7,3 70 tys. ocen
7,3 10 1 69904
6,6 69 krytyków
Cruella
powrót do forum filmu Cruella

Futro z ....

ocenił(a) film na 6

Problemem z tym filmem jest dla mnie to, że tak naprawdę wg mnie w ogóle nie widzę sensu samego stworzenia go o takiej postaci. Znamy ją przecież z kreskówki, znamy jej fizis, charakter etc, wiemy , że jest na wskroś złą osobą. Natomiast tutaj dostajemy jej genezę, w sumie zupełnie niepotrzebnie, nawet jest niby kilka momentów, że pokazuje się ją jako trochę szaloną, ale pozytywną w gruncie postać. Ale przecież doskonale wiemy kim jest, kim się stanie i ciężko mi jest polubić tą postać, czy jej w jakikolwiek sposób kibicować, skoro wiem co stanie się w przyszłości, No chyba że jest to tylko jakaś tam wizja reżysera, który koniecznie chciał nam pokazać motywy jej działań ( zabicie matki, kradzież jej kolekcji itd). Tego samego zabiegu nie rozumiałam w takich filmach jak np Maleficent. Pomijając to , co wymieniłam, film jest strasznie sztuczny, nudny i mało angażujący. Tak jak już ktoś tu napisał na forum - nie wiadomo dla kogo. A scena rzucenia krzesłem w stojącą kobietę - poniżej krytyki.