HORROR O NAWIEDZONYM DOMU tylko o psychicznym człowieku który ma nierówno pod kopółką, więc nie sugerujcie się ludziska tytułem....
Gdyby mnie się przyrtrafiło to, co bohaterowi filmu, z pewnością tez bym miała "nierówno pod kopułką". Mam dzieci i wiem co mówię.
Jeśli mnie oczy nie mylą, to przy gatunku jest podane dramat/thriller... I na pewno ci, co nie oglądali, ucieszą się, jak przeczytają powyższe.
no jest ale tytuł jak zwykle mylący i nieadekwatny do filmu wymyślili polscy tłumacze:)nieudaczniki...
Tym razem nic nie wymyślali, tylko przetłumaczyli. Dom marzeń raczej nie brzmi lepiej. I można znaleźć jakieś odniesienia do niego w filmie. Jak dla mnie jest ok.
chodzi mi o to że kiedy nie potrzeba to tłumaczą tytuł zupełnie inaczej niż jest a kiedy mogliby zmienić trochę to tłumaczą tak samo imbecyle telewizyjne....
a dla mnie nie bo pierwsze skojarzenie miałem z jakimś kolejnym nawiedzonym domem a to nie miało nic wspólnego z fabułą filmu:(
Moje pierwsze skojarzenie było z Domem dusz - czyli zupełnie inne klimaty. Twórcy nie mają wpływu na skojarzenia odbiorców.
skoro nie mają to po jaką cholerę fight club przetłumaczyli jako podziwmny krąg? takich pryzkładów jest miliony więc chyba jednak z lekka ingerują.... i to bardzo często, szkoda jednak że nie wtedy kiedy trzeba tylko kiedy wydaje im się że trzeba:( .. (Oxygen-Zabójczy warunek, Dirty dancing - wirujący sex, imagine me and you - gry wieselne i tak dalej w nieskończoność, jednym słowem głupota tłumaczy nie zna granic....
Nie twierdzę, że nie ma dziwacznych i niezrozumiałych tłumaczeń, tylko że akurat ten jest dla mnie ok.
Inna sprawa - gdybyś ty tłumaczył, pewnie setki osób powiedziałoby o tobie to samo, co ty o nich. Pomijam już, że sami tłumacze mają tu najmniej do powiedzenia - to zarząd firm dystrybucyjnych decyduje i raczej nie słucha nikogo poza sobą. Ciotka koleżanki pracuje w jednej, kiedyś rozsyłała maile z dwoma plakatami nowego filmu, by poznać opinię - za zgodą szefów, ale jak się szybko okazało, nawet nie czekali na odpowiedzi, tymi sami wybrali ten gorszy - według opinii wszystkich poza zarządem...
Ej panowie rozmawiacie o filmie ?? czy o czymś kompletnie innym w końcu, a tak wogóle horror ?? < Bitch Please > to nie jest horror, może i pojedyńcze momenty są straszne jak
!!!!!!!!!!!! SPOILER ONNNN !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Scena w wannie kiedy obrazu mu przeskakują, albo ten moment z gościem w lesie.
!!!!!!!!!!!!! SPOILER OFFF !!!!!!!!!!!!!!!
Ale pozatym nie ma tam aż tak strasznych scen, bardziej tragiczne są ale to tylko po pierwszej połowie filmu
nigdzie nie naposałem że ten film to horror tylko właśnie jakbyś czytał uwaznie napisałem że ten film to NIE KOLEJNY DENNY HORROR więc więcej spostrzegawaczości ;;; bitch:)