Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347604
6,9 60 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Z kim będą walczyć? Jakieś pomysły plotki? Zakładam że Hulk będzie członkiem zespołu, zważywszy że zasugerowano że Banner nauczył się kontrolować przemianę. Opierając się na ostatnim Hulku, sadzę że ich wrogiem będzie Leader (chyba że zostanie on zarezerwowany dla kontynuacji).

Szkoda że nakręcono Hulka od początku, a nie zaadaptowano wersji Lee, która była o wiele lepsza.

Rezun

Masz rację. Bo jak oglądałem The Incredible Hulk (polecam) to po napisach to Bruca przyszedł Tony Stark z propozycją [wiadomo jaką]. Tak samo było przecież w Iron Man tyle, że do Tony'ego przyszedł sam Nick Fury (Samuel L. Jackson). Więc Hulk jako przeciwnik odpada raczej.

sebastjan975

Jezeli dobrze pamietam, to nie bylo tak jak mowisz ;]
Tony przyszedl nie do Bruca, lecz do tego generała bodajże...

ocenił(a) film na 9
kuba1915

Otoz to - do Thunderbolta zalanego w trupa przyszedł Tony.

Geohound

I to było przed napisami.

Odnośnie wrogów:

1) Abomination nie zginął na końcu Incredible Hulk'a tylko zaliczył silny nokaut. Może wrócić.

2) W Incredible Hulku gość który zamienia Blonskiego w Abominationa to Leader, tylko jeszcze jako zwykły człowiek. Może się pojawić.

3) Nieoficjalnie potwierdzono, że Loki będący głównym wrogiem Thora w filmie Thor powróci w Avengers by na początku filmu porwać Bruce'a Bannera do swych niecnych celów.

Na więcej trzeba poczekać. Zobaczymy Iron Man'a 2. Może coś się rozjaśni po trzecim filmie z sagi. Potem w Thorze i Capie jeszcze więcej napewno. Pewnie pojawi się też więcej dobrych, skoro w Ironie 2 ma byc Black Widow i War Machine, to w Thorze i Kapitanie mogą się pojawiać nowi Avengers. Hawkeye byłby klimatyczny bo te filmy są takie w miare realistyczne.

użytkownik usunięty
maciejrudnicki1985

powiedzmy sobie szczerze - tworzy się na naszych oczach nowe universum (komiksowe już było) które zawładnie kinem akcji "hi-tech" (iron man już to zrobił)w walce z nim ma szansę tylko o wiele ambitniejszy batman 3 i kolejna rozpierducha transformers 3...

kuba1915

tak było

ocenił(a) film na 9
Rezun

Obstawiam kilka wariantów :

1. Banner jako główny "wróg publiczny no1", poleca na łatwiznę, i zgraja
herosów będzie go ganiać przez cały film aż do epickiego końca. Tylko ciężko wyczaić kto się znajdzie w ekipie, wiadomo Iron + Cap + War
Machine + Wdowa.. ale kto jeszcze ? Spidi z reebotowanego filmu
[podpasują go pod to uniwersum i cyc], Logan ? Trzeba czekać na kolejne
kontynuacje i zobaczyć kto sie jeszcze pojawi i wpasuje do ekipy.

2. Pojawi się cała zgraja znanych badguyów tj : Leader + Abomination +
Loki + Whipslash [ok tu tak strzelam, nie byłem jeszcze na ironie2, nie
wiem czy go w filmie uśmiercili czy nie, jeśli tak to z góry wiadomo skreślamy go z listy], i może drugie tyle tych których jeszcze ujrzymy w
kolejnych produkcjach ^^

Swego czasu myślałem że dorzuca tu ekipę z Fantastycznej Czwórki, ale tu
sprawa się oczywiście sypnęła [oczywista kwestia no1 - aktorzy =)]
A mogło by być nawet ciekawie jak by z czwórkowców do ekipy "złych"
dołączył Doom.

Obstawiam że film albo będzie naprawdę wielkim epickim hitem, zrobionym
z rozmachem [wielkie zadymy, NY w gruzach etc], albo tak duża ilość
dobrych aktorów + duża ilość indywidualnych charakterów [tu mówię
stricte o postaciach jakie zobaczymy] sprawi że wyjdzie cholernie duży
przerost formy nad treścią a film okaże się gniotem dla amerykańskich
nastolatków który nosić będzie długie lata miano najbardziej zmarnowanej
licencji ever [oby tak się nie stało]

Pietro87

Napewno nie będzie żadnej postaci z X-Men ani F4 - prawa do tych komiksów ma FOX. Na Spider-Mana też nie ma co liczyć, bo prawa do niego ma Sony, chyba żeby się dogadali i zrobili ten film razem. Na to jednak też nie ma co liczyć, bo Marvel wie, że na Avengers zbije niezłą kaskę :)

ocenił(a) film na 10
Rezun

Wiecie ja bym wstawiał takich wrogów jak leader + ambonition ,loki, justin hammer możliwe, możliwe też red skull a nawet także wróg mandaryn, ultron , albo tez ( niestety mogą zrobić z animowanej wersji )zgraje kosmitów, AIM, Modok, ale tak według mnie by wrogiem nr 1 chociaż to nie możliwe DR. DOOM bo on według mnie pasuje do głównego wroga do wszystkich bohaterów marvela.

użytkownik usunięty
Rezun

Gdybyście siedzieli po napisach na IM2 byście znali odpowiedź - kto czytał komiks ten wie. ;)

Ciekaw jestem czy Ant-Man również będzie w grupie The Avengers (w końcu też był jednym z pierwszych)

blejd_filmweb

Twórcy mówią, że go nie będzie. Ale mają zrobić potem film o Doktorze Strendżu i chyba o Iron Fiście i kilka innych wplecione w to wszystko, w większej ilości z mniejszym budżetem, więc może i antman się pojawi.

maciejrudnicki1985

Scenariusz Zak Penn i już mam obawy co do Avengers. Koleś spieprzył Elektrę i X-Men 3 jedynie jako tako wyszedł mu scenariusz do Incredible Hulk, ciekawe jaką fabułę geniusz wymyśli Avengers? !

dYDelf

Ta, Doctor Strange, Iron Fist, Black Panther, takie chcą zrobić filmy więc pewnie dołączy do Avengers po 1 części jeszcze cała banda herosów. Z ostatnich wiadomości. Marvel odkupił od kogoś tam prawa do postaci Punishera i przymierza się do kolejnej części. Jakby zrobili taką rzeź jak ostatnio, i wpletli to do tego uniwersum to byłoby spoko. Zresztą w świecie Ultimate Punisher ostatnio pracuje dla Furrego jako członek nowych avengersów... Tak wygląda jako członek drużyny. http://image3.examiner.com/images/blog/replicate/EXID35919/images/UltAvengers2_2 2-023(1).jpg

ocenił(a) film na 7
maciejrudnicki1985

http://marvel.com/news/all.13548.marvel_studios~apos~_the_avengers~colon~_the_in tros - wideo z aktorami grającymi w the avengers.