7,3 70 tys. ocen
7,3 10 1 69921
6,6 69 krytyków
Cruella
powrót do forum filmu Cruella

Zasługują na swoje własne filmy, skoro ze socjopatki zrobili niezrozumiałą projektantkę mody, która miała ciężkie dzieciństwo to i tych dwóch też można wybielić. Skaza okaże się np: Mufasa kradł mu śniadanie i ukradł dziewczynę, a Dżafar w skutek jakiejś intrygi nie został sułtanem. CZEKAM!

ocenił(a) film na 6
Robert831231

obraziłem się na film i dałem 1 , idź do mamy niech da Ci lizaka i obetrze łezkę

ocenił(a) film na 1
jaro1987

Coś na temat? Disney mnie obraził swoim pomysłami i feministycznymi pierdołami. Dlatego dałem 1, za kostiumy i scenografie dałem 10. To doceniam, scenariuszu nie.

Robert831231

Nadal panuje trend odświeżania filmów, więc myślę że zrobili ten, który ma parę elementów nawiązujące do "101 dalmatyńczyków", ale jest to zupełnie co innego, zawiera własną inną historię. Tu nie zostało pokazane, że miała trudne dzieciństwo. Nie obejrzałeś filmu, a się wypowiadasz. Bez sensu.

ocenił(a) film na 1
Magnolia1993

" Tu nie zostało pokazane, że miała trudne dzieciństwo" czyli zaczepki przez chłopaków w szkole i to że ją z niej wywali, śmierć matki, zabitej przez wściekłe psy. Zaprzyjaźnienie się dwoma złodziejami (z czego z jednego zrobili czarnego gdzie wcale to nie podbija stereotypu że czarni kradną). I później przez 10 lat z nimi kradła. To nie jest wcale ciężkie dzieciństwo, no tak brakowało żeby ją porwał jakiś optyk z Sosnowca. Wtedy byłoby ciężkie dzieciństwo?

ocenił(a) film na 1
Magnolia1993

"ale jest to zupełnie co innego, zawiera własną inną historię. " robiąc z morderczyni zwierząt, sympatyczną laskę, która miała pod górkę prawie całe swoje życie. Świetny pomysł, który mam nadzieje że będą kontynuować przy dwóch powyższych, chyba, że robienie sympatycznych bohaterów ze znanych złych animowanych postaci, to tylko domena kobiecych postaci?

Robert831231

Widać, że nie oglądałeś i że nie rozumiesz, że to inna historia. Chcesz spoiler, żeby do Ciebie dotarło co mam na myśli? Proszę bardzo: w tym filmie nikogo nie zabiła, zarówno ludzi jak i zwierząt.

ocenił(a) film na 1
Magnolia1993

Widać, że nie wiesz o czym, jest ten temat. Ten temat jest o tym, że chcę zobaczyć, jak to ładnie napisałaś, inne historie o dwóch powyższych męskich osobnikach. Niech też będzie, że nikogo nie zabili, że jeden z nich nie chcę gwałcić księżniczek, obu niech dadzą, że zabili im mamy, ojców. Niech będą SYMPATYCZNI tak jak przyszła morderczyni psów albo jak przyszła Czarownica. Disney usprawiedliwia tylko swoje postacie kobiece, robiąc z nich ikony feminizmu i niezrozumiałe projektantki mody...

ocenił(a) film na 10
Robert831231

Jeśli chodzi o inne filmy niekoniecznie Disneya. Nie tak dawno Joker przecież też został częściowo usptawiedliwiony (wiadomo, że był zły, ale jego motywy zostały wyjaśnione, tak zabił sporo osób), tak samo w Suicide Squad masz męskie postaci, które służyły w słusznej sprawie, więc o co ci chodzi. W samym filmie pomocnicy Cruelli też męskie postacie zamiast oprychów byli wykreowani na ludzi troszczących się o Cruelle. W całym filmie to Baronowa jest przedstawiana jako ta zła i jest kobietą - psychopatyczna manipulantką, więc tym razem to nie mężczyzna jest "tym złym". Mężczyźni są przedstawiani dobrze typu Baron, Boris czy pomocnicy Cruelli. Nie wiem o co ci chodzi, ale chyba za bardzo się wkreciles, jeśli chodzi o doszukiwanie się feminizmu itd. wyluzuj. 

ocenił(a) film na 1
Morgotheron

za bardzo się wkręciłeś, jeśli chodzi o doszukiwanie się feminizmu"
"Jak to leciało nadchodzi kobieta, dżunglo drżyj, w 64 mało kto znał tę złotą myśl wielka szkoda"
Czy to nie jest na siłę wrąbanie feministycznego akcentu, chwile później rudy z kolegą zaczynają się nad nią znęcać.

"Mężczyźni są przedstawiani dobrze typu Baron, Boris czy pomocnicy Cruelli."
Ja cały czas piszę o klasycznych złolach Disneya, Skaza i Dżafar co mnie obchodzą pomagierzy Cruelli z których przypominam jednego zrobili czarnego i jakby nie było później tej złej kobicie pomagali w łapaniu psów..

"Nie tak dawno Joker przecież też został częściowo usprawiedliwiony"
Jakby nie było to jednak zabijał i na siłę nie robili z niego sympatycznego ziomeczka, tu przypominam cytat z Pani Magdy "Proszę bardzo: w tym filmie nikogo nie zabiła, zarówno ludzi jak i zwierząt." Joker jednak w swoim filmie zabijał, więc było to zgodne z jego charakterem.

Więc zupełnie inne traktowanie kobiecych złych postaci i męskich złych klasycznych postaci.

Ooo przygody młodego Gastona też bym zobaczył, na bank też można z niego zrobić sympatycznego koleżkę.

Robert831231

Oho, czyli po prostu prawackie projekcje kolejne, nic nowego. Wszędzie feminizm, lewactwo, żydzi i wiecznie oblężona twierdza śmiesznego kraiku na który uwziął się cały świat.

ocenił(a) film na 1
Bomberpilot1940

Ważne, że ikoną silnych kobiet Disney chcę zrobić socjopatkę z rozdwojeniem jaźni. I jeszcze robi z pary dalmatyńczyków rodzeństwo.Które rozdziela i daje dwóm postacią, które nijak mają się do wyglądu tych z animacji. Zabawny film :D Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

ocenił(a) film na 4
Robert831231

Dobrze piszesz, idąc tropem disneia wybielimy stalina, mao i hitlera . Bo mieli trudne dzieciństwo, przeżyli traumy i tym podobne pierdoły. I masz racie ten film jest podszyty feministyczną propagandą !

ocenił(a) film na 4
Bomberpilot1940

Ale po co ta szpila do Polski ? szowinisto

ocenił(a) film na 1
Magnolia1993

https://www.youtube.com/watch?v=ccf9G9Hx1i4 :D

Robert831231

Nie zrobili głębszego spojrzenia na to, co się działo. Złapali to, co można nadinterpretować by z tego następnie wykpić. A Ty możesz wyrobić sobie własne zdanie oglądając film, zamiast szukać czyiś argumentacji i robiąc z nich swoje. Oglądanie filmu i myśleć własną głową nie boli.

ocenił(a) film na 1
Magnolia1993

Przecież on tu mówi praktycznie to samo, co ja mówię od kiedy zobaczyłem ten film. Zrobili z socjopatki, sympatyczną laskę. Mój temat jest założony dzień przed pojawieniem się tego filmu.

Teraz to samo będą robić z tym tu https://www.filmweb.pl/news/Plotka%3A+Jaffar+z+aktorskiego+%22Aladyna%22+bohater em+prequela-142613/ Czyli trafiłem, będą doić kasę teraz ze złych postaci, Tylko jestem pewny że jako facet to nie dostanie takiego "smutnego" back story jak Cruella i Czarownica.

Tak swoją drogą masz dziecko, które ma problemy psychiczne i zamiast do lekarza rzucasz jej tekstem "co zrobisz jak pojawi się Cruella?" Matka roku :D

Robert831231

Po pierwsze jak na razie ten "on" z wideo się podwoił: raz jest w okularach, nosząc pewne ubrania i siedząc w pewnym miejscu, raz nie nosi okularów, inaczej jest ubrany i jest w innym miejscu. Ty mówisz, że ta na filmie jest socjopatką, a ten w wideo jest normalny z tym jak się zaprezentował i postępował?

Po drugie jeżeli obejrzałeś film, to czemu wysyłasz mi link kogoś tam, który tak naprawdę zrobił streszczenie filmu?

Po trzecie plotka jest plotką, nie jest faktem.

Robert831231

Po czwarte bajka jest tylko bajką i nie ma co przerzucać wszystko na życie realne.

ocenił(a) film na 7
Robert831231

"Tak swoją drogą masz dziecko, które ma problemy psychiczne i zamiast do lekarza rzucasz jej tekstem "co zrobisz jak pojawi się Cruella?" Matka roku :D" Akurat Cruella w tym filmie nie ma problemów psychicznych, może poza traumami związanymi z wydarzeniami w filmie ;) Natomiast to co jest ciekawe z postacią Cruelli to to że to jest w zasadzie osobna postać - ani nie jest socjopatką ani nic w filmie nie wskazuje że się taką stanie. "Cruella" bazuje na powszechnej znajomości i popularności postaci ale to nie jest ta postać. Tak jak gościu powiedział w tym filmiku co dałeś, to jest coś w rodzaju alternatywnej historii.