Jeden z gorszych filmów wojennych,jakie w życiu widziałem. Totalne dno,które usiłuje czerpać garściami z "Parszywej 12". Badziewie,omijać szerokim łukiem!!!
Nie zgodzę się ma parę niedociągnięć ale bez przesady. Olbrzymim plusem jest olbrzymia liczba statystów oraz kostiumów oraz użytego sprzętu. Każdy kto lubiał oglądać "Parszywą Dwunastkę" czy też "Złoto dla Zuchwałych" powiennien to obejrzeć polecam także "Kompanię Karną".
Jeden z NAJLEPSZYCH filmów wojenno - przygodowych jakie w życiu widziałem. Totalny odjazd, który czerpie garściami z innych filmów wojennych. Fajna szybka akcja, doskonały humor. Polecam ludziom którzy cenią stare dobre kino!!!
quentintarantinofan piszesz: "Totalne dno,które usiłuje czerpać garściami z "Parszywej 12". " ale to ze QT usiłuje i czerpie wiadrami z masy innych filmów ci nie przeszkadza, wrecz jestes jego fanem hmmm. Nie kumam...
i ciekawe co teraz prowokujący swoją wypowiedzią (być może specjalnie)pan QTfan na to, że QT ma zamiar czerpać trochę z tego filmu ?
Arcydzieło to to nie jest, ale w mojej ocenie ocenie dobry przedstawiciel nurtu pryzgodowego w kinie wojennym. Film ogląda się bardzo przyjemnie, a rola Freda Williamsona jest świetna. Cieszę się, że ktoś wydał film na naszym rynku DVD, aczkolwiek jakość wydania filmu przez DEMEL jest koszmarna.
Oczywiście chodziło mi o nurt przygodowy w kinie wojennym. Mama nadzieję, że kiedyś film wydadzą u nas w lepszej jakości niż ta z płyty DEMEL.