Cztery pokoje

Four Rooms
1995
7,4 143 tys. ocen
7,4 10 1 143123
6,2 41 krytyków
Cztery pokoje
powrót do forum filmu Cztery pokoje

Jaki jest wasz ulubiony pokój w tym filmie?
Jak dla mnie pokój z dzieciakami jest najlepszy!!

ocenił(a) film na 9
Laker

mój tak samo, oglądałem ten film sam i aż sie zaśmiałem co zdaża mi sie bardzoi żadko przy oklądaniu filmów samemu.

użytkownik usunięty
Boskigrom

Też chcę takiego dzieciaczka z 1 zębem i puckami

ocenił(a) film na 4

Dla mnie też pokój z dzieciakami jest najlepszy. Banderas był świetny

ocenił(a) film na 8
Sye

Tonio the best !!!!!!!!!!!!!!! A dzieciki jeszcze lepsze !!!!!!!!!!!!!!

Laker

No rozrabiaki rzeczywiście były najlepsze :-). Ten chłopaczek mnie normalnie rozbrajał. I ta jego minka którą co chwila strzelał normalnie masakra. Banderas też był udany. Poprostu śmichy hihy na maksa.

Laker

Mam 2 ulubione pokoje: Ten z dzieciakami i banderasem Rodrigeza , oraz ostatni Tarantino. Po obu pokojach widać od razu kto jest ich autorem.

użytkownik usunięty
Batman_3

Jasne, że widać. Te gadki Tarantino o szampanie, filmach itp. :) No i te świetne zakończenie przy którym się długo śmiałem hehe Pokój ostatni najlepszy, później "hiszpański" pokój Rodrigueza :)

Laker

Pokoj 4 jest najlepszy w dodatku intryguje mnie blad Tarantino w zwiazku z Czlowiekiem z Rio - tak naprawde ten odcinek z serii Hitchcocka nazywa sie Czlowiek z Poludnia. Moze ktos posiada ten kawalek?

tasteofindia

pragne dodac jeszcze iz nie jest on dostepny w Polsce :(

ocenił(a) film na 9
Laker

szczególnie ten mały szkakal jest super. Podobało mi się jak jarał szluga:) mały cwaniaczek hehe

ocenił(a) film na 8
Mamoniowa_2

Najlepszy pokoj to ten z czarownicami. Hehehehehe sabat pół nagich czarownic to było fajne, ale jeszcze lepszy "dojenie" boy'a hotelowego dla pozyskania "magicznego" składnika. :D

użytkownik usunięty
Laker

Miejsce 1: oczywiście pokój Tarantino
Miejsce 2: pokój z dzieciakami

...

Miejsce dalekie: razem ta dwa pozostałe [wg. mnie oba były dość slabe]

użytkownik usunięty
Laker

pokój z dzieciakami - znak firmowy Rodrigueza i pierwsze wystapienie Banderasa, w którym ujawnia na jakie autoironiczne spojrzenie potrafi sie zdobyc - miodzio + scena z wejściem rodziców - płonący pokój, dziwka i inne atrakcje, potem: pokój nr 4 z klasycznymi dialogami Tarantino ("nię obetnę Normanowi palca!!!"), pokój z pieprzniętym małżeństwem miał fajny moment, w którym żona wymyśla przekleństwa, którymi mogłaby obrzucić męża, a czarownice jakies niedorobione byly, a ogólnie nalepszym momentem filmu był Roth zablokowany w oknie.

ocenił(a) film na 9

jak dla mnie to oczywiscie pokój 4 najlepszy. no przeciez jak tam w tle chodził bruce willis ;) !!!! i tennnnn rozwalony klimat !!!! nie no - filmik super !!! wszyscy polecamy :)

Laker

Najlepszy jest POKÓJ NR 4
później 3

a dwa pierwsze =) beznadzieja

i wkurwiały mnie te miny tego hotelowego boya,jakby był jakiś umysłowy.Dobrze,że przynajmniej Tarantino mu nie pozwolił w swoim pokoju tak głupio grać

ocenił(a) film na 9
Laker

Miejsce pierwsze egzekwo (nie wiem jak to się pisze :)):
pokój z dzieciakami i penthouse,
miejsce drugie: pokój z niewierną żoną,
i na końcu sabat czarownic

ocenił(a) film na 9
Laker

Im dalej, tym lepiej. Szkoda, że zamiast Rockwell i Anders nie wzięli do projektu np. Finchera i Burtona - dopiero by był film...

ocenił(a) film na 8
Laker

Oczywiście najlepszy pokój to ten z Tarantino. Genialne dialogi. Na drugim miejscu pokój z nisfornymi dzieciakami. Również Robert Rodriguez popisał się. Reszta była słabiutka, najbardziej pierwsza historyjka.

Mr_Myers

Dość dawno film widziałem, ale najlepszy pokój to ten z Tarantino. Drugi to ten od Rodrigueza, z Banderasem i dzieciakami. Całkiem neizły był też pokój, z kolesiem z opuszczonymi spodniami, a pierwszy pokój z Madonną moim zdaniem był... fatalny :|

Albertino

zdecydowanie 4 pokoj!!! nie wiem czy zwrociliscie uwage na to ile trwaja tam niektore ujecia...nie ma co sie rozpisywac o tym pokoju:geniusz tarantino w czystej postaci po prostu..

na 2miejscu:pokoj z dzieciakami
tu wyraznie widac styl rodrigueza,swietna rola banderasa i niesamowita scena kiedy rodzice wracaja...no i uwielbiana przez rodrigueza salma hayek,ktora tym razem w nietypowej roli tancerki w tv...

szkoda ze tego poziomu nie utrzymuja wszystkie pokoje...pierwsze 2 kiepsciutkie...

ocenił(a) film na 10
Laker

dla mnie pokój z dzieciakami też jest najlepszy!

ocenił(a) film na 6
blablabla_2

dla mnie najlepszy tarantino
potem na 2 iejsu z dzieciakami
3 miejsce z ganstere i jego zona
4 miejsce sabat - taki sobie
walsie gdyby tam jeszcze burton byl ale by byl projesct

ocenił(a) film na 6
blablabla_2

dla mnie najlepszy tarantino
potem na 2 iejsu z dzieciakami
3 miejsce z ganstere i jego zona
4 miejsce sabat - taki sobie
walsie gdyby tam jeszcze burton byl ale by byl projesct

ocenił(a) film na 8
Laker

Pokój numer 4 ! Oczekiwałem, że gdzieś za 6 razem nie zapali, a tu za pierwszym. Rozwaliło mnie to :) (ironiczny uśmiech)

Klama_2

Fakt, pokój nr 4 to z jaką gracją zgarnia kasę i wychodzi, Bomba!

Klama_2

Nikt chyba się nie spodziewał tak banalnie prostego i jednocznie tak genialnego zakończenia. Ludzie narzekają na ten fragment Tarantino, ale ja uważam, że to właśnie było bardzo w jego stylu. Pokoje 4 i 5 ex aequo najlepsze. Potem pokój 2 za Angelę. I na końcu czarownice, chociaż nie uważam, żeby były aż takie tragiczne.

Laker

U mnie chyba tez dzieciaki rzadza;) Ale okrutnie podoba mi sie tez ostatni, taki typowy Tarantino, dlugie wprowadzenie, a na koniec CIACH!! To bylo boskie:) Smialem sie do polowy napisow:)

bornstubborn_2

Dzieci były ekstra!!!! Ale ogólnie Tim Roth pokazał, że jest aktorem, który potrafi grać w każdym gatunku filmowym!

ocenił(a) film na 5
Laker

Dla mnie im dalej tym lepiej. Pokój 4 zdecydowanie najlepszy. Tarantino pokazał swoje mistrzostwo. Trochę słabszy był pokój 3, ale także zabawny.
Gorzej z dwoma pozostałymi. Drugi raczej śmieszny nie był, a jedynkę przez grzeczność przemilczę. ;)

Laker

Dzieciaki rządzą!

ocenił(a) film na 10
Laker

Pierwszy i trzeci. Pierwszy, bo jest to surrealizm w najczystszej postaci, a czarownice swietne mają zaklęcia, a trzeci... bo dzieciaki wymiatają :D i Banderas jest taki władczy :D

Laker

1)pokoj z dzieciakami ( nie mogłam przestac sie smiac kiedy rodzice wrocili...i zastali to co zastali )
2)końcówka :)
3)pokoj w małżenstwem gdy nasz ukochany portier probuje uciec :]
...

ocenił(a) film na 8
Laker

fakt, rodrigez rulez
2. tarantino
3. zona i maz
4 sabat

użytkownik usunięty
Laker

Bezapelacyjnie pokój w reżyserii Tarantino, a najlepsza scena to zakończenie i rozmowa Teda z właścicielką hotelu. "... and I'm outta here, right fucking now." Oj się uśmiałem.

A ja nie rozumiem geniuszu tego filmu... dla mnie on był strasznie dziwny i pokićkany... wręcz beznadziejny. Nie wiem czemu się tak nim zachwycacie.

Scena, gdy dzieci znajdują trupa w łóżku jest po prostu obrzydliwe... .

ocenił(a) film na 9
Laker

ja najbardziej lubię pokój z czarownicami;) a poza tym to oczywiście scena z zapalniczką:D

ocenił(a) film na 9
Laker

Film świetny, przy którym można się pośmiać :) Pokój z dzieciakami masakra!! Ale scena w ktorej boy wisi w oknie i woła pomocy jest moim zdaniem najlepsza :)

ocenił(a) film na 8
Laker

Oczywiście ROZRABIAKI - The Best :) Ten chłopczyk jest najśmieszniejszy, dziewczynka też niezła (pijaczka) hahaha :) Super

ocenił(a) film na 10
Laker

Wg mnie mogłoby nie być pokoju nr 1 i 2. Dobrze, ze wytrwałam do 3 i wtedy pokochałam ten film. Pokój 4 też super... Ciekawe, po co były te dwa pierwsze, skoro nie tylko mi się one nie podobały?

ocenił(a) film na 7
Laker

Pokój z dzieciakami (śmiaęłm się hidtorycznie) i czarowinice sztuczna aczkolwiek teatralna rola królowej Pop

ocenił(a) film na 9
Laker

pokoje w kolejności przyjemności(oglądania):
1.PENTHOUSE
2.404
3.309
4.Apartament Dla Nowożeńców (troche odstaje od reszty)

Disco!!

ocenił(a) film na 8
Laker

Najlepszy jest pokój z dzieciakami i Banderasem :) Ale pozostałe też fajne.

ocenił(a) film na 10
Kung_Fu_Master

Najlepszy był z rozrabiakami a później penthouse :D

ocenił(a) film na 8
Laker

Trzeci pokój kocham. Oglądałam jakieś 20 raz.

ocenił(a) film na 8
Laker

fakt, dla mnie też pokój z dzieciakami był najlepszy...
z kolei najgorszy był pierwszy pokój, z początku nawet zamierzałem wyłączyć telewizor i pójść grzecznie spać, ale wytrwałem i się z tego cieszę, bo naprawdę fajny film

kRis

pokoje 3 i 4 zdecydownanie najlepsze. nie potrafie wskazac jednego. trzeci za powrot rodzicow i pytanie banderasa czy dzieciaki bardzo rozrabialy - bezcenne. a czwarty za quentina, po prostu

Laker

3i4 of course. Banderas był genialny, jednak najbardziej zapadł mi do gustu przypadł mi pokój Tarantino, jak wiadomo fano Quentina naśmiewał sie (jak to zawsze) może nie naśmiewał tak dosłownie tylko powracał do narkotyków, seksu i alkoholu. Ten pokój pokazywał też na co ludzie przy kasie wpadają gdy wypiją, 4 bezkonkurencyjny

ocenił(a) film na 5
Laker

Chyba jednak 4, a potem 3, choć ten Banderras, dalej 2, który mógłby być zdecydowanie lepszy gdyby wzięli jakiegoś porządnego aktora do roli Ziggiego, bo ten to jakiś bidny, no i 1.

użytkownik usunięty
Laker

Najlepsza była recepcja:) A tak poważnie, to żaden z pokoi nie podobał mi się szczególnie, choć film może być, głównie dzięki Rothowi.

Laker

1. Pokój Tarantino
2. Pokój nowożeńców (Ted jako czubek zasługuje na jakąś nagrodę) i Rodrigueza (głównie za ostanią rozmowę przez telefon)
Sabat był jakiś taki, bez jaj.