Czas wojny, czas miłości

L'amore e la guerra
2007
7,6 677  ocen
7,6 10 1 677
Czas wojny, czas miłości
powrót do forum filmu Czas wojny, czas miłości

Czy mógłby ktoś mi napisać jak ten film się kończy. Z góry dziękuję :)

ocenił(a) film na 10
MiladyMi

Rocco zostaje skazany na śmierć za zdradę ojczyzny. Albertina w zamian za swoją rękę prosi porucznika Ranieri'ego o wstawienie się za żołnierzem. Rocco zostaje pozornie uniewinniony. Żeby odzyskać wolność on i jego koledzy zostają wysłani w góry żeby wykonać niebezpieczne, wręcz niewykonalne zadanie. Kilku chłopaków ginie jednak Rocco zabija Niemców (ginie przy tym jego najbliższy przyjaciel). W tym czasie do Albertiny przychodzi była kochanka Ranieri'ego i przekazuje dowody jego zdrady. Dziewczyna udaje się w góry żeby ocalić życie ukochanego. Gdy porucznik dowiaduje się, że jest ona w posiadaniu obciążających go dokumentów próbuje je odzyskać i uciec. Gdy zdaje sobie sprawę, że jest bez szans oddaje broń. Na koniec zakochani, wraz z Anitą przeprowadzają się na wieś i żyją długo i szczęśliwie :)

ocenił(a) film na 10
nick2008

Sorry, pomyliłem imiona. Teraz jest ok:
Rocco zostaje skazany na śmierć za zdradę ojczyzny. Albertina w zamian za swoją rękę, prosi porucznika Waltera o wstawienie się za żołnierzem. Rocco zostaje pozornie uniewinniony. Żeby odzyskać wolność on i jego koledzy zostają wysłani w góry żeby wykonać niebezpieczne, wręcz niewykonalne zadanie. Kilku chłopaków ginie jednak Rocco zabija Niemców (ginie przy tym jego najbliższy przyjaciel). W tym czasie do Albertiny przychodzi była kochanka porucznika i przekazuje dowody jego zdrady. Dziewczyna udaje się w góry żeby ocalić życie ukochanego. Gdy Walter dowiaduje się, że jest ona w posiadaniu obciążających go dokumentów próbuje je odzyskać i uciec. Gdy zdaje sobie sprawę, że jest bez szans oddaje broń. Na koniec zakochani, wraz z Anitą przeprowadzają się na wieś i żyją długo i szczęśliwie :)

nick2008

Jak miał na imię ten jego przyjaciel? Nie mogę sobie przypomnieć, jakieś długie imię na G...

ola_grodzka1997

Girolamo?