Nie rozumiem dlaczego ten film ma tak niską ocene i takie złe komentarze.
To jest naprawde jedna z najlepszych polskich komedii. Sądze, że oczywiście nie jest to prosta komedia gdzie króluje dowcip słowny lecz komedia dla inteligentnych. Trzeba zrozumieć o co chodziło reżyserowi. Poza tym świetna muzyka - naprawdę arcydzieło. Film zrobiony z rozmachem, kreacje aktorskie genialne (Małaszyński, Żukowska, Mecwaldowski i inne). Tym, którzy się zastanawiają czy obejrzeć, odpowiadam, że OCZYWIŚCIE.
p.s według mnie cudowna piosenka "CIACHO"
Podchodziłam do tego filmu baaaardzo sceptycznie, zastanawiając się, cóż to za kolejny polski gniot, w którym główną rolę odgrywają epitety i gołe dupy. Wiedziałam na pewno, że złamanego grosza za ten film nie dam.
Jednak ostatnio 'Ciacho' pojawiło się na VOD i tak to się stało, że z nudów i ciekawości, czy rzeczywiście będzie chała, obejrzałam od początku do końca.
Miłe zaskoczenie. Racja - to prawdopodobnie jeden z lepszych polskich filmów.
Z góry byłam uprzedzona do tego filmu, ale podobnie nudziło mi się i nie natrafiłam na żaden inny film, który akurat by się zaczynał i jako tako mnie zainteresował, więc dałam mu szansę. O dziwo, mimo tego, że nie znoszę współczesnego polskiego kina, a zwłaszcza komedii, nawet mi się podobał. Nie jest to jakiś wyjątek, bo w tej kategorii od czasu do czasu natrafia się na coś takiego.
Dupy nie urywa, ale jest ok.
bardziej się ubawiłem czytając Twój wpis, niż oglądając tę "komedię", ale jak się podobało to gratuluję poczucia humoru ;]
ciesze sie, ze ubawiliście sie moim wpisem i ze doceniacie moje wymagania wobec filmów :]
sądze jednak, ze wasze sceptyczne podejscie do "ciacha" jest podyktowane stereotypami oraz brakiem inteligentnego podejscia do sprawy...
Myślę, że Twoja wycieczka słowna odwołująca się do braku inteligentnego podejścia do sprawy przez Twoich oponentów jest dalece chybiona.
Uważam, że wyjaśnienie jest banalne: pomyliłaś się i wypowiadasz się na temat innego filmu :)
Ten film jest tylko dla koneserów kiczu, chłamu, wszędobylskich i nieuzasadnionych bluzg i żartów spod budki z piwem.
Tekst: "Zgrzałam się jak pedofil w sklepie z zabawkami" jest tak żałosny jak cały ten film... :/
zgadzam się całkowicie, dawno nie widziałam tak durnego i nieśmiesznego filmu. nie przepadam za nowymi polskimi komediami i rzadko je oglądam, tutaj zawiodłam się po raz kolejny, tym razem na całej linii.
haha film dla inteligentnych ? od czasów "lejdis" albo "testosteron" nie mam zamiaru wiecej marnowac swojego czasu na takie puste filmowe gnioty- szczególnie te z PL,bo z USA to ludzie sie juz przyzwyczaili. Za bardzo szanuje swój czas, a 2 godz to dużo.
Miałem dać 1 ale podobał mi się KOnonowicz w roli prokuratora i Pani Basia oczywiscie "Kto jara znicza? Kaman!"
U mnie 3, za cycki Żmudy-Trzebiatowskiej (chociaz bez rewelacji:p), za role Małaszyńskiego (chociaz nie przepadam za nim jako aktorem, to tu akurat jego gra mi sie podobala) i trzeci punkt za to co Ty wymieniles, Pani Basia "Git majonez, k***a" i Kononowicz;]
A caly film tragiczny i zenujacy, zarty malo zabawne, nawet te przeklenstwa ktore bawily mnie w Chlopaki nie placza czy Poranek Kojota tu kompletnie nie pasowaly. Słabe.
Oczywiście.. jeśli ktoś chce zobaczyć cycuszki Żmudy- Trzebiatowskiej, a poza tym... pani Stenka ładnie zilustrowała poziom tego filmu zaraz na jego początku. Odniosłem wrażenie, że to mieszanka gagów z innych filmów jak np. z Ladykillers i to w porównaniu do oryginałów w bardzo kiepskim wydaniu. Za muzykę duży plus, istotnie dobrana w komediowym stylu.
Właśnie obejrzałem film i co wam powiem, to wam powiem....ale nawet niezła polska komedyjka moim zdaniem :D . Niezły ubaw miałem z Małaszyńskiego...no i Karolak nawet śmieszny - scena pościgu Żmudy - Trzebiatowskiej na gokarcie też daje rade. Aby trochę się pośmiać na pewno można ,,Ciacho" obejrzeć. Kwestia gustu. Moja ocena to ,,całkiem, całkiem". Pozdrawiam
Na tle polskich "komedii romantycznych" film wypada dobrze. Ale tylko na ich tle. Za dużo żenujących momentów. Daję trochę na wyrost 4/10.