Ten film jest do kitu .. oglądałam już wiele horrorów .... ale ten oto film nie jest godzien tego tutułu .. (gatunku) ... nie wiem wogule jak można było wyprodukowac taką beznadzieje .. .. Jest głupi i tandetny włącznie z całym montażem i muzyką ... zupełnie mi się nie podobał .. razem z postaciami które również nie dodawały mu uroku .. powinni się wstydzić że wogule w nim wystąpili ...
Szczerze mówiąc nigdy nie oglądałam tak zrytego ,,horroru''....
(bez obrazy dla tych którzy lubią takie filmy )
Ten film jest ze specyficznego gatunku horrorow , jako , że o gustach się nie dyskutuje stwierdzę tylko , że mi się podobał :) , a ten gatunek to filmy gore :) . Horrory które kończą się happy end-em jest i tak dużo .
Popieram. Wynudziłam się na tym filmie jak nigdy, straszny to on nie był nawet przez sekundę, totalna kicha i tyle....
Wiesz to specyficzny film, trzeba się lubować w tego typu rozrywce żeby oglądać takie filmy, kto ich nie lubi, niech nie bierze się za ich oglądanie. Jak dla mnie film ciekawy. Muzyka, klimacik, fabuła, trochę kiczu, czarnego humoru i mocniejszych scenek. Jak dla mnie bardzo udany film, szczególnie wyróżniający sie pozytywnie na fali dzisiejszego szajsu, niegodnego by nosić miano horroru.
Mi tez się nie podobał. Te sceny taki jakby wyjęte z innego filmu i ta scenka z oskalpowaniem gościa byłą okropna. Nie mogę jej zapomnieć. Jak siedziałyśmy z kumpelami, to przewijałyśmy co chwilę do przodu, bo nam sie nudziło... Postarali się, jeślo chodzi o efekty specjalne i ta krew, ale reszta... fabuła i scenariusz... takie bez łądu i składu, w ogóle mnie nie wciągnął.
Pozdrawiam.
Za to genialnymi "horrorami" są Królowa potępionych, albo Buffy. Litości kobieto.
Niewiem czy wiesz ale jeśli oglądasz horrory to powinaś zauważyć ,że te filmy to prawie sama tandeta wiec ten film się niewyróznia od innych specjalnie wsumieto sie wyróżnia gdyż jest bardzo dobry a właśnie takie filmy dzielą kinomaniaków na takich co nienawidzą lub kochają a to jest najwiekszym sukcesem reżysera i on to osiągnoł czytając twoją opinie .
Popieram, to jest najgorszy horror jaki był wyświetlany w polskich kinach. Moja ocena to 2/10 (te 2 to za początek, który jeszcze dał się oglądać później to same dno a końcówka to już w ogóle)
odnośnie wypowiedzi kolsola jeszcze: chłopie co Ty chrzanisz? pokaż mi choć jedno kino w Polsce które wyświetlało ten film?! coś ci się chyba części powaliły :|
Cze zgadzam sie ze wczesniejszymi wypowiedziami.Wczoraj go ogladałam i musze przyznac ze jeszcze nigdy nie ogladałam tak porabanego filmu.Nic w nim ciekawego.Nie polecam nikomu.Odrazajacy.łeee
Skoro Dux zabrał głos to ja też powinienem :D po pierwsze... hmm... masz jakieś argumenty na te tezy które wyciągasz z filmu??!! bo jak narazie to twoje wypowiedzi są tandetne, głupie i beznadziejne, też napisze o tobie że jestes kretynką? BA! nawet nie podam żadnych argumentów! poprostu tak se mówie i tyle, poza tym co ma "tutuł" do gatunku? odnośnie muzyki, to chyba logiczne, że skoro reżyserem jest muzyk metalowy to znaczy ze muzyka w jego filmie również taka będzie, Rob zamieścił w tym filmie nawet swoje utwory wyobraź sobie dziewczynko! nastomiast już zupełnie nie rozumiem co masz do montażu? chodziło Ci o te wstawki w negatywie czy co? a tak "wogule" to jak postacie mogły dodawać uroku filmowi który już od początku był skazany u Ciebie na powodzenie? zastanów się następym razem dziewczyno co piszesz!
PS. I naucz się podawać argumenty które mają potwierdzać twoją teze na temat filmu, bo rzucić komentarz i niczym go nie poprzec to wybacz, ale byle głupi potrafi.
Skoro Dux zabrał głos to ja też powinienem :D po pierwsze... hmm... masz jakieś argumenty na te tezy które wyciągasz z filmu??!! bo jak narazie to twoje wypowiedzi są tandetne, głupie i beznadziejne, też napisze o tobie że jestes kretynką? BA! nawet nie podam żadnych argumentów! poprostu tak se mówie i tyle, poza tym co ma "tutuł" do gatunku? odnośnie muzyki, to chyba logiczne, że skoro reżyserem jest muzyk metalowy to znaczy ze muzyka w jego filmie również taka będzie, Rob zamieścił w tym filmie nawet swoje utwory wyobraź sobie dziewczynko! nastomiast już zupełnie nie rozumiem co masz do montażu? chodziło Ci o te wstawki w negatywie czy co? a tak "wogule" to jak postacie mogły dodawać uroku filmowi który już od początku był skazany u Ciebie na powodzenie? zastanów się następym razem dziewczyno co piszesz!
PS. I naucz się podawać argumenty które mają potwierdzać twoją teze na temat filmu, bo rzucić komentarz i niczym go nie poprzec to wybacz, ale byle głupi potrafi.
Asdark (( Podziwiam cie ,ze masz jeszcze sily odpisaywac na bezpodstawne opinie "znawcow" horrorow,ja juz sie dawno wypalilem, ludziom wychowanym na kiczowatym kinie niestety dobrego gustu i swierzego spojrzenia na temat sie nie przeszczepi , a szkoda;) Hubson
zgadzam się film zryt, nie wytrzymałem do końca i wyłączyłem, co rzdko mi się zdarza
Cóż... długo się zabierałam do obejżenia tego filmu, ale obejżałam. Nie jest zły... za dobry też raczej nie, ale całkiem może być ;) O gustach się nie dyskutuje, ale podziwiam osoby, które kochają się w sztuce tego rodzaju :)
Swoją drogą... mówisz, że ten film jest beznadziejny i nie jest godzien noszenia miana horroru, ale np. "Hostel" jest idealnym i zasługującym filmem na to miano. Kręci Cię rospryskujące się ciało człowieka, który rzuca się pod pociąg, a krytykujesz "Dom 1000 trupów"?
Następnym razem pomyśl zanim napiszesz coś takiego ;p
może nie powinnam się wypowiadać bo oglądałam tylko początek ( jakieś pierwsze 20 minut), ale miałam dość już po tym fragmęcie gdyż film (przynajmniej według mnie) jest beznadziejny i głupi.
i właśnie o to chodzi że jest zryty! nie każdy film ma straszyć w typowy sposób ale wprowadzać nas, widzów w stan pewnego niepokoju który gdzieś tam pod czaszką się kołacze:D poza tym każdy boi się różnych rzeczy niektórzy srają pod siebie na koszmarze następnego lata tudzież dyniogłowy a niektórych przeraża silent hill, który notabene nie był straszny ale kapitalnie zrobiony pod względem scenografii i klimatu!pzdr
To i ja dodam coś od siebie, jak dla mnie film jest mistrzowski, nie jest to jakiś tam film z górnej półki jednak jak na pierwszy film Roba Zombie jest bardzo dobrze! Co do wypowiedzi z przed roku to hmmm... jakby to powiedzieć, nie wiem jak można twierdzić, że postacie nie są ciekawe skoro Otis to kult! ;-) I taka mała anegdota, film na mnie w ciekawy sposób wpłynął (nie wiem dlaczego, może przez wyświetlanie scen w negatywach?) ale przez kilka następnych nocy nie spałem spokojnie, noc składała się z krótkich drzemek, z których wyrywałem się cały spocony hehe... taka zabawna historia ;-)
masz racje :P film jest beznadziejny ze nudny to moze nie, ale uważam ze ten kto zrobił taki film macoś nie tak z głową... :P trzeba byc psycholem zeby taki film nakręcic
Film jest super, ja lubie tego typu filmy. A ten jest rewelacyjny bo chociaż nie taki jak te które są teraz w modzie czyli horror o jakiś zniekrztałconych ludziach po prubach nuklearnych (np. Wzgórza Mają Oczy) ten jest super + reżyser superowy PS muzykę też robi genialną. POZDRO
Kolejna bezsensowna filmwebowa kłotnia # 112165446416846548648648... Ten film (wg. super) jest tylko dla garski ludzi, nie wszystkim musi się podobać. Rob Zombie ma specyficzne podejście do kina, które odpowiada niewielu. Racja, ten film jest zryty, ale taki miał być od początku. Skończmy te dyskusje: jednym się film podoba, innym nie. Koniec kropka
PS. Ktoś tu coś gdzieś napisał o kiepskim montażu. Jeśli myśli, że te czarno - białe zniekształcone obrazy znalazły się w filmie przez przypadek (że niby błąd) to ja mu szczerze współczuje - IQ pewnie ma tak ok. 90;/
Heheheh <lol> jakie komenty :P za jakis czas posypia sie przeklenstwa :D no to moze jeszzcze ja sie wypowiem na temta tego filmu :P no wiec to bedzie tak: film mi sie bardzo podobal bo lubie takiego rodzaju filmy, zdecydowanie lepsze niz 2 czesc (bekarty diabla) fajny klimacik, muza, postacie (Otis rulez :P). Film jest prosty i bez jakichs wymyslnych, skomplikowanych scen. Pozdrawiam tych "znawcow" dobrego kina :D
Ja nie jestem różową Barbie a mam identyczne zdanie co autorka tematu film jest żałosny nudny porąbany i nie straszny tylko obrzydliwy i bezpłciowy.
nie wiem czego sie spodziewacie po Robie, wystarczy posłuchać płyt. muzyka i film wyciągają rękę do widza/słuchacza i zapraszają do zabawy. Fakt ze momentami film jest obleśny, ale czy obleśniejszy od hostela? Hostelem gardze, no moze poza toples czeszkami:) u roba wszystko mozna wyjaśnić.
Zgadzam się z Hasz w 100 %. Śmieszy mnie jednak fakt, że co niektórzy uważają "Hostel" za najlepszy horror. No ludzie, bez przesady. Napewno nie można go porównywać do klasyki. A Rob, jak to Rob- szuka sensacji momentami, ale przynajmniej jest 'śmiesznie'. W Hostelu ?- żałośnie...
O ile myślę o tym filmie, bo kojarzę z niego mało faktów, to baaaardzo mi się nie podobał. Ale nie mam pojęcia co to za gatunek guru, więc się nie znam...
nie guru tylko gore !!! Czyli "straszenie" widza walającymi się flakami, strach i klasyczne wyznaczniki horroru mogą być zminimalizowane do minimum albo wcale może ich nie być. Klasykiem wg. filmów gore jest Martwica Mózgu. A co do przedmówców to sie zgadzam jak można porównywać Dom 1000 Trupów do Hostela ? Hostel jest strasznie żałosny. Wprost nie nawidze tego filmu ;)
Jeżeli prawie wszyscy mówią, że 'Dom 1000 trupów" jest obrzydliwy etc. to gdzie mają oczy, skoro o Hostelu piszą, ze świetny, że bezbłędny, że to dzieło poprostu... I w tym leży problem... to wy nie umiecie oglądać, to wy nie umiecie rozróżnić filmu i to wy nie umiecie powiedzieć, że film nie jest krwawy, tylko obrzydliwy (Hostel) i nie jest ani krwawy, ani obrzydliwy (Dom 1000 trupów)...