Dom snów

Dream House
2011
6,7 82 tys. ocen
6,7 10 1 82438
5,1 19 krytyków
Dom snów
powrót do forum filmu Dom snów

Sam zwiastun wygląda niemalże jak remake "Drabiny Jakubowej" (z Timem Robbinsem, dokładnie podział na wersję z dwoma kobietami w różnych światach, plus dzieci po jednej ze stron) i "Obłędu" (notabene film również z Danielem Craigiem, również wybudzanie się w innym czasie i miejscu). Do tego nieco Efekt Motyla. Dom promieniuje na ojca- Lśnienie, Amityville. Dwie dziewczynki, pokazane w korytarzu dokładnie jak w Lśnieniu. Naprawdę wtórnie to wygląda.
Oj, USA...

ocenił(a) film na 5
Halucynka

...no wygląda. W filmie jednak już dom na nikogo nie promieniuje a główny aktor nie popada powoli w obłęd który doprowadzi do próby zabicia swojej rodziny.

erde

przypomina tez terminatora... gdy główny bohater smiga w skorzanej kurtce... predatora gdy gania za typem po lesie... Company Men gdy na poczatku filmu akcja dzieje sie w biurze...

EvilNicks

Się nie zesraj z tego dowcipu. Mowa o ewidentnych przebitkach z filmów. No ale żeby się do tego przyczepiać trzeba obejrzeć trochę nie-wtórnych filmó.

Halucynka

weź wyluzuj pupunie :D mam cie przeprosic za moje dowcipy? :) wysłac ci czekoladowy telegram i zapasc sie pod ziemie? ale moje zdanie jest takie ze daleko tu do drabiny jakubowej podrozy w czasie jak w efekcie motyla.. ale zgodze sie ze dziewczynki iscie przypominaja scene z lsnienia!

ocenił(a) film na 7
Halucynka

Oraz Inni z Kidman - tu tez matka wraz z dziećmi nie wie, że nie żyje... :)

Halucynka

albo 'Tożsamość' z Neeson;em

setuko

a ja nie byłem na nim w kinie i zastanawiam się czy nie przestać wchodzić na ten portal, bo coraz częściej z powodu opinii przeczytanych tutaj omijam fajny film, a oglądam chłam i to co dobre oglądam w domu, a za gówno płacę w kinie i wpadam w szał, który jest do opisania tylko jednym słowem aczkolwiek tegóż wyrazu nie jestem w stanie użyć na forum publiczym, bo jako powszechnie używane słowo zostało wyrzucone z oficjalnego życia i słownika, a przecież nie powstało bez potrzeby i ciekawe kto i kiedy podjął decyzję o zepchnięcie go na margines, to tak jak z narkotykami dużo osób je kupuję, wielu zażywa, ale wszyscy są im przeciwni, ta cecha naszego gatunku (hipokryzja) chyba najlepiej oddaję różnice między nami, a zwierzętami, bo jak u nich są tylko dwa kolory czarny i biały tak my wymyśliliśmy jeszcze szarość, która nie jest ani dobra ani zła i dopuszczalna

lukaszd80

głupie gadanie, bo jak chcesz naprawdę obejrzeć film to to po prostu zrobisz i nie będziesz zważał czy ktoś tam pisze, że mu sie nie podoba czy cokolwiek innego. Obwiniasz mnie za swoją nieumyślność..

setuko

ha właśnie byłem dziś na tym filmie wracam z niego ... i nie obwiniam ... ale następnym razem jak opisujecie film to trochę mniej szczegółów, bo film był w miarę do obejrzenia, ale dzięki wam od początku do końca wiedziałem co się stanie ... i tylko czekałem...

lukaszd80

to wielka szkoda, bo film można obejrzeć z zaciekawieniem dalszych efektów..