Co się wydarzyło w Madison County

The Bridges of Madison County
1995
7,6 82 tys. ocen
7,6 10 1 82238
7,4 35 krytyków
Co się wydarzyło w Madison County
powrót do forum filmu Co się wydarzyło w Madison County

Zobaczylem kawalek w TV na kanale TCM(?) okolo 3 tyg. temu.. Kupilem DVD, zeby zobaczyc w spokoju calosc.
Wlasciwie to wieszam to info na tzw. wszelki wypadek, bo pewnie wszyscy juz dawno to widzieli. Jesli jednak zdarzylo sie Wam, podobnie jak mnie, przeoczyc ten
film to jestescie MOCNO DO TYLU. Jest to bowiem rzecz, ktora bezwzglednie trzeba widziec, gdyz Maryla gra tak, ze klekajcie narody (dostala nominacje <1996> do Oscara za te role). Rezyseria jest majstersztykiem, zdjecia genialne, muzyka super, a Clint, prawie amant, jako partner Marli, bdb. Film nie jest doskonaly, ale Maryla... On fotograf, ona farmerwife, wczesne lata 60-siate, USA. Wpadaja na siebie przypadkiem i zaczyna sie dziac. Nie bede sie rozwodzil. Moglbym dlugo, bo to co widzialem trzyma mnie juz ze 3 tyg. KONIECZNIE trzeba to widziec!
P o r a z a j a c a gra Maryli!

ocenił(a) film na 5
dzejzor

A gdzie kupiłeś DVD??? Ja jakoś nie moge w sklepach znaleźć, ani w wypożyczalniach.

ocenił(a) film na 9
Justyna0810

W Merlinie. Byl dostepny takze na allegro za cene zblizona do ceny Merlina, a ze akurat mialem do kupienia jeszcze kilka ksiazek, wiec kleppnalem Merlina.

ocenił(a) film na 5
dzejzor

Aha, dzięki za info :)

ocenił(a) film na 10
dzejzor

Jak pierwszy raz oglądałam ten film, to trzymał mnie też ze 3 tygodnie, o rozklejeniu się nie wspomnę. Teraz jak oglądałam go 4 raz jest inaczej. Nie trzyma jak wcześniej, nie rozkleja ale emocje i tak są wielkie. Świetny film, popieram Twoje zdanie co do roli Meryl ale też i rola Clinta bardzo mi się podobała. Uważam, że Ci którzy go nie widzieli powinni obejrzeć. Mimo, że znam już go prawie na pamięć to i tak będę oglądać przy następnej emisji. Polecam!!!