Bez litości 2

I Spit on Your Grave 2
2013
6,1 25 tys. ocen
6,1 10 1 25112
4,9 7 krytyków
Bez litości 2
powrót do forum filmu Bez litości 2

..gdyż jeszcze nie można oceniać. 3/10. Film wtórny, gra głównej bohaterki poniżej poziomu żenady, wszyscy wrzeszczą, dialogi nie dosyć że ubogie, to jeszcze od połowy filmu powtarzane, nadmierne, łopatologiczne używanie zielonego filtra kamery i moja ulubiona wisienka na torcie.. Końcówka.. Aż mi gwiaździsty sztandar w sercu załopotał.. Nie, jednak nie w sercu, w żołądku, aż mi się niedobrze zrobiło.

ocenił(a) film na 4
LukaszP1982

,,Poniżej poziomu żenady" może zbyt dosadne, ale trzeba przyznać, że koszmarna gra aktorska. Było całkiem ok, do momentu kiedy miała grać zdeterminowaną kobietę żądną zemsty. Ohh jakie to było sztuczne. Co prawda miała tą minę ,,jakby chciała kogoś zabić", ale nic poza tym.
Z dialogami masz absolutną rację. Tyle, że w pierwszej części było podobnie, choć w tamtym przypadku nie miało się do tego żadnych zastrzeżeń, a tutaj to bardzo rzuca się w oczy(uszy).
Mówiąc końcówka to co masz na myśli? Scenę, w której Katie raczyła ,,pozbawić dumy" Ivana?

ocenił(a) film na 4
Iknowwhatkindofmenur

Przez "końcówka" rozumiem scenę w której Katie idzie w kierunku ambasady USA. Słońce świeci, zielony filtr kamery zdjęty, szlabany same się przed nią otwierają.. Czekałem tylko kiedy żołnierze rozwiną czerwony dywan i oddadzą salut. Chodzi mi o to że nie lubię przesadnego amerykańskiego patosu.

LukaszP1982

Jeśli chodzi o dialogi to mnie podobało się to że mówiła im dokładnie to samo co oni mówili jej kiedy ją krzywdzili. To dawało im poczucie że ją skrzywdzili więc ona robi im dokąłdnie to na co zasłużyli. Uważam że faktycznie pierwsza część jest lepsza ze wzgl głównie na lepsza o niebo grę aktorską ale ta część nie była wcale zła tak jak piszecie ale to oczywiście moje zdanie :)

ocenił(a) film na 4
kunkarika

Szanuję Twoje zdanie, choć się z nim nie zgadzam :) A co do powtarzania to wyjaśniłem poniżej o co mi chodzi :)

ocenił(a) film na 7
LukaszP1982

o matko naprawde nie rozumiesz dlaczego np glowna bohaterka powtarzala tekst jej oprawcow?Litosci :/ Jak zes taki delikatny to nie ogladaj takich filmow :D

ocenił(a) film na 4
luckygirl23

Nie chodzi o to, że nie rozumiem. Chodzi o to że twórcy dali nam to do zrozumienia aż nadto. Do tego sceny były tak źle zagrane, ze miałem właśnie wrażenie, że im się pomysły na dialogi skończyły, a nie że ma to cokolwiek, komukolwiek uzmysłowić

ocenił(a) film na 5
LukaszP1982

wlasnie to chcialam napisac,aktorka gra jak z polskiego serialu, dialogi na chama wtóruje, zero zaciekawienia.