PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533535}
3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91645
1,4 23 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

Super!

ocenił(a) film na 9

Nie rozumiem dlaczego ten film ma tak niską ocene i takie złe komentarze.
To jest naprawde jedna z najlepszych polskich komedii. Sądze, że oczywiście nie jest to prosta komedia gdzie króluje dowcip słowny lecz komedia dla inteligentnych. Trzeba zrozumieć o co chodziło reżyserowi. Poza tym świetna muzyka - naprawdę arcydzieło. Film zrobiony z rozmachem, kreacje aktorskie genialne (Małaszyński, Żukowska, Mecwaldowski i inne). Tym, którzy się zastanawiają czy obejrzeć, odpowiadam, że OCZYWIŚCIE.

p.s według mnie cudowna piosenka "CIACHO"

ocenił(a) film na 6
kotek13626

Podchodziłam do tego filmu baaaardzo sceptycznie, zastanawiając się, cóż to za kolejny polski gniot, w którym główną rolę odgrywają epitety i gołe dupy. Wiedziałam na pewno, że złamanego grosza za ten film nie dam.
Jednak ostatnio 'Ciacho' pojawiło się na VOD i tak to się stało, że z nudów i ciekawości, czy rzeczywiście będzie chała, obejrzałam od początku do końca.

Miłe zaskoczenie. Racja - to prawdopodobnie jeden z lepszych polskich filmów.

ocenił(a) film na 7
doyoubelieve

Z góry byłam uprzedzona do tego filmu, ale podobnie nudziło mi się i nie natrafiłam na żaden inny film, który akurat by się zaczynał i jako tako mnie zainteresował, więc dałam mu szansę. O dziwo, mimo tego, że nie znoszę współczesnego polskiego kina, a zwłaszcza komedii, nawet mi się podobał. Nie jest to jakiś wyjątek, bo w tej kategorii od czasu do czasu natrafia się na coś takiego.
Dupy nie urywa, ale jest ok.

ocenił(a) film na 1
kotek13626

bardziej się ubawiłem czytając Twój wpis, niż oglądając tę "komedię", ale jak się podobało to gratuluję poczucia humoru ;]

ocenił(a) film na 1
grzegory88

Możemy też pogratulować dla kotek13626 tego czego wymaga od filmu.

ocenił(a) film na 9
kotek13626

ciesze sie, ze ubawiliście sie moim wpisem i ze doceniacie moje wymagania wobec filmów :]
sądze jednak, ze wasze sceptyczne podejscie do "ciacha" jest podyktowane stereotypami oraz brakiem inteligentnego podejscia do sprawy...

ocenił(a) film na 2
kotek13626

Myślę, że Twoja wycieczka słowna odwołująca się do braku inteligentnego podejścia do sprawy przez Twoich oponentów jest dalece chybiona.
Uważam, że wyjaśnienie jest banalne: pomyliłaś się i wypowiadasz się na temat innego filmu :)
Ten film jest tylko dla koneserów kiczu, chłamu, wszędobylskich i nieuzasadnionych bluzg i żartów spod budki z piwem.
Tekst: "Zgrzałam się jak pedofil w sklepie z zabawkami" jest tak żałosny jak cały ten film... :/

maciek.wp

zgadzam się całkowicie, dawno nie widziałam tak durnego i nieśmiesznego filmu. nie przepadam za nowymi polskimi komediami i rzadko je oglądam, tutaj zawiodłam się po raz kolejny, tym razem na całej linii.

kotek13626

Niezła komedia, podobała mi się.

ocenił(a) film na 2
kotek13626

Jak można spier....ć film z takimi aktorami. Żenuaaa
Daje 2/10

ocenił(a) film na 1
kotek13626

haha film dla inteligentnych ? od czasów "lejdis" albo "testosteron" nie mam zamiaru wiecej marnowac swojego czasu na takie puste filmowe gnioty- szczególnie te z PL,bo z USA to ludzie sie juz przyzwyczaili. Za bardzo szanuje swój czas, a 2 godz to dużo.

kotek13626

Idź trollować inne forum.

ocenił(a) film na 2
kotek13626

Ocena filmu zdecydowanie zawyżona, dla mnie 2/10

ocenił(a) film na 2
kotek13626

Miałem dać 1 ale podobał mi się KOnonowicz w roli prokuratora i Pani Basia oczywiscie "Kto jara znicza? Kaman!"

ocenił(a) film na 3
lacrimosa77

U mnie 3, za cycki Żmudy-Trzebiatowskiej (chociaz bez rewelacji:p), za role Małaszyńskiego (chociaz nie przepadam za nim jako aktorem, to tu akurat jego gra mi sie podobala) i trzeci punkt za to co Ty wymieniles, Pani Basia "Git majonez, k***a" i Kononowicz;]
A caly film tragiczny i zenujacy, zarty malo zabawne, nawet te przeklenstwa ktore bawily mnie w Chlopaki nie placza czy Poranek Kojota tu kompletnie nie pasowaly. Słabe.

użytkownik usunięty
kotek13626

Oczywiście.. jeśli ktoś chce zobaczyć cycuszki Żmudy- Trzebiatowskiej, a poza tym... pani Stenka ładnie zilustrowała poziom tego filmu zaraz na jego początku. Odniosłem wrażenie, że to mieszanka gagów z innych filmów jak np. z Ladykillers i to w porównaniu do oryginałów w bardzo kiepskim wydaniu. Za muzykę duży plus, istotnie dobrana w komediowym stylu.

kotek13626

Właśnie obejrzałem film i co wam powiem, to wam powiem....ale nawet niezła polska komedyjka moim zdaniem :D . Niezły ubaw miałem z Małaszyńskiego...no i Karolak nawet śmieszny - scena pościgu Żmudy - Trzebiatowskiej na gokarcie też daje rade. Aby trochę się pośmiać na pewno można ,,Ciacho" obejrzeć. Kwestia gustu. Moja ocena to ,,całkiem, całkiem". Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
Haun85

Na tle polskich "komedii romantycznych" film wypada dobrze. Ale tylko na ich tle. Za dużo żenujących momentów. Daję trochę na wyrost 4/10.

kotek13626

Świetna muzyka? Komercyjne g*wno i SRap puszczany w radiu w okresie kiedy film powstawał. No chyba ktoś tu się pomylił. Film niezły 6/10