PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371515}

Avengers

The Avengers
2012
7,5 344 tys. ocen
7,5 10 1 343747
6,9 76 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

hm... biorąc pod uwagę wszystkie filmy z gigantycznymi koksami, jakie widziałem to moje typy są następujące:
-kronos (by się nawet nie zbliżył;p)
-meduza ze starcia tytanów (spojrzałaby się i byłoby po ptakach)
-kraken (spore bydle)
-songo (bo to super koks)
-paru wojaków z armi umarłych z władcy pierścieni
-może hellboy
- koleś piasek z 3 części spider mana
- dr manhattan
- fajnie też by wyglądała walka z tym kolesiem z kamienia z fantastic 4
-pamiętam też, że miałem komiks, w którym superman i paru jego kumpli nie mogli powstrzymać jednego siwego kolosa w stroju nurka, kojarzy ktoś?
wiem, że do takowego starcia nie ma prawa dojść, ale jak już sobie gdybamy, to pozwoliłem sobie popuścić wodze fantazji ;p jakieś jeszcze odrealnione propozycje?

Memoleo

Hulk jest nie do podje...nia i tyle :D

ocenił(a) film na 7
baranek_110

Pamiętam też jakiegoś gościa z innej planety(jakby bóg)w białej koszuli i czarnych włosach.Miał on przyjść sądzić wszystkich bohaterów i złoczyńców.

ocenił(a) film na 10
Memoleo

Aż dziw że jeszcze nikt nie wspomniał... (może być lekko poirytowany) - Chuck Norris!!!

ocenił(a) film na 10
Memoleo

ja myślę że Chuck Norris

użytkownik usunięty
Memoleo

IronMan ze swoją zbroją Hulkbuster.

ocenił(a) film na 10

oki, dajemy linka do IM ze zbroja wielokroc lepsza od HB: http://www.youtube.com/watch?v=Sn_ygu1oly4

użytkownik usunięty
Memoleo

Myślę, że ze swoim sprzętem i latającym pojazdem batman dałby radę

użytkownik usunięty

Wierz mi, nie. Bane go złamał, to tym bardziej Hulk. :)

użytkownik usunięty

Ale batman mógłby go załatwić z powietrza :)

użytkownik usunięty

Ironman też lata, a Hulk skacze wysoko.

użytkownik usunięty

Z Iron Manem inna sprawa, Batman jest na tyle błyskotliwy, że dałby radę. Ale można jedynie spekulować

użytkownik usunięty

Zapomniałeś, że Stark jest geniuszem, więc...

użytkownik usunięty

A batman świetnym detektywem i inteligentnym człekiem :)

użytkownik usunięty

Inteligentny człowiek a geniusz. Wg ciebie ten 1. jest lepszy?? Nie no, znasz realia, nie powiem...

użytkownik usunięty

To, że Stark jest geniuszem wcale nie wyklucza Wayne'a, który tak jak wspomniałem jest świetnym detektywem i wykorzysta nawet najdrobniejszy szczegół do zwycięstwa. Poza tym wcale nie twierdzę, że inteligentny człowiek jest lepszy. Ale po co dalej kontynuować ten temat. Ja mam swoje zdanie i go nie zmienię. Kiedy powstanie film MARVEL vs DC Universe to wtedy zobaczymy kto miał rację :)

ocenił(a) film na 10

i w tym problem. Hulk nie ma szczegolow ;) a tak na powaznie, to Hulk to nie Supercostam i nie chodzi mi o to, ze inna liga tylko inna np. galaktyka.

Hulk=Superman
Batman=Kapitan Ameryka
Iron man=Zielona Latarnia

ocenił(a) film na 8

Wayne też jest geniuszem. Poczytaj sobie rozmaite wiki, pośród zdolności Batmana zawsze będziesz miał "genius-level intellect". Zresztą, Batman ma tę perfidną cechę, że przez wzgląd na swój geniusz dawał radę kolesiom znacznie potężniejszym od niego. W ewentualnym starciu Hulk vs. Batman pewnie by się okazało, że ten drugi znalazł jakiś sposób, żeby Hulka przekonwertować na powrót w człowieka, czy coś w ten deseń :P.

Jest geniuszem jeśli chodzi o wynalazki, ale niekoniecznie o walkę. Przecież geniusze nie są wszechwiedzący/wszechmogący, zazwyczaj są genialni w jednej dziedzinie. Batman natomiast jest wszechstronnie uzdolniony.

ocenił(a) film na 5
Memoleo

Iron Man

jemusu

Wspomnial juz ktos o Galactusie? podobny temat juz goscil nie na jednym forum zagranicznym poswieconym komiksom. Bardziej obeznani w temacie uwazaja, ze Galactus jest jednym z nielicznych sposrod universum Marvela, ktory by pokonal Hulka.

ocenił(a) film na 10
paxi9

Galactus moglby, fakt

ocenił(a) film na 7
paxi9

hmmm taki pojedynek mógłby być interesujący. Czy Ktoś dobrze znający uniwersum Marvela mógłby podać jakieś dowody na siłę Galactusa, oraz jakieś oszacowanie wyniku walki ?

ocenił(a) film na 7
Letho

Galactus może wykorzystywać tzw "cosmic power". Za pomocą tej siły może przemieniać materie i przenosić całe galaktyki. Galactus mógłby stworzyć czarną dziurę by wchłonąć Hulka, przenieść go w odległą galaktykę, albo zamknąć w stworzonym przez siebie wymiarze.
Hulk nie ma szans;)

ocenił(a) film na 7
Dealric

heh dzięki za odpowiedź;) no to pozamiatane;)

ocenił(a) film na 10
Memoleo

Oczywiście zależy to od tego co rozumiesz przez "da radę". Pozbędzie się? Zabije? Prawdopodobnie Scarlet Witch dałaby radę. Zniszczyła prawie całą rasę mutantów jednym życzeniem to i jemu by dała radę. Ale sądzę, że chodzi Ci raczej o walkę wręcz, więc raczej nikt. :)

ocenił(a) film na 7
Memoleo

Wiedźmin

Memoleo

Z tego co kiedyś czytałem na necie odnośnie uniwersum Marvela to było gdzieś wspomniane ze w którymś z komiksów Juggernaut dał wpiernicz Hulkowi : P

Memoleo

hah, a gdyby zwabić go do kostki z filmu Cube? ;p biedak by błądził w nieskończoność:)

ocenił(a) film na 7
Memoleo

Myślę że wkurzyłby się na tyle że niewiele zostałoby po owej "kostce" :D

Hulk jest nieśmiertelny z tego co pamiętam z komiksów.
Sprawa ma się tak.... Im bardziej tłuczemy Hulka, im bardziej próbujemy mu dokopać (wiązkami laserów, wielkimi pokładami energii, magicznymi artefaktami, itd.) tym bardziej Zielony rośnie w siłę, więc tak na dobrą sprawę można odpuścić spekulację kto jest zdolny go pokonać. Można za to myśleć kto jest od niego jeszcze silniejszy, lepszy, potężniejszy. Bo nawet Hulk nie jest największym kozakiem w mieście. A szkoda bo go cholera uwielbiam i strasznie chciałbym zobaczyć pojedynek Hulka z Wolverine-m zrobiony z rozmachem The Avengers.

ocenił(a) film na 6
NomaDzb

Hulk'a da sie zabic tylko trzeba to zrobic szybko i nie laserem czy cos w tym stylu bo ma szybkiego regena.

ocenił(a) film na 7
EMERSION

No ok... W takim razie jak? :)
Tyle super świetnych próbowało się go pozbyć i?

ocenił(a) film na 6
NomaDzb

TOAA nie probowal, LT tez i Zeus. Oni by go bez problemy zalatwili.

ocenił(a) film na 6
EMERSION

Sorry z Zeusem sie chyba pomylilem.

ocenił(a) film na 10
EMERSION

z Zeusem Hulk przegral, walczyli na piesci a Zeus nie uzywal nawet swoich boskich mocy.

ocenił(a) film na 6
hetzer

Wiem, wlasnie po swoim pierwszym poscie w odp. na NomaDzb sie kapnolem.

ocenił(a) film na 8
Memoleo

podobno w którymś wywiadzie kolesie z marvela powiedzieli, że Juggernaut jest silniejszy od Hulka. Ale głowy nie dam.

no i ktoś tu powiedział Superman - nie przypominam sobie, żeby Hulk kiedyś przesunął orbitę jakiejś planety - Superman to zrobił.

keeveek

http://www.youtube.com/watch?v=nVzoz4Bv4tQ

ocenił(a) film na 7
Memoleo

Ja tam bym tych mocarzy zatrudnił do budowy autostrad na euro ;):
Kraken - transport i wydobycie materiałów ....
kronos- rozdrabnianie materiału podkładowego
Meduza - utwardzanie nawierzchni bitumicznej- /dodatkowo/- kontakt z mediami
hellboy- konstrukcje stalowe i montaż
songo- rozrywka i caterig
dr manhatTan - project manager..

Memoleo

godzilla
Hulk biegnie na jaszczura ale wali głową w nogę i mdleje a pan G strzela radioaktywnością

Memoleo

a może więc Obelix?

ocenił(a) film na 6
Memoleo

Voldemort
Leon Zawodowiec
Walt Kowalski
Tommy DeVito
Franz Maurer
Yoda

ocenił(a) film na 10
krzychun

yoda... yoda u saying, mmm...

hetzer

Wg mnie green lantern by go rozwalił stworzył pole siłowe które zmiażdżyło by Hulka.Nikt o nim jeszcze nie wspomniał!

Memoleo

Trzeba było czytać komiksy - wolvie i havoc.

Memoleo

Amazo.

Memoleo

Z samego uniwersum Marvela moim zdaniem:

- Odin
- Zeus
- The Watcher
- Serpent
- Galactus
- Thanos
- Beyonder
i oczywiście One Above All

I chętnie posłucham argumentacji Hetzera, bo widzę, że zna się na rzeczy, ale imo, tak na oko, każdy by mógł pokonać Hulka z mniejszymi (Zeus) lub większymi problemami.

ocenił(a) film na 7
Memoleo

Czytałem na jakimś forum, iż w jednym z komiksów miała miejsce walka Hulk kontra Ghost Rider, i właśnie ten drugi pokonał pierwszego. Jest to ponoć jedyna postać w uniwersum Marvela, która jest silniejsza od Hulka. Choć moim zdaniem dając Hulkowi więcej rozumu i samokontroli, to Ghost Rider nie miałby z nim szans. A z tej listy najpewniej wygrałby Goku (zależy w jakiej formie), aczkolwiek zależy od tego, co masz na myśli "da radę", bo nie wiem czy istnieje możliwość zabicia Hulka (mogę się mylić).

ocenił(a) film na 9
Mac Cry

No jak buubuu zabił goku, to bardziej regenerującym się nikt na pewno nie jest :P. Ten by go pokonał co się pojawia w 1.00: http://www.youtube.com/watch?v=AJOVUF-HaDw

W ogóle coś tam gadacie o głównych seriach, bocznych seriach, bleeee. Wiadomo jest, że byłoby jakby kto sobie wymyślił. Ten WWH czy co tam pokazujecie robił jakiś fanboy, jakby dać ankietę jaką on ma siłę ludziom średnio obeznanym to by od wielu dostał w dupę. A tutaj jakiś fanboy zaraz sobie wymyślił, że ma moc całego wszechświata i jest dokładnie nie do zabicia (zamrożenie i rozwalenie nie, wrzucenie w słońce nie, zjedzenie go nie, pociachanie i wrzucenie każdej części na inną planetę nie itd.), a leczy się tak szybko, że nie zdążysz go uderzyć a on już wyleczony z tego ciosu.

Ludzie większość zna pewnie Hulka takiego co ja, a nie jakiegoś fanboyskiego. Czyli, że jego głównym wrogiem, jest jakiś jeden generałek, którego główną bronię jest parę czołgów w starciach z nim i wcale z palcem w dupie ich nie rozwala, że jeszcze ta jego laska prosi ojca by nie naparzał bo się o niego boi.

Memoleo

Franklin Richards dałby radę ;) Ghost Rider też powinien a mało kto go tu wymienia... Głównie Hulka pokonają Ci który mają god-like power pokroju Odyna czy Zeusa, w tym Galactus, Thanos, One Above All... Reszta (Thor, Sentry itp.) to byłyby bardzo dobre pojedynki zależne od wielu czynników... Oczywiście piszę tu o Hulku z Planet Hulk i późniejszego WWH kiedy był najsilniejszy z tego co pamiętam.

EDIT. O Silver Surferze też wszyscy zapomnieli :P