Cztery pokoje

Four Rooms
1995
7,4 143 tys. ocen
7,4 10 1 143123
6,2 41 krytyków
Cztery pokoje
powrót do forum filmu Cztery pokoje

Szczerze mówiąc, po takim składzie reżyserskim spodziewałem się czegoś znacznie lepszego, bardziej nietuzinkowego. Niestety, delikatnie mówiąc, film był średniawy. Właściwie z czwórki reżyserów nie zawiódł tylko Robert Rodriguez - jego nowela była zdecydowanie najśmieszniejsza. Pierwsza była kompletnym nieporozumieniem, nie było w niej nic śmiesznego, drugą ratują jedynie "synonimy" Angeli, natomiast ta autorstwa Quentina Tarantino jest trochę śmieszna, ale generalnie reżyserowi zabrakło koncepcji na jej rozwiązanie. Podobnie rzecz ma się z aktorstwem - najlepiej wypadli tu Banderas i aktorzy, grający jego rzeczy. Co do Tima Rotha, jakoś nie pasował mi do tej roli - gra tu takiego idiotę, że aż trudno w to uwierzyć. Ogólnie nic specjalnego: nuda, mniejsza nuda, ożywienie i znowu uśpienie. 4/10.

adam05

Niestety muszę się z tym zgodzić. Byłem na ten film napalony jak Ruski na rower,a tu hmmm w moim mniemaniu najgorszy film tych panów czy to razem czy osobno jaki widziałem.Choć może nie był aż tak tragiczny żeby dawać mu 4/10. Dlaczego? Hmmm Ted:D Moim zdaniem super zagrany te płynne ruchy- super. Dalej czarownice rzeczywiście średnie w sumie najśmieszniejszy w tym "skeczu" był sam pomysł XD Pokój 404 wypadł już lepiej, choć niczym wielkim nie był. Pokój Banderasa, a może wypadałoby powiedzieć, że sama postać grana przez niego wprowadza pewne ożywienie. Natomiast ostatni pokój podobał mi się najbardziej bo był taki jaki moim zdaniem powinien być cały ten film:P Nie wiadomo komu na co, jakiś durnowaty zakład, Willis którego prawie nie widać, gadanie o Cristalu:P Daje 6/10:)