Zawsze z rozrzewnieniem wracam do tego filmu! Niebywała Meryl, znakomity Eastwood, piękna historia, polecam wszystkim płaczkom! :)
Fakt film piękny, ale takie zachowanie kobiety w realnym życiu byłoby równoznaczne ze skreśleniem z listy osób zdrowych psychicznie, bo nie wiem jak można poddać się chwili uniesienia i przestać myśleć o swojej rodzinie, ja rozumiem jak ktoś jest sam to może się puszczać na lewo i prawo nawet codziennie ale jeśli się decyduje na partnera/partnerkę to niech będzie wierny.
Fakt jest taki że jeśli komuś znudziło się życie u boku swojego partnera to niech powie wprost że odchodzi do innego, ja np. wolałbym usłyszeć to od swojej kobiety, nie chciałbym żeby grzała się po kątach z innymi mężczyznami bez mojej wiedzy a po tym jakby mi powiedziała miałaby prawo do wszystkiego.
W tych czasach o wierną kobietę trudno bo każda jest materialistką i szukają coraz to wyższego poziomu życia, i proszę nie pisać że jest inaczej. Prostym przykładem może być to że kobieta nie chce pieniędzy jako takich - ona chce nowe ubrania, wakacje, wyjścia do restauracji dlatego według nich mężczyzna musi zarabiać ostro pieniądze bo jak mu się noga podwinie to już nie będzie sielanki na wakacjach w Egipcie i jadania w ekskluzywnych restauracjach. Dlatego drogie kobiety: wy faktycznie nie chcecie pieniędzy do ręki jako papierków tylko tak jak opisałem, chcecie dobrego i wysokiego poziomu życia!