Czarna Pantera

Black Panther
2018
6,7 150 tys. ocen
6,7 10 1 150190
6,5 68 krytyków
Czarna Pantera
powrót do forum filmu Czarna Pantera

Mocny średniak

ocenił(a) film na 5

Niestety film zawiódł, płytki, prosty a wręcz prostacki. Przewidywalny do bólu, fabuła jest książkowa czyli schematyczna. Postacie bez polotu i płaskie. Brak humoru który był w każdym filmie. I te łyse murzynki fuj paskudne. Płeć żeńska wypadła delikatnie mówiąc dosyć słabo. Najsłabszy film Marvela jak dotąd, nawet oczko niżej od pierwszego Thora.

ocenił(a) film na 8
mere

"I te łyse murzynki fuj paskudne"

ocenił(a) film na 5
Lurtz599

Dokładnie zapisz sobie malolat mój cytat i powiesz nad łóżkiem :-)

ocenił(a) film na 8
mere

Zrobię tak jak mówisz :) I dopiszę: "Dzieci, widzicie ten cytat? Nie mówcie tego co wasz rówieśnik bo skończycie jako homofobiczni i rasistowscy reprezentanci opozycji społecznej."

ocenił(a) film na 5
Lurtz599

Jeszcze dopnij antysemityzm i ksenofobie do mojej opinii o filmie. Mam nadzieję że jesteś bezpłodny i nie będziesz mieć potomków,bo mimo że takie "poprawne" oszołomy to margines w naszym kraju,to im was mniej tym lepiej.
A murzynki nadal paskudne w filmie choć niektóre wypadły bardziej męsko niż tytułowy bohater :-)

ocenił(a) film na 8
mere

" Was". Ch*ja jesteś lepszy, potrafię na siebie spojrzeć z boku i zauważyć że nie jestem idealny. Ale dopiero "wy" mnie wnerwiacie. Wyższa rasa, walić innych bo wyglądają w dany sposób od urodzenia, bo na pewno mają wpływ na to jak będą wyglądać, gdzie się urodzą, gdzie będą żyć i jaką kulturę i religię będą wyznawać... więc ksenofobię jak najbardziej można podczepić pod ciebie :) Nie mam zamiaru wdawać się w tą dyskusję nie wiadomo jak długo bo moim zamiarem jest pokazanie że masz zbyt narcystyczną perspektywę i tyle...

ocenił(a) film na 5
Lurtz599

Gdzie ja napisałem że jestem lepszy?? Jaka wyższa rasa? Ty masz coś serio z głową, polecam jakiegoś lekarza serio. Napisałem kilka argumentów dlaczego film mi się średnio podobał że był prosty, schematyczny że przed walką z Killmongerem na wodospadzie wiedziałem jak dalej się potoczy fabuła i miałem 100% rację, NUDA! Zapomniałem dodać o słabym CGI na dodatek i większość walk to właśnie CGI o dziwo na dość niskim poziomie co zaskakuje. A Ty mi wyjeżdżasz z homofobia, ksenofobia itp?? Bo mi się murzynki nie podobały i wypadły paskudnie w filmie? A jak napisze ze białe kobiety też wypadły paskudnie to jeszcze rasizm czy tylko murzyny mają do tego prawo??

Czyli jednak to prawda albo dajesz dobra ocenę "Czarnej Panterze" albo jesteś rasista :-)
Masakra mam nadzieję że kiedyś odkryją jakiś lek na takie oszolomstwo. Bez oebioru

ocenił(a) film na 8
mere

"I te łyse murzynki fuj paskudne" nie spotkałem komentarza który bardziej podchodzi pod rasizm niż ten więc gratuluję za wyróżnienie się z tłumu na filmwebie

Lurtz599

Facet ma prawo do swojego gustu odnośnie urody jaka preferuje.

Lurtz599

Jeśli ci się podobają lyse murzynki to tylko pogratulować gustu.

ocenił(a) film na 8
AgraelRaelag

ty jeszcze będziesz dyskutować jaki gust jest poprawny a jaki nie. Widzę że śmietanka intelektualna się zebrała. Pogratulować.

ocenił(a) film na 8
mere

CGI rzeczywiście było słabe. Fabuła była dla ciebie prosta, sądzę że są filmy marvela które miały słabszą fabułę. Schematycznego bym go nie uznał, motywy i działanie Killmongera były dotychczas najlepsze spośród wszystkich złoczyńców Marvela a gra aktorska trzymała poziom, jedynie sam Czarna Pantera był trochę bezpłciowy ale nie grał tutaj tak bardzo pierwszoplanowej postaci jak to było w przypadku Iron Mana.