Biała dama

Lady in White
1988
5,5 338  ocen
5,5 10 1 338
Biała dama
powrót do forum filmu Biała dama

Słaba bajka.

ocenił(a) film na 3

Horror i kryminał... Ha, ha, ha. Bardzo słabo nakręcona bajka. Żałosna gra dzieci i starszych, krygujących się tzw. aktorów. Najgorsza z tego wszystkiego i tak nie jest fabuła ani dialogi, ani nawet postacie, ale muzyka: skrzyżowanie westernowego patosu z pijanym Strawińskim. Odradzam.

ocenił(a) film na 8
Krzypur

A ja polecam ale nie osobom które chcą obejrzeć tylko i wyłączne horror bo to nie jest tylko i wyłącznie horror.
Czy słabo na kręcony? nie tylko F/x się postarzały. Fabuła jest ciekawa, dialogi bardzo dobre, postacie dobrze napisane, przyczepiłbym się tylko co do motywów mordercy bo nie ma o nich mowy. Twórca filmu z pochodzenia chyba jest Włochem i postacie w filmie z pochodzenia są włochami i to dodaje ciepłego rodzinnego klimatu, humorystyczne sceny z dziadkiem i babcią jak i też mocną scenę po opuszczeniu aresztu woźnego. Aktorzy świetni: Alex Rocco a przede wszystkim mały Lukas Haas. Za Muzykę zabrał się reżyser i scenarzysta i jest po prostu baśniowa jak sam klimat filmu.

ocenił(a) film na 3
Dude_

Bardzo się różnimy w ocenie, więc nie będziemy się przekonywać.

ocenił(a) film na 8
Krzypur

Nawet nie pomyślałem pisząc to żeby Ciebie przekonywać. Mi się film podobał Tobie nie musi bo co mnie to obchodzi.

ocenił(a) film na 3
Dude_

Musiało Cię to obchodzić, skoro władowałeś się pod wypowiedzią na "nie".

ocenił(a) film na 8
Krzypur

Nie pochlebiaj sobie. Dodałem swój komentarz na TAK pod komentarzem na NIE.

Popatrz sobie jak napisałem swój komentarz pod tematem użytkownika iza198444 również negatywnie nastawioną do tego filmu.
http://www.filmweb.pl/film/Bia%C5%82a+dama-1988-32040/discussion/Wla%C5%9Bnie+ob ejrza%C5%82am...,2803671

ocenił(a) film na 8
Krzypur

Nie pochlebiaj sobie. Dodałem swój komentarz na TAK pod komentarzem na NIE.

Popatrz sobie jak napisałem swój komentarz pod tematem użytkownika iza198444 również negatywnie nastawioną do tego filmu.
http://www.filmweb.pl/film/Bia%C5%82a+dama-1988-32040/discussion/Wla%C5%9Bnie+ob ejrza%C5%82am...,2803671