Według mnie film nie jest doceniamy. Zaryzykuję stwierdzenie, że niskie oceny wystawiają głównie oboby słabo zapoznane w gatunku. Według mnie film zasługuje na więcej. Dlaczego? W porównaniu do podobnych produkcji kontynauacja krokodyla wypada naprawdę nieżle. Mamy tu fajnie dobranych aktorów, ciekawe miejsca kręcenia, fabułę coprawda trochę oklepaną, ale za to z licznymi zwrotami akcji. Jest trochę naciąganych sytuacji (Np. akcja z helikopterem), lecz nie zmienia to faktu, że przyjemnie się ogląda. Chciałbym jeszce coś dodać na temat niskiego oceniania filmów za to, że należy do gatunku horror. Należy najpierw się zastanowić czego od horroru oczekujemy. Jeśli ktoś chce się bać niech sięga po filmy, które wywałają u niego strach. Od filmów z zabójczymi zwierzętami nie oczekujcie tego, że Was przerażą i nie będziecie mogli zasnąć. To pozycje dla fanów, którzy z dzieł popularnie uznawanych za "gnioty" potrafią wydobyć to co najlepsze i sprawić, że seans nie będzie tylko narzekaniem na to co się dzieje na ekranie, ale mile spędzonym czasem z wizją zabójczych zwierząt. Dla mnie zasłużone 6/10 (pierwsza część 5/10). Fanom gatunku zdecydowanie polecam!