Dobrzy nieznajomi

All of Us Strangers
2023
7,2 30 tys. ocen
7,2 10 1 30486
7,2 61 krytyków
Dobrzy nieznajomi
powrót do forum filmu Dobrzy nieznajomi

Nie wiadomo co jest snem a co jawą. Już Uwierz w Ducha miało w sobie więcej realizmu niż ta opowieść o samotnym geju, któremu światy się nieco pomieszały, pytanie czy to z dragów czy od alkoholu, czy może jakaś zaraźliwa "depresja". Wg mnie film powinien nam dać jakieś przesłanie, natchnienie, ideę, by wychodząc z kina mieć ten morał w głowie. A tu wychodzimy z kina zgupiali, że niby co? Aha? No i wszystko jasne. Moj zawód może wynika z tego, że tyle Raczkowopodobnych recenzentów kina polecało tą produkcję, biło pianę zachwytu, pieli niczym koguty po wyjściu z kurnika, a tu film jak film, zły nie jest, ale do Call Me by Your Name daleko mu.

ocenił(a) film na 8
wolto

To, co ci zostaje w głowie, zależy od twojej głowy. Jak to mówi Raczek - obowiązuje zasada 50/50.

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Jak widzę faceta, który w dziecięcej piżamie kładzie się w łóżku z młodszymi od siebie ludźmi, rozmawia z duchami którzy gdzie jedni nie wiedzą jak umarli a inni ukrywają fakt swojej śmierci, je z nimi i wychodzi na miasto, itd. itd. może jako dziecko mieściłoby mi się to w głowie, ale jako osoba dorosła to wygląda to dla mnie dość niepoważnie, stąd uważam że trzeba nieźle mentalnie odjechać by to ogarnąć.

ocenił(a) film na 8
wolto

A słyszałeś o czymś takim jak fantazja, wyobraźnia, metafora, swoboda twórcza?

ocenił(a) film na 7
Agatonik

tak, ale wtedy pokazuje się fantazję jako fantazję, a nie miesza się ją z rzeczywistością i pokazuje jak coś realnego, bo wtedy robi się bigos.