Dżungla

The Wild
2006
6,2 29 tys. ocen
6,2 10 1 28688
4,3 6 krytyków
Dżungla
powrót do forum filmu Dżungla

ten film smierdzi madagaskarem jak jasna ch***ra. nienawidze wytworni disneya, bo od jakiegos czasu nie potrafia zrobic dobrej, oryginalnej animacji, tylko kopiuja pomysly wytworni dreamworks i ogolnie stylizuja swoje filmy na wzor tych ze stajni dreamworksa. to juz nie pierwszy raz, przypomnijcie sobie 'mrowke z' i 'dawno temu w trawie'. najobrzydliwsze jest w tym wszystkim to, ze do kazdego filmu disney daje jakies bzdurne moraly, od ktorych chce mi sie wymiotiwac. moim zdaniem wytwornia pana walta powinna poszukac nowej ekipy, ktora wymyslilaby jakis nowy, oryginalny image ich filmow, ktory przyciagnalby widzow przed ekrany, bo takie zerowanie na popularnosci produkcji dreamworksa nie jest fair. amen.

han_lecter

Ta zgadzam się! Disneyowe filmy są do bani :/. Znów niby wzruszająca historia gdzie Tatuś gubi swojego synka i postanawia go odnaleźć (cóż za kochający tatuś...tak pilnował syna :P). Założe się, że koniec filmu będzie wyglądać następująco:
-Synek widzi, że Tato wpadł w przepaść, wszyscy myślą, że zginął a tu szok! on żyje! Wszyscy płaczą ze szczęścia i w tle jakaś debilna muzyczka, która niby wzrusza...koniec filmu... Zakończenie typowo disneyowe :/. Może tylko raz Dreamworks ściągnął pomysł od Disneya ("Rybki z ferajny" dla mnie średni film to był), ale to nie usprawiedliwia tą wytwórnie :/. Wolę poczekać na drugą część Madagaskaru niż na to coś (choć jeszcze sobie trochę poczekam :]).
A trailer tylko mnie odstraszył :P.

Osiol

"Dżungla" to chyba pierwszy film Disney'a, którego pomysł wzorowany był na produkcji Dreamworks. W pozostałych przypadkach było odwrotnie. Uważam też, że Disney dysponuje oryginalnymi pomysłami, których nikomu nie udało się skopiować, np.: "Toy story", "Potwory i Spółka", "Kurczak Mały" i niedługo "Cars".