Czarna Pantera

Black Panther
2018
6,7 150 tys. ocen
6,7 10 1 150190
6,5 68 krytyków
Czarna Pantera
powrót do forum filmu Czarna Pantera

Jak dla Mnie Marvel nie zaczął tego roku najlepiej, ale ten film już tak, generalnie pierwsza połowa podobała Mi się bardzo, ale w pewnym momencie stało się coś złego, choć to może nie taki duży zarzut, bo ostatnio przy kilku filmach tak miałem. Jeżeli chodzi o warstwę fabularną to to jest typowy Marvel i to typowy Marvel bez polotu, ratuje się to nawiązaniami do polityki, ale od pewnego momentu wszystko zmierza w jednym kierunku i nie ma tam żadnego elementu zaskoczenia. Film Mnie pozytywnie zaskoczył jeżeli chodzi o warstwę techniczną, jedno z lepszych CGI jakie ostatnio widziałem, tak samo sceny batalistyczne były przejrzyste i oglądało się je dobrze, może poza tymi na koniec, co pokazuje że Im mniejsza skala tym lepiej. Jeżeli chodzi o obsadę to największe propsy dla Martina Freemana którego Marvel w końcu wykorzystał w jakiś przemyślany sposób, Michael B. Jordan też na plus, na minus trochę postać Klauesa nad którą ludzie się rozpływają, a dla Mnie była zbyt przerysowana, a no i takie niewykorzystanie Daniel Kaluuya to jest jakaś porażka. Jeżeli chodzi o soundtrack to pasował nawet spoko, choć nie Moje klimaty, tak samo jak humor, no może z 2-3 żarty siadły i tyle, w sumie mało trochę.