Bloodrayne – Krwawa Rzesza

Bloodrayne: The Third Reich
2011
3,0 2,3 tys. ocen
3,0 10 1 2282
Bloodrayne – Krwawa Rzesza
powrót do forum filmu Bloodrayne – Krwawa Rzesza

7/10

ocenił(a) film na 7

Mnie sie film podobal, jak pozostale czesci Bloodrayne.
Oczywiscie, gra jest 100 razy lepsza, ale film (jako osobny film, nie jako adaptacja) nie jest zly.
Poprzednie czesci tez zle nie sa.
Od razu powiem, ze film (jesli jest adaptacja ksiazki, komiksu, czy gry) oceniam pod dwoma punktami, jako osobny film oraz jako adaptacje.
Filmy jako adaptacje otrzymuja ode mnie:
BloodRayne - 3/10
BloodRayne 2 - 1/10
BloodRayne 3 - 2/10

Jako osobne filmy za to:
BR - 7/10
BR 2 - 5/10
BR 3 - 7/10

A co wy myslicie o tym filmie?
Co myslicie o poprzednikach?

Jacob Voorhees

Strasznie łatwo cię zadowolić.

ocenił(a) film na 7
Jacob Voorhees

Przewrotne na swój sposób, dość zabawne i jednocześnie wysoce niepokojące. Na IMDb przy 790 głosach, wynik 3.2. Ostro!

ocenił(a) film na 2
tankista

La MASAKRA!! Żenuaa, dno itd....

Jacob Voorhees

Gdzie oglądałeś ten film? Jeśli na necie to mógłbyś podać linka?

ocenił(a) film na 2
Jacob Voorhees

bez dźwięku oglądałeś ten film ? Gra aktorska jest tak żenująca, że w amatorskich filmikach na youtube zobaczysz wyszy poziom.

ocenił(a) film na 6
Kondzioslaw

Fakt, gra aktorska kulała czasem, a w połączeniu z udawanym akcentem dawało to często komiczne rezultaty. Ale trzeba przyznać, że ten film ma jednak zalety: Rayne teraz bardziej przypomina tą z gry ( nie chodzi o wygląd, ale o charakter), większość postaci drugoplanowych też daję radę, sceny walk ujdą w tłoku, przeszkadza to, że Rayne przez cały film wyprowadza praktycznie te same ciosy, a jedna dekapitacja to za mało, widać, że w tej części postawiono na strzelaniny, ogólnie całość ma jakichś swój klimat. Nie ma co uznawać tego filmu za dzieło skłaniające do rozmyśleń, jednak jako rozrywka sprawuje się całkiem dobrze.

ocenił(a) film na 4
Pechowiec

Gra aktorska tego doktorka była ekstra. Fakt, że może przejaskrawiona, ale do tego filmu idealnie pasowała. No i ten akcent. Główna bohaterka może dość mało charyzmatyczna była, jej przeciwnik zresztą też, aczkolwiek członkowie ruchu oporu przyzwoicie zagrali.
Tak naprawdę to w tym filmie brakuje budowania napięcia. Końcowa walka strasznie krótka jest i nie widać wysiłku ze strony Rayne.

Jednakże sam film krótko trwa, akcja tak przeciętna jest, ale nie żenująca. W dodatku dwie krótkie sceny miłosne dali, za co ocena o 2 plusy w górę idzie i nie obchodzi mnie, że w drugiej scenie seksu zupełnie logiki nie było, bo nie o to chodzi. Chciałem zobaczyć piersi głównej bohaterki i zobaczyłem. Stąd film oceniam jako przeciętny - 5/10.

ocenił(a) film na 1
Roy_v_beck

Doktorek owszem, blyszczal aktorsko na tle innych postaci. Co nie zmienia faktu, ze na oskara to niech raczej nie liczy - bo byl dobry tylko na tle zenujaco nieprofesjonalnych aktorow.
W glownej aktorce podobal mi sie glos. No, moze jeszcze kilka innych jej aspektow. Ale nawet sceny erotyczne byly tak nierealnie smieszne [spoiler] (szybki numerek podczas podrozy nazistowska wiezniarka???)[/spoiler] ze nie wzbudzaly tego przyjemnego dreszczyku emocji.
Walki - no nie, no bez zartow, to ja, z 30 kg nadwagi ruszam sie lepiej od nazistow, czlonkow ruchu oporu, a nawet od tych wszystkich wampirow razem wzietych.
Reasumujac - tragedia, dno i 10 metrow mulu.
no coz, musialem z siebie wylac... przepraszam za jad, ale sie wzburzylem - ten film pewnie troche kosztowal, naprawde lepiej bylo wydac te pieniadze na jakis bardziej szczytny projekt. Eh...
A powiedzcie, drodzy Forumowicze - wczesniejsze czesci sa warte ogladania? Czy podobny poziom trzymaja?

ocenił(a) film na 4
Shamikk

Obejrzałem część pierwszą i nawet przyzwoita się okazała być. Zdecydowanie lepsza od tej (której suma sumarum obniżyłem ocenę), przynajmniej z kasą zrobiona, no i z Kristianną Loken, która całkiem nieźle wypadła jako Rayne.
Jak się okazuje ta pół-wampirzyca ma skłonność do uprawiania seksu w sytuacjach zupełnie do tego nieadekwatnych. Muszę ją za to pochwalić, bo te chwile to zawsze najlepsze momenty filmu.

ocenił(a) film na 1
Jacob Voorhees

1/10 = zupełnie jak zapach w kiblu w wagonie drugiej klasy interregio

ja nie wiem po co ktoś taki film zrobił ? gdyby to zrobili jacyś tam studenci albo grupka przyjaciół - fanów gry - to ok, za swoje prywatne pieniądze realizują swoją pasję - popieram. ale że ktoś dał u.bollowi pieniądze - to już zakrawa na skandal :) ten "twór" to szkoda czasu dla wszystkich - obejrzeć sobie mogą jedynie wyżej wymienieni studenci lub grupki przyjaciół bawiących się w kręcenie filmów, żeby porównać to co zrobili z tworem innego amatora (tylko że o niebo lepiej opłacanego).

ocenił(a) film na 2
Bormann81

No wiesz kto bogatemu zabroni??!! :))