6,3 61 tys. ocen
6,3 10 1 61156
7,2 53 krytyków
Body/Ciało
powrót do forum filmu Body/Ciało

Zapisana kartka

ocenił(a) film na 5

To już trochę przegięcie, kiedy szumowska wciska nam kit że wzięty i cyniczny prokurator, który codzienne styka się ze sprawami kryminalnymi tak łatwo uwierzył, że kartkę umieszczoną w szufladzie zapisał duch jego żony. Pierwsze co mi przyszło do głowy to że napisała to jego córka, a ten od razu poleciał do spirytystki. Generalnie mocno naciągany motyw.

ocenił(a) film na 8
gnomen

Uwierzył w to, że napisała to jego zmarła żona bo, jak powiedział spirytystce Annie, tylko on i zmarła wiedzieli o tym co tam było nabazgrane. Okazało się jednak, że córka też wiedziała. Więc jak dla mnie wcale nie naciągane.

ocenił(a) film na 5
ewenementka

ta jasne, w ogóle nie naciągane. Widamo, cyniczny doświadczony prokurator prędzej uwierzy że to duch napisał niż jego córka, która przecież mogła się dowiedzieć o tym fakcie bezpośrednio od mamy, a Gajos nie musiał być tego świadom.

ocenił(a) film na 9
gnomen

Ta walka cynicznego racjonalizmu Gajosa z manipulacjami psycho-spirytystycznymi Ostaszewskiej jest wiarygodnie w Ciele pokazana. Gajos do końca nie wierzy w te dyrdymały, ale stopniowo mięknie i ulega. Znamy te odruchy niewiernych, które każą im od czasu do czasu coś na tacę rzucić. Ludzkie to jest. Gajos, mimo, że prokurator, też staje się ludzki. I dzięki temu, ostatecznie, wygrywa! Zobacz to zwycięstwo ducha nad ciałem i nie racjonalizuj zanadto :)