Poprawność polityczna to chyba jedyny powód,dla którego powstaje film, bo raczej średnio widzę fanów superbohatera biegającego po stepach Afryki, który walczy z tym:
http://marvel.wikia.com/A%27Kurru_U%27mbaya_%28Earth-616%29
tym:
http://www.writeups.org/img/inset/Cottonmouth_Clemens_h.jpg
i tym:
http://marvel.wikia.com/King_Cadaver_%28Earth-616%29
Tylko dlatego że mieszkamy w naszej kochanej lekko ksenofobicznej polsce.
Black Panther jest jednym z pierwszych (jeśli nie pierwszym) czarnych superbohaterów jacy pojawili się w amerykańskich komiksach. W stanach do dziś jest jednym z najlepiej rozpoznawalnych herosów i fanów ma tysiące, a ze filmy robią właśnie w stanach i czarnych jest tam więcej niż u nas oczywistym było to że albo on albo Powerman czyli Luke Cage musieli się w uniwersum pojawić.
Do tego dochodzi kwestia illuminati czyli tajnej grupy: Iron Man, Xavier, Dr. Strange, Namor, Black Bolt, Black Panter i Mr Fantastic, a skoro Profesor i pan fantastyczny odpadają (prawa ma telewizja fox) a o Namorze nic nie słychać to wypadałoby żeby pojawiła się jedna z postaci wpływająca na wygląd całego świata Marvela jaki znamy.
Napisałeś że tylko z powodów politycznych powstaje film on zaprzeczył i podał kontrargument,że Black Panther jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci,a ty że potwierdził twoje słowa. Logika Katedry...
Widać,że jesteś taki głupi na jakiego wyglądasz,ale to wina rodziców,że nie nauczyli cię tolerancji udajesz kozaka w internecie hejtując wszystko na Marvelu,a sam jesteś gówniarzem mającym problemy emocjonalno-społeczno-kulturowe.W realu jesteś nic nieznaczącym białym rasistą bez perspektyw na pszyszłość.
Lubisz czuć się ważny na portalu społecznościowym?Spoko,ale jak nie masz nic do powiedzenia rzucając wyrazy mające powodować moje zakłopotanie twoją osobowością czuć,że musisz mnie sprowokować muszę Cię rozczarować gdyż nie interesują mnie komentarze typu ludzi bez honoru siedzącym 24/h na portalu i krytykujących każdą produkcję Marvela oraz obrażając ludzi o innym kolorze skóry.Rasiści mają problewy w społeczeństwie wielokulturowym jakim jest obecnie Polska,która w dawnych czasach była wielokulturowa i tolerancyjna.
Najpierw naucz się poprawnie pisać i zajrzyj do słownika ortograficznego.Jeśli chciałeś mnie zniechęć to takim osobom jak twoje marne egzystencjalne konto to się nie uda.Nie wiem czym usiłujesz zaimponować może swoją błyskotliwą inteligencją,ale wątpię czy ją posiadasz gdyż twoi rodzice tworząc Ciebie zapomnieli o prezerwatywie i wyszedł taki mały gówniarz czy może masz jakieś uszkodzone narządy odpowiadające za myślenie,ale stwierdzając na moje pytanie dotyczące Afroamerykanów odpowiedziałeś maczeta wnioskuje,że ojciec był bezrobotnym rasistą pijącym wódę,matka biła Cię o byle co,a mały katedra siedział z maczeta pod łóżkiem i martwił sie jakim to patologicznym syfem się otacza i myslał jak to inni zli czarni,skośnoocy,Indianie,Eskimosi są za to odpowiedzialni,a nie pomyślał,żeby zaczać czytać kisążki i być mądrzejszym lepiej obarczac innych o swoje życie niż samego siebie gdyż to wymaga przyznania się do odpowiedzialności,ktorej nie posiadasz.
Nie rozumiem twoich wypowiedzi widocznie są poniżej wszelkiej normy poprawności zarówno politycznej jak i ogólnej może jakiś lekarz psychiatrii mi wytłumaczy twoje posty,bo są poniżej mojego potencjału inteligencji.Nie odpowiem na to pytanie gdyż jest bez sensu widocznie brak urody i inteligencji sprawia,że czujesz się dowartościowany udzielając się głupio na forach internetowych,ale wróć najpierw do podstawówki gdyż może wikipedia mi pomoże rozwiązać twój problem genetyczngo braku racjonalizmu w twoich wypowiedziach,bo nie kumam co tam gadasz i to nie przez wypowiedzi twoje,ale bełkot tego drania.
Czy biały też piszesz z dużej litery jak afryoamerykanów? W ogóle co to za nazwa, myślałem, że segregacja rasowa minęła, czy na żółtych mówisz Azjoamerykanie? Klękaj do czarnego berła posłuszny lemingu.
On nawet nie wie co znaczą te slowa.Jakby żył w 39 wiedziałby kim był Hitler i co jako rasista i nacjonalista robił z Polakami.
Deeejmn, nacjonalizm w tej chwili ratuje Polskę przed napływem imigranckiej hołoty która gwałci kobiety. Jeśli chodzi o czarnych, to ich toleruje o ile nie wyznają islamu.
Już miałem zakładać temat a widzę że jest ktoś ogarnięty i już to zrobił ;] Niestety ale przyszło na żyć w tak okrutnych czasach gdzie w dużej części europy trwa islamizacja i masowe migracje z afryki skutkiem jest zwiększona przestępczość i rasizm. A mówienie o czarnoskórych jak o mniejszości to czysta psychodelia. Wystarczy sprawdzić statystyki i zobaczycie kto na tej planecie jest mniejszością.
Biały człowiek przyszedł dał złoto i powiedział kupicie za to wódkę czarnoskóry człowieku róbcie za najniższą krajową,a my damy ognistą wodę dał potem krzyż i powiedział wierz w Chrystusa,bo twoja wiara to zło i spalimy każdego kto nie chrześcijanin.W większości krajach w tym w Polsce trwa chrześcijanizacja i zmuszanie ludzi do wierzenia w jedynego i syna jego czego skutkiem jest budowanie kosciołów,głod ludu pracy i rasizm oraz alkoholizm i przemoc w rodzinach.
Nie porównuj dwóch skrajnie innych Religi. Jeśli nie chcesz być chrześcijaninem to nie musisz być nikt cie za to nie spali na stosie ani nie wtrąci do więzienia. No i nie ma co się cofać w tak odległą przeszłość bo to już część historii, bez znaczenia.
No własnie obydwie są skrajne.Ku klux klan czy Radio Maryja też prezentują faszystosko rasistowski styl,a za bycie ateistą w Polsce można dostać po mordzie na dzień dobry,a w Islamie są skrajne ugrupowania ideologiczne typu państwo islamskie gdzie umiera się za religie no cóż spalą Cię na stosie oczywiście w przeności gdyż odwrócą się wszyscy których znasz i kochasz gdyz masz własne poglądy,w których katolicyzm nie góruje.
Wybacz, ale są to skrajne pierdoły. w krajach arabskich jeśli nie wyznajesz islamu to poderżną ci gardło (a jeśli jesteś kobietą to najpierw zgwałcą). Radzę zapoznać się z Islamem, gdyż w Koranie dozwolona jest pedofilia, mordowanie chrześcijan, zoofilia i pozwolenie na "mordowanie białych". Radzę nie wypowiadać się na ten temat jeśli się nic nie wie o tej pseudo "Religii Pokoju".
Przy tej ilości superbohaterów jest ona po prostu kolejną randomową i raczej nie będzie miała większego wpływu na MCU. Do tej pory nie pojawiła się taka postać i się na to nie zanosi.
Spoko, już myślałem,że Złowieszcza Zebra istnieje naprawdę!
Ciężko się jest pogodzić z decyzjami twórców, którzy będą chcieli takich wrogów umieścić w filmie
Niestety nie mówimy o komiksach tylko o MCU, a uniwersum Marvela czerpie z komiksów i nie jest tam DOKŁADNIE TAK SAMO. Spójrz na przykład na sytuację z Ant Manem. Posiłkuje się wiedzą na podstawie filmów, którą mam, bo je oglądam i na razie to ty jęczysz jak małą dziewczynka i chcesz stawiać się w roli mentora i przewodnika po świecie.
Gównoburzę robią tacy userzy jak ty. Ja jedynie piszę swoje zdanie na dany temat, reszta dzieje się już bez mojej wiedzy i mocy. Przecież nie będę siedział cicho tylko dlatego,że ktoś może źle zrozumieć moje słowa i od razu zacząć rzucać mięsem.
Dlatego to są na razie gdybania, ale podejrzewam,ze Black Panther nie będzie takim wydarzeniem jak np. Winter Soldier. To będzie raczej taśmowo robiony Ant Man albo któryś Thor.
Cholera, dalej nie masz tego bana?
Z tego co wiem (z komiksów i filmów) to BP jest istotnym bohaterem, a przy tym ma zarówno umiejętności jak i osobowość ciekawe. Podczas oglądania A:AoU nie wiedziałam kto dokładnie się pojawi i gdy akcja przeniosła się do Wakandy to miałam nadzieję, że zobaczę T'Challę. I nie robi mi czy postać ma biały, czarny, zielony czy niebieski kolor. Szczerze to byłam trochę zaskoczona, że w Avengersach przewinęli się inni, a zabrakło duetu Pym&vDyne oraz króla Wakandy.
To, że wprowadzają bohatera, który już w tym universum jest, i to od dawna, nie jest niczym dziwnym. Mnie jedynie wkurza zmienianie tożsamości postaci jak to zrobili w najnowszej F4.