Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 211 tys. ocen
8,1 10 1 210846
7,6 68 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Dlaczego podczas ściągania rękawicy poprostu nie podcieli mu gardła albo wysłali w próżnie dzieki Strange'owi. Wytłumaczcie bo może czegoś nie wiem...

zsuetam123

oglądałeś ten film czy spałeś ? Nie podcięli gardła ponieważ to bohaterowie a nie złoczyńcy i druga sprawa najpierw musieli odebrać rekawice a potem mogli go gdzieś przenieść czy cokolwiek. Póki nie zdjęli rekawicy nie mogli nic wiecej zrobić bo thanos dzieki kamieniom które juz posiadał mógł wiele zdziałać.

kolo_103

Widzieli też co zaraz zrobi starlord. Mógł go np strange powstrzymać. Mógł również wysłać go thanosa do innego wymiaru lub jak już pisałem w próżnie. Niestety ta scena nie jest do końca przemyślana z całym szacunkiem dla filmu

zsuetam123

Strange go nie powstrzymał ponieważ widział wszystkie możliwe zakończenia starcia z thanosem i jedna była "zwycięska". Dlatego go nie powstrzymał i kreował sytuacje tak żeby te jedno zakonczenie zostało zrealizowane. Thanos miał już 4 kamienie m.in. kamień przestrzeni dzieki któremu mógł przenosić sie w dowolne miejsce we wszechświecie. Przeniesienie go gdziekolwiek bez zdjęcia rekawicy nie miało sensu bo i tak mógł wrócić dzieki kamieniom.

kolo_103

To skoro widział to mógł dać znać kolegom żeby dali sobie spokój bo to i tak nic nie da

zsuetam123

Strange przed walką mówi że widział tą zwycięską wersje i być może cześciowo wyjawił plan a częściowo nie żeby sytuacja potoczyła sie dokładnie tak jak zaplanował. Gdyby wyjawił cały plan to ktoś mógłby w którymś momencie zawalić sprawie i małe odstępstwo zmieniło by wydarzenia i mogło to sie potoczyć jeszcze inaczej czyli nie tak jak planował . Dlatego wg mnie nie zdradził wszystkiego i postanowił samodzielnie pokierować wydarzeniami aby szły właściwymi torami do tego "dobrego zakończenia".