Co się wydarzyło w Madison County

The Bridges of Madison County
1995
7,6 82 tys. ocen
7,6 10 1 82237
7,4 35 krytyków
Co się wydarzyło w Madison County
powrót do forum filmu Co się wydarzyło w Madison County

Piękno tego filmu po prostu poraża i zatyka. Jest to film dokonały bo nic i nikogo nie można w nim zmienić.Każda scena,każdy szczegół jest dopieszczony i idealny. Najpiękniejszy melodramat jaki oglądałam.Przeżyć TAKIE uczucie to pełnia szczęścia,bo choć trwało tylko kilka dni to..było warto.

ocenił(a) film na 10
Ewako

zgadzam się..Obejrzałam ten film wczoraj po raz kolejny…pierwszy raz widziałam go w kinie mając 15 lat..za każdym razem, gdy go oglądam widzę w nim coraz więcej (wczoraj-był trzeci raz). Jest piękny, myślę że żadne inne słowo nie jest w stanie go określić – przynajmniej dla mnie. Bo czy jest niesamowity? Jest, oczywiście ale przede wszystkim – dla mnie w swej prawdziwości, bólu, który we mnie zostaje ale i wewnętrznej radości, że takie uczucie w ogóle istnieje – po prostu piękny..obraz miłości, dla której warto żyć nawet, jeśli ma trwać zaledwie 4 dni…no i do tego dwójka aktorów, których po prostu podziwiam.

ocenił(a) film na 9
albaaa_2

Zgadzam się, chociaż ja dopiero po pierwszym seansie, ale film jest przygniatająco piękny i "wrażliwy". Film ukazuję potęgę ludzkiego uczucia, którą dziś trzeba przypominać, ponieważ nasza cywilizacja tak zdeptała to na rzecz różnych korporacji marnotrawiących prywatne życie ludzi.
Film opowiada również o sile i dwuznaczności wolności w człowieku. Wolność, która dawała Robertowi możliwość szukania (wśród wielu romansów, bo przecież "nie był zakonnikiem") prawdziwej miłości, kiedy już ją znalazł ta wolność była jego największym błogosławieństwem (wspomnienie 4 dni), ale też znamieniem cierpienia i niewykorzystanej szansy prawdziwej miłości. Postać Meryl Streep jest tu bardziej dwuznaczna. Wolna wola sprawia że romansuje z Robertem co było wiadome po spojrzeniach, po mimice, ale jednak jest rozdarta pomiędzy miłością do rodziny (dzieci, męża), a prawdziwą, namiętną miłością do Roberta.
Film niebagatelny i nie określony.
Ciągle świeży, pouczający.
9/10

POZDRAWIAM !!!