Człowiek, który płakał

The Man Who Cried
2000
7,2 15 tys. ocen
7,2 10 1 15039
5,9 9 krytyków
Człowiek, który płakał
powrót do forum filmu Człowiek, który płakał

Niedawno własnie go obejrzałam i naprawdę muszę stwierdzić, że to niebanalne i bardzo kreatywne kino!Cristina Ricci chyba lubi grać tajemnicze, wręcz dziwne postaci, bo jak narazie to tylko w takich ją widziałam. A co do wszystkich fanów (fanek) Johnego Deepa'a, to mają oni okazje obejrzeć niepowtarzalną scenę płaczu, z ich idolem w roli głównej:) Aż dech zapiera, gdy się widzi płaczącego mężczyznę...

Akasha

oj tak, tak racja, racja zapiera...ale trzeba przyznać że to robiło niesamowite wrażenie!...

_Anika_

Bardzo się zdziwiłam widząc płaczącego Deppa. Raczej mi to do niego nie pasuje. Rzeczywiście płaczący facet to coś niecodziennego

Akasha

coz... depp juz kiedys plakal na ekranie. widac nie ogladaliscie "cry-baby"

amy_5

a mnie sie film nie podobal.fabula jest mocno umowna, powiela stereotypy, nie zadbano o prawde historyczna. postacie papierowe i czarno-biale.dobra gra deppa, ricci i blanchet.Jest ladny,ale nic z niego nie wynika.slodki happy end.ogolnie mowiac dobrzy aktorzy w slabym filmie

malola

Boże, ta scena jest piękna i burzy nas polski stereotyp, że "chłopaki nie placzą", mówi się, że łzy u mężczyzny - to chańba, a jednak Depp był przejmujący i uwadzący w tej scenie. Ale to tez zależy od klimatu filmu - Pazura (chociaż go lubie) na pewno w polskiej mega--produkcji - z przeklinaniem, wódą i seksem - w scenie płaczu wypadłby kiepsko....
TP BYŁO PIĘKNE

ocenił(a) film na 8
malola

jaki slodki happy end.........ja tam pozytywnego zakonczenia nie widziaalm
A Depp plakal w wielu filmach...np W Arizonie Dream ,gilbercie....