Dom snów

Dream House
2011
6,7 82 tys. ocen
6,7 10 1 82439
5,1 19 krytyków
Dom snów
powrót do forum filmu Dom snów

Może głownie dlatego, że byłem na maratonie filmowym i ten film był zdecydowanie
najlepszy na tym Maratonie. (na maratonie były takie tytuły "Krzyk 4", "Pozwól mi Wejść" [to
"nowe"] oraz "Naznaczony" 2010. FILM WARTY OBEJRZENIA ! ;)

yama789

A dla mnie akurat ten film był NAJSŁABSZY w zestawie. Bo zamiast rasowego horroru dostaliśmy melodramat i zakończenie jak z jakiegoś taniego kina klasy B.

DeenWelt

Zgadza się z przedmówcą.
Dla mnie najlepszym filmem z całego zestawu był fim ostatni - naznaczony.
A 'dom snów' był totalnym nieporozumieniem ;]

ocenił(a) film na 7
yama789

Też byłem na tym filmie na maratonie horrorów. Był jeszcze "Nie bój się ciemności". Szkoda tylko że Dom snów to nie jest horror, ale jako film to ogólnie fajny, nieprzewidywalny i ogólnie zmusza do myślenia :)

Flaker

A możesz mnie oświecić i powiedzieć co tu było nieprzewidywalnego i zmuszającego do myślenia? Bo jak dla mnie to zamulacz straszny i mało na nim nie zasnąłem.

ocenił(a) film na 3
DeenWelt

chciałem byc 1 raz na horrorze w kinie, film total pomyłka przewidywalny i nie straszny szkoda.

holdus

No właśnie! Całkowita zgoda! Choć można się było tego spodziewać zważywszy, że ( jak czytałem w internecie) nikt z obsady nie chciał brać udziału w promocji a producenci podobno strasznie mieszali się w tworzenie filmu .

ocenił(a) film na 5
holdus

Zgadzam się, film nuuudny i według mnie mocno wtórny. Poszedłem do kina bo koleżanka podjarała się Craigiem w obsadzie i chciała obejrzeć to cudowne dzieło kinematografii. Ja się zawiodłem, ale trzeba przyznać, że Craig pośmigał trochę bez koszuli pokazując klatę i kaloryfer, więc może płci pięknej ten film się podobał :P

ocenił(a) film na 7
DeenWelt

No np. ja nie wpadłem na to, że on nie jest jednak tym mordercą..

ocenił(a) film na 9
yama789

Film był drugi, zaraz po Krzyku 4.
Płakałem razem z moją dziewczyną. Nie wiem, film był świetnie zagrany, może i był przewidywalny, ale cholernie było widać emocje. A "intryga" nie była aż tak głupia. Dobrze pokazywał rozpacz po stracie bliskich...
Ja straciłem ojca rok temu. Może dlatego tak mnie ruszył.
Tylko nie nadawał się na noc horrorów... Bo to był dramat. No ale.

ocenił(a) film na 8
yama789

Faktycznie pomyłka z tym, iż film jest brany pod kategorię Horror. No ale cóż.....

Film mi się podobał ;).

Flaker - to był chyba iny maraton bo tego filmu w zestawie nie miałem ;)

ocenił(a) film na 6
yama789

jest wiele filmów o podobnej tematyce niestety ten w moim odczuciu wypadł blado.

ocenił(a) film na 6
yama789

zgadzam się z Tobą :) również byłam na tym maratonie.
Dom snów - był najlepszym filmem, ale do horrorów bym go nie zaliczyła :) zresztą... tak jak i reszty :)
Krzyk 4 - komedia.
Pozwól mi wejść - krwawy melodramat
Naznaczony - film beznadziejny... horror? Nie wiem.. bo ja jakoś się nie bałam.

ocenił(a) film na 8
yama789

Na początku chcę ZNIECHĘCIĆ osoby mające zamiar obejrzenia tego filmu do sięgania po ZWIASTUN. Nie róbcie tego, bo moim zdaniem zdradza on zbyt wiele! Być może stąd opinie, że film jest przewidywalny. Ja przed seansem zwiastunu nie widziałam i dzięki temu kolejne sceny były jak elementy układanki, które mogłam sama próbować ułożyć w całość. Było to naprawdę wciągające zadanie. Ostatnia scena wyjątkowo mnie wzruszyła, a najbardziej zasmuciły nieuchronność zakończenia tej opowieści i ogrom zła, którego człowiek może być sprawcą.
Zgadzam się z yama789 - w moim osobistym rankigu maratonu horrorów "Dom snów" też wygrał (choć horrorem nie jest) i również zachęcam do obejrzenia go :-)
Popieram victilm m.in. w kwestii świetnej gry aktorskiej! :-)