Dlaczego podczas ściągania rękawicy poprostu nie podcieli mu gardła albo wysłali w próżnie dzieki Strange'owi. Wytłumaczcie bo może czegoś nie wiem...
oglądałeś ten film czy spałeś ? Nie podcięli gardła ponieważ to bohaterowie a nie złoczyńcy i druga sprawa najpierw musieli odebrać rekawice a potem mogli go gdzieś przenieść czy cokolwiek. Póki nie zdjęli rekawicy nie mogli nic wiecej zrobić bo thanos dzieki kamieniom które juz posiadał mógł wiele zdziałać.
Widzieli też co zaraz zrobi starlord. Mógł go np strange powstrzymać. Mógł również wysłać go thanosa do innego wymiaru lub jak już pisałem w próżnie. Niestety ta scena nie jest do końca przemyślana z całym szacunkiem dla filmu
Strange go nie powstrzymał ponieważ widział wszystkie możliwe zakończenia starcia z thanosem i jedna była "zwycięska". Dlatego go nie powstrzymał i kreował sytuacje tak żeby te jedno zakonczenie zostało zrealizowane. Thanos miał już 4 kamienie m.in. kamień przestrzeni dzieki któremu mógł przenosić sie w dowolne miejsce we wszechświecie. Przeniesienie go gdziekolwiek bez zdjęcia rekawicy nie miało sensu bo i tak mógł wrócić dzieki kamieniom.
Strange przed walką mówi że widział tą zwycięską wersje i być może cześciowo wyjawił plan a częściowo nie żeby sytuacja potoczyła sie dokładnie tak jak zaplanował. Gdyby wyjawił cały plan to ktoś mógłby w którymś momencie zawalić sprawie i małe odstępstwo zmieniło by wydarzenia i mogło to sie potoczyć jeszcze inaczej czyli nie tak jak planował . Dlatego wg mnie nie zdradził wszystkiego i postanowił samodzielnie pokierować wydarzeniami aby szły właściwymi torami do tego "dobrego zakończenia".