6,1 2,3 tys. ocen
6,1 10 1 2349
4,8 4 krytyków
Creepshow 2 - Opowieści z dreszczykiem
powrót do forum filmu Creepshow 2 - Opowieści z dreszczykiem

O boże

ocenił(a) film na 2

Pierwsza historyjka jest zła, druga średnia, a trzecia po prostu beznadziejna. Czyli cały film wypada kiepsko. Gdybym miał dawać oceny poszczególnym historyjkom to dałbym kolejno 2, 5 i 1 co dla całokształtu daje trzy, ale dodając do tego niezbyt udaną animacje pomiędzy historyjkami to już będzie 2.

ocenił(a) film na 5
Cyryn

A ja dałem mocno naciągnięte 5 za pierwszą historyjkę która mnie na swój sposób wciągnęła.A co do reszty czyli 2 osobnych historyjek się nie wypowiadam przez grzeczność.

ocenił(a) film na 4
Cyryn

A ja muszę przyznać że te historyjki są całkiem pomysłowe. Szkoda niestety że filmowi zabrakło kompletnie klimatu, bo gdyby wykonać troszkę lepiej wszystkie epizody, nadać trochę więcej grozy i ciekawsze ujęcia oraz muzykę było by spoko. Ta animacja faktycznie słaba i głupiutka do tego. W sumie daję 4/10. Pierwsza część może i nie posiadała arcygenialnych epizodów, ale starczyło że były dobre, klimatyczne i świetnie nakręcone, by stworzyć bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 8
Lucky_luke

Moim zdaniem to jedna z lepszych filmowych antologii horroru. Ale jedynka jest zdecydowanie lepsza.

ocenił(a) film na 7
klajsterbelej

Takie złe to nie jest. Nie ma co narzekać:)

klajsterbelej

Druga nowela z jeziorkiem najlepsza :)