Dom snów

Dream House
2011
6,7 82 tys. ocen
6,7 10 1 82439
5,1 19 krytyków
Dom snów
powrót do forum filmu Dom snów

Zwiastun jest dobry, ale zdradza 90% tego, co może Cię w filmie zainteresować. Mi zepsuł wiele przyjemności, ale i tak dobrze oceniam film.
Trochę melancholii, pomieszania zmysłów, ale nie jest nastawiony na straszenie. Cała przyjemność, to odkrycie tajemnicy tego domu (pod warunkiem, że nie widzieliście zapowiedzi...).

ocenił(a) film na 6
FlyXXX

masz 100% racji całe szczęście widziałam go "po"

ocenił(a) film na 5
FlyXXX

!00% się zgadzam. Obejrzałem trailer i fabułą była przewidywalna... Twórcy mogli jakoś inaczej go zrobić, a tak popsuli mi zabawę :P

FlyXXX

czy w polsce wszystkie zwiastuny muszą być robione przez debili, którzy wklejają tam przypadkowe sceny psując przyjemność oglądania filmu?
tak.

ocenił(a) film na 5
reer

Kurczę, a ja myślałem, że po prostu przetłumaczyli zwiastun oryginalny, który jakimś dziwnym trafem jest identyczny. Ale po co się wysilać i coś sprawdzić, skoro można dać upust swojej frustracji narzekając na Polskę i debili, którzy tłumaczą tytuły, robią zwiastuny, etc. Zapomniałeś jeszcze dodać, że gdybyś Ty robił zwiastuny to byłyby najlepsze na świecie. Szkoda tylko, że nie robisz, bo łatwiej jest siedzieć przed komputerem i stukać bez sensu w klawiaturę.

Lupus_10

wiele zwiastunów zagranicznych filmów robionych jest docelowo w polsce dla polskich kin. ten nie? mój błąd - nie sprawdziłem. nie boję przyznać się do pomyłki. przepraszam. mogę tylko stwierdzić że twórca zwiastunu, skądkolwiek pochodził, zepsuł zabawę większości widzów.
zostawiając temat tego filmu - tak, narzekam na Polskę i debili, którzy tłumaczą tytuły tak by brzmiały bardziej zachęcająco i którzy robią zwiastuny nie oglądając filmu.
tak, zapomniałem wspomnieć o tym, że gdybym robił zwiastuny byłby dobre. bo przyłożyłbym się do swojej pracy i wykonał zadanie na odpowiednim poziomie nie niszcząc komuś seansu zdradzając zbyt wiele. ale co ja mogę? przecież nie wybrałem sobie takie zawodu więc nie mam prawa wypowiadać się na ten temat. skoro nie jestem kreatorem trailerów, każde moje słowo uznajmy za bezsensowne stukanie w klawiaturę. popieram w 100%.
pozdrawiam.

FlyXXX

Dokładnie! Obejrzałam zajawkę i efekt zaskoczenia diabli wzieli, jednakże film dobry, coś z Amityville , Wyspy tajemnic i Tożsamości

ocenił(a) film na 5
sylwiafabich

raz można było sie wystraszyć :P
i raz wzruszyć... totalne nudny film...
mega przewidywalny

ocenił(a) film na 7
lotus_85

Temat dotyczy zwiastuna i nie ma co tu się rozpisywać. Recenzję umieść proszę gdzie indziej - jest już kilka otwartych wątków, gdzie można wyrazić swoje odczucia estetyczne.

ocenił(a) film na 8
FlyXXX

faktycznie, ten zwiastun który ja widziałam sprawiał wrażenie że Dream house to jakis porządny thriller zakrawający pod horror ( czyli coś co uwielbiam ) i z takim nastawieniem usiadłam do filmu. okazało się, że jest inaczej i troszkę się rozczarowałam. Film mi się podobał ale podejrzewam, że wiele ludzi, którzy się o nim niepochlebnie wyrażają zasugerowało sie trailerem. z resztą to nie pierwszy raz, nie opłaca się oglądać trailerów.