Bez litości 2

I Spit on Your Grave 2
2013
6,1 25 tys. ocen
6,1 10 1 25112
4,9 7 krytyków
Bez litości 2
powrót do forum filmu Bez litości 2

Okazuje się, że co drugi Bułgar mówi po angielsku (chyba, że jest to u nich język narodowy???), sceny w których w Bułgarii dwóch Bułgarów rozmawia ze sobą po angielsku( bracia przed domem, ksiądz i policjant) a nie po ichniemu. W prawosławnym kościele jest biblia, która oczywiście też jest po angielsku...
No i oczywiście dziewczyna spada z tą skrzynią ale ziemia którą była zakopana nie..., dno.

the undertaker

Tak dla ścisłości, to w Bułgarii jest język bułgarski.

ocenił(a) film na 4
bartoszcyc8

Wiem, chyba dlatego piszę o tym jako o błędach...

the undertaker

Nawet nie wiesz co piszesz...

ocenił(a) film na 4
bartoszcyc8

To chyba właśnie Ty nie wiesz. Chodzi mi o to, że Bułgar oglądając ten film może się lekko zdziwić. Tak jak Ty zdziwiłbyś się gdyby akcja rozgrywała się w Polsce - byłoby dwóch Polaków stojących przed swoim domem w Polsce i rozmawiających po angielsku a nie w ojczystym języku. Właśnie to chcę przekazać.

the undertaker

A mi chodziło o to, że po pierwsze napisałeś coś takiego: "...(chyba, że jest to u nich język narodowy???)...", a po drugie piszesz "...a nie po ichniemu...". Wynikało z tego, że nie wiesz jaki jest w Bułgarii język, więc ja ci do cholery napisałem jaki jest. Jednak mam rację, że nie wiesz co piszesz.

ocenił(a) film na 4
bartoszcyc8

Napisałem "...po ichniemu...", bo nie chciałem już po raz któryś powtarzać odmiany słowa Bułgaria.

ocenił(a) film na 7
the undertaker

Mimo wszystko chyba lepsze jest powtórzenie niż użycie nieistniejącego słowa jako synonimu. :)

ocenił(a) film na 4
siasiarzyna

Dziękuję za radę. :)

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 2
the undertaker

Scena ze skrzynią to po prostu mistrzostwo świata: pudło spadło, a ziemia została! Główna bohaterka to niezła Lara Croft, ileż ona sekretów i przedmiotów odkryła w tym podziemnym tunelu. Nawet całkiem znośne ubrania, jeszcze jej tylko plecaczka i podwójnych pistoletów brakowało. Byłoby 1/10, ale że nieźle się uśmiałam to 1 gwiazdka w górę.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
klikk12

W sumie nie patrzyłem na nią jak na tomb raiderkę ale masz rację. Jeszcze chwilę by tam posiedziała i odkryłaby bursztynową komnatę albo świętego Graala. Chociaż czekaj nie, tego drugiego odkrył już Tom Hanks... ;)