PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5103}

Dobry, zły i brzydki

Il buono, il brutto, il cattivo.
1966
8,2 110 tys. ocen
8,2 10 1 110005
8,6 52 krytyków
Dobry, zły i brzydki
powrót do forum filmu Dobry, zły i brzydki

Jak wam się podoba rozszerzona wersja "Dobrego, złego i brzydkiego"??
Widać że niektóre sceny są gorszej jakości ale zostaje wytłumaczone dużo rzeczy dzięki tym sceną.
Rozszerzona wersje (a może to wersja reżyserska) widziałem na kanele MGM i z tego co wyczaiłem na koniec wersja jest dość nowa(niedawno poskładana)
Ciekawi mnie też to czy na DVD jest w sprzedaży ta wersja gdzies, może ktoś wie?

ocenił(a) film na 9
wielkislodki

Rozszerzona? Hmm. Kupiłem jakiś czas temu na zachodzie ten film i na pudełku jest napisane 171min. Z tego co widzę w kolekcji westernów, która właśnie zaczęła wychodzić ten film ma 161min. Niestety jeszcze nie obejrzałem. Oczywiście film widziałem już kilka razy. Raz nawet w kinie z lektorem na żywo:).

ocenił(a) film na 10
Hipis_3

W wydawanej obecnie serii westernów, o której wspominasz, ten film ma 171 min. Jestem świeżo po obejrzeniu tej wersji i szczerze mówiąc - ku własnemu zdziwieniu - mimo obejrzenia starej wersji multum razy, nie mogę dostrzec różnicy <:]

ocenił(a) film na 10
easy_muffin

Możliwe, że jedną z dodanych scen jest ta, w której Angel Eyes przychodzi do żołnierskiego "hotelu" - jak żartobliwie określa go jeden z żołdaków - i dowiaduje się tam o więzieniu dla jeńców. W tej chwili nie pamiętam czy ta scena była w pierwotnej wersji.

easy_muffin

napewno dodana scena jest to jak Tuco werbóje kumpli do zalatwienia dobrego (tych co wchodza przez dzwi nie okno) chodzi mi wlasnie o taka wersje