Café de Flore

Café de flore
2011
7,3 7,2 tys. ocen
7,3 10 1 7155
6,0 4 krytyków
Café de Flore
powrót do forum filmu Café de Flore

Film poruszający niełatwy temat, ale godny polecenia. To takie kino które nie kończy się po 2h oglądania, a tylko akcja filmu przenosi się do głowy widza, tak jak do mojej teraz. Pojawiają się w niej różne pytania i próby odpowiedzi na nie. Prawdziwa burza mózgu, gonitwa myśli. Miłego oglądania.

ocenił(a) film na 7
koni2oo6

masz trochę racji, ale raczej nie jest genialny :P nawet momentami denerwujący:P

lcasei

dla mnie były 3 momenty bardzo denerwujące, irytujące!

poz a tym super, daje do myślenia, przejmujący!!!!polecam!

ocenił(a) film na 3
urga

Wybaczcie (nie ironizuję) ale dałem 3. Nie powinienem oceniać, ale skoro zobaczyłem cały, a film ma jakiś tam poziom, należy mu się głos. Moja ocena jest czysto subiektywna, absolutnie emocjonalna. Film zmęczył mnie okrutnie. Dostrzegam pomysł, rozumiem, że film niesie ze sobą wiele pytań, ciekawych wątków, że jest niestandardowy, niekonwencjonalnie zmontowany, skonstruowany. i te ostatnie, nie..., nie... i skon... mnie zabiło. Nie powiem, że to przerost formy nad treścią, bo film był o czymś, ale forma jak dla mnie mordująca. Mam nadzieję, że nie będzie tu wiele wpisów, hejterów, którzy będą pluć i krzyczeć, bo filmu nie zrozumiali. Widzicie, więc, że film doceniam. Ale emocjonalnie, daję 3!

Ostrzegam wszystkich, którzy nie lubią oryginalnego i niestandardowego kina, nie oglądajcie, bo się zawiedziecie, a jeśli obejrzeliście na własną odpowiedzialność, nie lejcie pomyj, bo brak zrozumienia, nie sprawia, że film jest gniotem! Pamiętajcie, ostrzegałem!

ocenił(a) film na 10
TomaszO1983

zgadzam się, film wciska w siedzenie i przez cały czas jego trwania modliłam się o koniec. rozłożył mnie na łopatki. niemniej jednak, bardzo rzadko się zdarza, że film wchodzi tak do 'wnętrza' i wręcz nakazuje nam być emocjonalnie uczestnikiem wydarzeń. dla mnie genialny.

ocenił(a) film na 7
TomaszO1983

wiadomo jest specyficzny, akcja jest powolna przez co film może być nużacy. Mnie sie podobaja zdjecia, gra Paradis i jej syna, watek o przeznaczeniu dusz ( dzieki temu filmowi zaczelam zbierac na ten temat informacje XD )

koni2oo6

zgadzam sie w pełni, nie mogę przestać myśleć o tej tematyce...

ocenił(a) film na 10
DariaNie

Film jest niesamowity, pomimo że miałam nadzieję na nieco inne zakończenie...Ale muzyka, bohaterowie z charakterem, klimat, przepiękne zdjęcia... Prawdziwa sztuka. Myślę, że chętnie raz obejrzę jeszcze za jakiś czas.