Czarny lód

Musta jää
2007
6,8 2,0 tys. ocen
6,8 10 1 1956
Czarny lód
powrót do forum filmu Czarny lód

Niesamowity scenariusz!Do czego może posunąć się kobieta,gdy kocha..I gdy jest..zraniona..Do podeptania swej..etyki zawodowej..I sprawy wymknęły się spod kontroli..Moment,w którym lekarka dostrzega,że..obie kobiety są ofiarami..Śmierć..której żadna nie chciała..Nie piszcie,że historia naciągana..Takie właśnie rzeczy..przydarzają się ludziom..Aktorstwo bardzo dobre..Jedna przypomina ..Wojciechowską;druga..stonowana-to..rozumniejsze wydanie Bardotki-w fazie "przejściowej"..Dlaczego aktorstwo dobre?Bo..pozwalające wybrzmieć..ciszy..Cisza w sztuce i w muzyce,np.-jest ..na wagę złota!czasem cenniejsza,niż aktorskie miotanie się w nadmiarze środków wyrazu..W muzyce-trzeba dać wybrzmieć ciszy-by docenić otaczające ją w danym utworze dżwięki..To..wysmakowana,aktorska,grawerska wręcz robota..Świetny film!

ocenił(a) film na 7
dobbiacco_attersee

masz jakiś problem z wielokropkami?

ocenił(a) film na 6
saphira49

A ty?

ocenił(a) film na 7
Fuuuria

A ja film obejrzałam i nawet mi się podobał. Choć parę wad wyłapałam.

ocenił(a) film na 7
dobbiacco_attersee

Cisza i kobiecość ?pachnie oksymoronem.
Jak chichot wybrzmiewa sentencja z Fausta: das Ewigweibliche zieht uns hinan ! po obejrzeniu filmu, który jest zwyczajnie dobry.
Zaskakują wszechobecne emocje przezywane przez bohaterów nie po skandynawsku.7/10.Ukłony,esforty