Cztery pokoje

Four Rooms
1995
7,4 143 tys. ocen
7,4 10 1 143123
6,2 41 krytyków
Cztery pokoje
powrót do forum filmu Cztery pokoje

Jestem wielkim fanem Tarantina, wiedziałem już od początku że "jego" pokój będzie najlepszy, ale to co zobaczyłem, sprawiło mnie w osłupienie!

Gra Tarantina - mistrzostwo! Za każdym razem jak się nudzę odpalam całą scene w jego pokoju, max volume i po prostu odpływam! Oczywiście w jednym tym akcie było mnóstwo nawiązań do innych filmów, gier słów itp, które za jednym obejrzeniem nic nie mówią, ale jak się potem ogląda filmy Q.T tysiąc razy, to to wszystko co było mówione nabiera głębszego sensu, po prostu świetne, głównie dzieki temu filmowi dowiedziałem się o kolekcji "Alfred Hitchcock poleca" więc można powiedzieć że polecił mi ją sam Quentin, heh :D

Świetnie zrealizowany, cały czas kamera z ręki, od czasu do czasu statyczne ujęcie, świetna rola Willisa i Rotha, jest utrzymany świetny klimat sylwestrowej zabawy garstki znajomych i ja osobiście tak się wciągnąłem dzieki tym dialogom (napisanym of kors przez QT) że poczułem się jak bym był tam z aktorami, po prostu jak dla mnie arcydzieło!