiast dziwi mnie jak ludzi jara ten nowy kostium, przecież był on pokazany w homecomingu i w tedy był największy hype na niego. W tedy czułem największą radość.
I po ostatnie... Chyba najgorsze: Mówią nam że zostali utworzeni by dać światu iskrę nadziei, zamurowało mnie...
W recenzji Kapitana Ameryki 3 mówiłem że zgadzam się z tym iż bohaterowie bardziej szkodzą niż pomagają (teraz wtrące bo muszę coś powiedzieć o JL. W filmie nie było za bardzo niszczenia miast albo takiej jakiejś masowej demolki, poza tą w Rosji ale tam to był tylko mały obszar nieszkodliwy, dlatego też pokochałem tamten film. W dodatku na końcu filmu była pokazana scena w której to rzeczywiście liga pomagała ludzią i dzięki nim przestępczość na świecie zmalała lecz w Avengersach było tylko pokazane jak to, podobnie ja Fantastic 4, zdobyli jedynie sławe a walczą albo ze sobą, albo z rządem. Dlatego trochę bardziej pokochałem JL od Marvela).
I do jasnej anielki co to za okrąg nad całym miastem, jak to zobaczyłem czułem się jak podczas zapowiedzi MoS, w dodatku muwią o ewakuacji... Pytanie tylko gdzie?
W skrócie, sceny były przewidywalne, niektóre płaskie, a największe zaskoczenie jakie zwykle wystepuje w trailerach wygląda jakby było bo nigdzie indziej się nie zmieściło (mowa tu o Straznikach). No przecież jak człowiek ogląda to, i mówi: spokojnie, poczekam do sceny na końcu, na pewno odzyskam swój hype na ten film, twórcy nam dają nieciekawą scenę o której wiedzieli nawet ludzie, którzy nie siedzą w tym uniwersum i nie czytają najnowszych informacji o tego typu filmach bo to się po prostu już wie. Połączenie tych dwóch drużyn było tak oczywiste jak to, że Harry Potter to ten dobry a Voldemort to ten zły.
W skrócie trailer dobry ale szału nie ma.
Co jest złego z "wtedy" ? :v
A co do Steppenwolfa, to jego sprawa. Dla niego może to brzmeić lepiej po angielsku, a po polsku... No znajdź dobre tłumaczenie :|
A no to, że w pierwszym komentarzu pojawia się "w tedy". I to nieraz, więc kuje w oczy :P
Chodzi o to, że autor pisze o jakims Stephenwolffie. Aż tak trudno sprawdzić, do czego się odnoszę...
dla mnie wygląd Thanosa nie jest jakiś kozacki. Powiedziałbym że trochę tekturowy, może poprawią
Trailer nie jest zły ale też na pewno nie taki jaki oczekiwałem. Powiem tak wolałem teaser puszczony na disney expo który był bardziej efektowny, nawet w kiepskiej jakości potrafił wyrwać emocje. Ten już niekoniecznie, chociaż klimat czuć. No ale też bez przesady, zapowiada się porządne widowisko, póki co bez głupich humorystycznych scen i przedłużeń. Brakowało mi Nebuli w trailerze bo tym na disney expo była.
Tak sceny są przewidywalne a trailer zbyt spoilerowy, pokazanie prawdopodobnie scenę śmierci Visiona w pierwszym trailerze to nieco przesada. Wkurza mnie trochę też black panther.... no w trailerze ma kwestie jakby to on miał dowodzić bohaterami w filmie przeciwko Thanosowi i bezsens.
Poza tym nie mam do czego się przyczepić, efekty troszeczkę niedopracowane ale nie są tak sztuczne jak w Ant Manie czy w Avengers 2. Muzyka nadaje klimat no i ostatnia scena śliczna.
sam zwiastun to dla mnie takie 7,5/10 więc nie ma zle. Na tyle też oceniłem pierwszy zwiastun czas ultrona więc kampanie mamy podobną bez szału ale dobrą oby finalnie wyszło lepiej niż się zapowiada
Finałowy twist jest magiczny... Czemu niby nie pasuje obecność Strażników w IW była zapowiedziana,po pierwszej części Strażników i dobrze... Liczę że strażników galaktyki będzie ogrom w IW
Jaki spoilerowy? Ten trailer niewiele nowego nam pokazał. Znacznie więcej było tego, czego mogliśmy się domyśleć, bądź zwyczajnie już wiedzieliśmy.
1. Thanosa znamy od czasu pierwszego filmu Avengers, a to że chce zebrać wszystkie Kamienie - od czasu jak pokazał się z rękawicą i że musi przylecieć na Ziemię.
2. Vision ma Mind Stone i wiadomo, że będzie celem.
3. Wakandę znamy od Civil War, a poznamy ją jeszcze lepiej w Black Phanter (potencjalny Soul Stone - bo chodziły ploty, że jak nie w Ragnaroku to Panterze będzie - co tłumaczy walkę w Wakandzie, bo wątpię, aby Thanos interesował się vibranium, jak w komiksach).
4. To, że Winter Soldier i Cap są w Wakandzie było wiadome od Civil War.
5. To, że Thor spotka Strażników było wiadome już Ragnarok.
6. To, że Hulk jakoś wróci na Ziemię można było się domyśleć.
7. Loki zabrał Tesseract - bo to Loki i ma hopla na jego punkcie, a że odda Teseract ratując tym samy swoje życie - do przewidzenia.
8. Nowy kostium Spidermana widzieliśmy w Homecoming, tyle że oczy mu nie świeciły.
Chyba nie zrozumiałeś postu więc argumenty z dupy
Nawet nie wspomniałem o Thanosie więc po kij to piszesz
Co z tego że ma kamień jego śmierci nie musieli pokazywać w pierwzej zapowiedzi
Reszta to argumenty na siłę by mi zaspamować
Dla mnie za dużo było dziwnych urywków, typu BW wbijająca w kogoś włócznię, doktor, który opuszcza "magiczną gardę", Thor trzymający jakieś ustrojstwo, zaciemniona postać (zapewne Cap) łapiąca włócznię. Sądzę, że trailer A1 był lepiej zmontowany (choć też były kwiatki). Trailer A3 ma za dużo spowolnień, bo np. taka bitwa w Wakandzie lepiej by wyglądała w normalnej prędkości i była trochę dłużej (10 sekund) pokazana. Dziwię się też bardzo sztucznemu wyglądowi kostiumu Pająka i samego Thanosa, ale film za pół roku, więc pewnie jeszcze coś będą poprawiać (Pająk z CW też był sztuczny w trailerze). Z drugiej strony świetne wrażenie robią jak zwykle WS i Loki, pokazano obawy Starka, współpracę Pantery i Capa. Mam nadzieję, że postać Lokiego naprawią w tym filmie, po tym jak w Ragnaroku zupełnie ją popsuli (bojący się wszystkiego śmieszek, który przeszedł faceturn). Trailer dobry, solidny, a nie jakiś wspaniały. Nie rozumiem tych ludzi z filmików na YT (tzw "reaction"), którzy sikają w majty bo zobaczyli Parkera w autobusie.
Co do tych ludzi z Parkerem w autobusie... Myślę, że się tym jarają, bo mu się Spider-Senae w ten sposób włączył ;)
Odnośnie tego włączania - w komiksach i trylogii włączał mu się tuż przed potencjalnym zagrożeniem. Ciekawe dlaczego tutaj włosy stanęły mu dęba z powodu lądowania statku. No chyba, że w filmie bezpośrednio po scenie w autobusie stanie się coś co spowoduje zagrożenie.
Co do samego Parkera - są pewne przypuszczenia, że on "umrze" w A3, bo Marvel z Sony dogadali się na jego 2 udziały. Ale, po pierwsze, będzie Homecoming 2, a po drugie, Sony rozwija teraz spin-offy, więc może nie będą chcieli tej postaci tak szybko z powrotem...
Możliwe, wskazuje na to trochę scena ze złodziejaszkiem. W obsadzie H2 jest co prawda Holland i fim jest Marvel/Sony, ale może to będzie "przekazanie pałeczki" przez Parkera...
http://www.filmweb.pl/news/To+pewne%3A+Miles+Morales+istnieje+w+kinowym+uniwersu m+Marvela-125125
Nie mówcie że zabiją Parkera po tym jak wystąpił w jednym swoim filmie i dwóch innych gdzie zagrał epizody. Za długo to studio walczyło o prawa do filmów o pająku żeby go od razu zabić
Też moja początkowa reakcja była taka: Serio? Tylko tyle... No szału nie ma ale jest dobrze.
Ale kiedy zacząłem "analizować" sceny czy porównywać je z tym poprzednim zwiastunem to wtedy dopiero pojąłem jaki ten film BĘDZIE ZAJEBISTY !
Moja teoria na to jak będzie przebiegał film:
Film zaczyna się od ataku Thanosa na statek asgardczyków, Loki oddaje Tesseract Thanosowi, po czym ginie z rąk fioletowego. Thor i Hulk są rozdzieleni. Hulk trafia na Ziemi, a dokładnie do Nowego Yorku, siedziby Strange'a. Natomiast Thor na strażników którzy lecą tropem Thanosa od Kolekcjonera. W międzyczasie Thanos wzywa swoich sługusów (Black Order?) by zabrali kamienie z Ziemi. Stark dowiaduje się od Strange'a o Hulku który przybywa w Nowym Yorku. Bruce oznajmia Starkowi że Thanos przybędzie na Ziemię zdobyć kamienie nieskończoności. Stark słysząc o próbie zabicia Visiona w Wielkiej Brytanii zamierza ukryć go Wakandzie gdzie znajduje się kolejny kamień. Na ich nieszczeście siły Thanosa zaatakowały Nowy York. Spider-man przyłączył się do Iron Mana, Strange'a i spółki w obronie NY i zniszczeniu wielkiej machiny. Na ich szczęście Strażnicy przybywają niszcząc siły Thanosa. Przed ich przybyciem Thor zrobił sobie w jakiejś maszynie nowy młot. Strażnicy mówią Starkowi i reszcie że muszą uratować Xandar gdzie zamierza wyruszyć Thanos po kamień nieskończoności. Nie wiedzą że Strange też posiada kamień. Strange przeteleportował Hulka do Wakandy gdzie ziemianie zamierzają wydać bitwę zmasowanym siłom Thanosa. Kiedy Strażnicy dotarli na Xandar zastali zgliszcza. Thanos już był w posiadaniu drugiego z kamieni.
Jeśli mam być szczery to nie potrafię wyobrazić sobie chociaż JEDNEGO zakończenia tej historii która mogłaby być kompletnie odmienić MCU i jeszcze być kontynuowana w Avengers 4. Ale jestem pewny na 100% że w tym filmie Avengersi są zgubieni, ekipa na Ziemii dostanie mocny w*ierdol, to samo się tyczy ekipy na Xandarze (a może to jest Ziemia a nie Xandar! to by wtedy kompletnie rozwaliło mi umysł) i film NIE zakończy sie happy endem, a jeśli już to MOCNO gorzkim...
Wydaje mi się, że miejscem walki z Thanosem w zwiastunie jest Nowy Jork - zastopuj sobie zwiastun tuż przed wyjściem Thanosa z portalu, tam widać chyba zgliszcza Sanktum. Ale równie dobrze może to być też inna planeta, bo całkowite zniszczenie Ziemi wydaje się być mało prawdopodobne.
Co się tyczy Xandaru - gdy Thanos dodaje Tessaract do rękawicy ma już w niej Kamień, który był strzeżony na Xandarze. Zatem tej planety możemy nie uświadczyć wcale.
Kurde umknęło mi to że gdy wkładał Tesseract to już miał Kamień...
Nie powiem jestem ogromnie zaintrygowany tym filmem. Gdzieś czytałem że Infinity War zakończy się przejściem kilku przetrwałych Avengersów w inny świat (cofnięcie w czasie lub do innego wszechświata) co wywróci MCU do góry nogami i świat MCU będzie się dzielił na przed i po Avengers 3/4
W tym filmie mogą pozwolić sobie na szaleństwo i eksperymenty - to zwieńczenie wielu lat przygotowań. Oby tylko nie poszli w stylu Ragnaroku albo tego: https://www.youtube.com/watch?v=kv_OOcoEeJY
Z tymi kamieniami, które posiada Thanos po przylocie jest dziwna sprawa. Ma kamień mocy z Xandaru (fioletowy) i (zakładam, że) dostanie Tesseract od Lokiego (choć to może być specjalnie tak pokazane w trailerze a będzie inaczej w filmie). Jednak w trailerze z Comic-Conu jest scena, w której Strażnicy lecą do Nowhere, gdzie Kolekcjoner miał Eather (czerwony). Nowhere jest zniszczone, zakładam, że po wizycie Thanosa, a jednak czerwonego kamienia brak w rękawicy.
Dokładnie, zwiastun może mieć mylące sceny/szczegóły - zobaczymy w maju ;) Zapewne Kolekcjonera dopadnie przed przybyciem na Ziemię, ale to wcale nie znaczy, że zdobędzie Eather.
W jakimś materiale na YT była wspomniania jedna z ujawnionych scen (ale nie ujętych w trailerze): Thanos dopadł Kolekcjonera ale ten twierdził, że Eather sprzedał i nie wie, gdzie teraz jest.
W Nowym Yorku przegrają. W 1 zwiastunie pokazanym dla dziennikarzy podczas (chyba) Comic Conu była scena gdzie Spidey leży na ziemi pokonany i przeprasza Starka. 'Im sorry Tony'
Dziękuję wam za zrozumienie. Nie sądziłem że jest tylu porządnych ludzi którzy nie hejtują. Dzięki.
Justice League stawiasz za wzór? Mi jako fanowi kina superbohaterskiego podobało się, ale zdaję sobie też sprawę, że ten film można było nakręcić o wiele lepiej. Steppenwolf to porażka, fabuła niewiele lepiej, a Liga była tam chyba tylko po to, by wskrzesić Supermana, bo on i tak wszystko sam zrobił.
Póki co Thanos wygląda jak Borówka Basia. Tragiczne CGI. Ale w zwiastunie Civil War pajączek też wygląda beznedziejnie, a w filmie zacnie. Tylko nie wiem jaki jest sens pokazywania niedokończonych efeków specjalnych w zwiastunie...
Taki że teasery to pierwsze spojrzenia na film i efekty zawsze będą surowe... Więc wolałbyś aby pierwszego zwiastuna nie było bo efekty niedokończone... Nonsens...
Nie robiłoby mi różnicy gdyby zwiastun pokazywał się np dop 2 miesiące przed premierą z SKOŃCZONYMI efektami. Ba, obecny trend na pokazywanie teasrów teasera zwiastunu na rok przed premierą uważam za durny.
Ale tu nie jest rok przed premierą a nie całe pół roku... Poza tym pierwsze teasery trailery mają narobić smaczka na to co dopiero zobaczymy. No więc pełny trailer zobaczymy pewnie na 2 miesiące przed premierą. A ty się czepiasz by się czepiać...
Mi takie rzeczy nie robią smaczku, a właśnie zniechęcają. W filmach tego typu chodzi o efekty specjalne, a nie fabułe więc wymagam zeby były dopracowane w 100%, a nie pokazywany jakiś pół produkt. więc nie rozumiem reklamowania filmu gdzie liczą się najbardziej efekty cpecjalne, zwiastunem gdzie te efekty nie są wymaksowane.
Nie czepiam się, żeby się czepiać, a jedynie wyraźam swoją opinie. O ile mi wiadomo do tego służy zamysł istnienia forum. Niestety coraz więcej forów przekształca się w Circle Jerking Group, gdzie skrytykowanie czegos grozi ukamieniowaniem.
Trudno... Oglądać nikt ci nie zmusza więc bzdury...
WTF??? O fabułe też chodzi jeśli widzisz w,tym tylko efekty to ja żegnam