Wielu z was komentuje ten film jako "podróbka Madagaskaru i zapewne dlatego wystawia jemu słabe oceny lub w ogóle go przekreśla (kocham jak jakiś debil daje filmowi ocenkę "1" nie oglądając go nawet...), a to błędne myślenie! Po pierwsze wystarczyło by ruszyć główką - film wyszedł niemal równo rok po produkcji DreamWorks. Czy ktokolwiek byłby w stanie w ciągu roku zrobić taki film? Przypuszczam, że wątpię:) A po drugie wyczytałem gdzieś, że ten film miał wyjść w tym samym czasie co Madagaskar, jednak ze względu na mocną konkurencję i wątpliwości szefów projektu co do wygrania owej rywalizacji z bardzo (prze)reklamowanym rywalem premiera filmu została przesunięta o rok! A sam film moim zdaniem nie jest gorszy od Madagaskaru! Jedynie mniej reklamowany, ciut bardziej dziecinny i ze złą reputacją rzekomego plagiatu Madagaskaru... Scenariuszowo może i jest gorzej, głównie właśnie z uwagi na dziecinny charakter filmu, za to gagi trzymają poziom i przewyższają moim zdaniem bądź co bądź mocno średnie pod tym względem przygody Alexa i spółki (chodzi mi o "jedynkę", bo dwójka to inna, lepsza bajka:)! Ogólnie może film bez rewelacji, ale przyzwoity, a na pewno nie zasługujący na mieszanie go z błotem!
Dokładnie. Chociaż ja uważam, że Dżungla jest dużo lepsza od obu części Madagoskaru. Po prostu koala wymiata. ;]
Rzeczywiscie nie jest to podrobka, choc miewa podobne elementy do Madagaskaru. Dubbing polski nie podszedl mi za bardzo. Ktos ma wolny czas i sie nudzi to moze ogladnac. Do Madagaskaru mu daleko.
Ja uważam podobnie. Ten film bije humorem z każdej strony! Ja go oglądałem jakiś rok temu i teraz z nowy ściągam bo jest genialny. Wspaniały dowcip i śmieszne postacie (wąż czy miś koala). Bardzo polecam dla fanów filmów animowanych.
No proszę :) Są jednak myślący ludzie ;)
W ogóle jak już wcześniej pisałam komuś, kto stwierdził, że to podróbka, że gdyby Bożena była antylopą, a nie żyrafą [melman] a Sebastian tygrysem, a nie lwem [alex] to zapewne nie byłby inaczej odebrany :/ wiec widać w jakich kwestiach to "plagiat" noo.. chyba, że chodzi o to, że lew ma przyjaciela (benek/Marty) i 2 'pobocznych' :/ Hm.. a może łączy je podróż? :/ Nie wiem, nie potrafie wytłumaczyć tego porównywania :| Mnie zachwycił :} lubie obejrzeć przed snem i pośmiać się. Magdagaskar też lubie :>