Django

Django Unchained
2012
8,3 527 tys. ocen
8,3 10 1 527163
8,2 80 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Film na 8 spokojnie zasłużył może i 8+. Co do rankingu to co się dziwić skoro filmy wybitne nawet nie przekraczają tu 9. QT chciał zrobić hołd westernom i wygląda że obecnie na filmwebie jest to najlepiej na filmwebie oceniany western. Jakoś nie wyobrażam sobie że jest lepszy od choćby dolarowej trylogii czy bez przebaczenia. No cóż może to się unormuje jeszcze.

ocenił(a) film na 7
Real19

tego filmu nie ocenia sie w kategorii "western", to tylko nazwa na filmwebie,

ocenił(a) film na 8
dogville

ogólnie myślę że filmy Tarantino trudno przypisać do jakiejkolwiek kategorii, która by je trafnie określała w 100 procentach. Dodam, że uważam to za komplement i powinni stworzyć nowa kategorię:-)

ocenił(a) film na 3
grampiana

czarna komedia - w zupelności wystarczy.
Idąc tym tropem to trzeba podzielić Dramat na setki kategorii....

dogville

Wiem że tego nie da się tak ocenić. Ten film to taki mixx, ale to i dobrze że się go nie szufladkuje. Choć mówię ocena jak najbardziej dobra do nie ma co porównywać choćby do Pulp Fiction. Ja się tam rankingami nie przejmuję ale moderatorzy powinni to usprawnić jakoś bo z całym szacunkiem dla QT ten film powinien być max 50-60. Naprawdę jest dobry i można się przy nim fajnie pobawić, ale bez przesady. Z drugiej strony Nietykalni są na 3 miejscu więc czemu Django ma nie być w top 10.

ocenił(a) film na 3
Real19

To żaden western. Ok. 10% w nim klasycznego westernu. Niejest to też pastisz westernu tylko filmu o wuju Tomie, plantacjach bawełny.
Nie chcę się powtarzać, więcej na temat:
http://www.filmweb.pl/film/Django-2012-620541/discussion/Wg+mnie+najs%C5%82abszy +film+Tarantino!+Zaledwie+2-3+10+A.T.+nie+poleca!,2116264