Co się wydarzyło w Madison County

The Bridges of Madison County
1995
7,6 82 tys. ocen
7,6 10 1 82237
7,4 35 krytyków
Co się wydarzyło w Madison County
powrót do forum filmu Co się wydarzyło w Madison County

Ok, rozumiem frustracje i niezadowolenie z zycia glownej bohaterki, ale czy kiedykolwiek
probowala ona o tym porozmawiac z mezem? Mezczyznom z reguly trzeba konkretnie powiedziec
o co chodzi - brakuje mi tego/chcialabym to i tamto, otwarcie pogadac o potrzebach, itd. Oboje sie
przeciez na swoj sposob kochali, a rutyna nie jest czyms niespotykanym, ale jednak mozna ja
zazegnac (chocby jak glowni bohaterowie 'dwoje do poprawki'). Moim zdaniem sytuacja bylaby do
naprawienia, ale zabraklo dialogu.

kate_gun1

wierz mi ze czasem nie wystarczy rozmowa...
jak ktos ma proste postrzeganie świata to nie zrozumie nic z tego;/

ocenił(a) film na 10
kate_gun1

Pytanie zupełnie bez sensu w kontekście tego filmu. To film o czymś zupełnie innym. Ale nawiązując do tematu - większość kobiet nie byłaby w stanie żyć z mężem tak dobrze, jak żyła Francesca po tym, co przeżyła z Robertem. Niezwykle silna i mądra kobieta.

ocenił(a) film na 6
kate_gun1

'czy kiedykolwiek próbowała ona o tym porozmawiać z mężem?' - no właśnie
z filmu wynikało, że Francesca zasadniczo ma problemy z rozmową - Roberta sonduje panicznie pod kątem 'co z twoimi kobietami na jedną noc', chociaż dostała już informację, że 'mnichem nie jestem', natomiast nie potrafi usiąść spokojnie z własnym facetem i przerobić po kolei spraw, które ją gryzą