5,4 34 tys. ocen
5,4 10 1 33631
4,4 14 krytyków
Bez wstydu
powrót do forum filmu Bez wstydu

6/10

ocenił(a) film na 6

Kto jeszcze nie oglądał niech nie sugeruje się niską oceną tego filmu. Film jest całkiem dobry, dałbym 7/10 ale jak dla mnie film jest nieco za krótki. Poza tym Grochowska pokazała kawałek niezłego ciała, fajna rólka Królikowskiego, ciekawa fabuła z cygańskim środowiskiem w tle. Ten film to raczej antyreklama Wałbrzycha, bo praktycznie cały czas widzimy obskórne kamienice i podwórka, no i jeszcze te getto cygańskie. A tak w ogóle czy ktoś z was coś wie na temat dzielnicy cygańskiej w Wałbrzychu, ona istnieje tam naprawdę?

użytkownik usunięty
Bestia

Istnieje takowa. Znajduje się w pobliżu dworca Wałbrzych Miasto, 15 min piechotą od centrum miasta.

ocenił(a) film na 6

Podejrzewam, że nikt (poza listonoszem i inkasentem) za bardzo tam się nie zapuszcza. A dużo ich tam mieszka?

ocenił(a) film na 3
Bestia

Jak dla mnie ocena filmu jest zawyżona. Co prawda film posiada dobre zdjęcia, fajne cygańskiego tło no i naprawdę dobrze zagraną rolę przez Grochowską ale reszta słabiutko. Przede wszystkim kuleje scenariusz i to bardzo. To jest pięta achillesowa filmu a bez scenariusze żaden film nie ma szans aby był dobry. Słabo dobrani aktorzy tylko dobili film. Zawiódł szczególnie Kościukiewicz po którym oczekiwałem co najmniej tego co pokazał we "Wszystko co kocham". Ogólnie duży zawód a oczekiwania sporę. Myślę że film po prostu stanowił za dużą poprzeczkę dla producentów co przy marnym scenariuszu nie pozwoliło nakręcić choćby przyzwoitej pozycji.