jeśli ktoś juz obejrzy ten film, to prosze żeby mi napisał, czy jest tam coś co dotyczy
wszelkich duchów czy egzorcyzmów. ja takich filmów nie mogę oglądać, a bardzo mnie
zaciekawił opis.
z góry dzieki !
No powiedzmy ze duchy są ale o egzorcyzmach jest mowa tylko w kontekście żartów. Zdecydowanie zwiastun jest dużo lepszy niż sam film.
Błagam. Chyba nie powiesz mi, że zwykły 3-minutowy trailer jest lepszy od 2-godzinnego filmu. Jeśli tak sądzisz to takie 3-minutowe zwiastunki powinny dostawać wyróżnienie, prawda? Tylko dlaczego tak nie jest? Bo to niemożliwe:) Nie ma tu włożonej pracy tak wielu ludzi, fabuły i tego wszystkiego co ma sam film.
przecież nikt nie twierdzi, że ogólnie zwiastuny są lepsze od filmu. w tym przypadku akurat rzeczywiście trailer bardzo zaciekawił (czyli spełnił swoją rolę), a film zawiodl
Duchy są, ba nawet zdarza się im ruszyć jakiś przedmiot. Ale jeśli chcesz duchów, to bardziej polecam "Ghostbusters", niż "Dom snów" - film będzie ciekawszy a i o duchach więcej.
Myślę, że to kwestia indywidualnej interpretacji. Sądzę, że w tym filmie żadnych duchów nie ma. Mamy za to do czynienia z bohaterem z silnymi zaburzeniami psychicznymi, najprawdopodobniej ostrą postacią schizofrenii. Jednym z objawów schizofrenii jest to, że widzi się rzeczy których nikt inny nie widzi, polecam zapoznanie się z filmem Piękny Umysł, który dość dokładnie pokazuje na czym polega schizofrenia i jakie mogą być jej objawy.
Ja byłam wczoraj na filmie i musze przyznać, że miło mnie zaskoczył. też boje się filmów o duchach i innych dziwnych nawiedzonych rzeczach. Jednak "dom snów" naprawde zaskakuje i nie jest straszny, ale za to bardzo dobry thllirer
lubię horrory tylko takie, po których obejrzeniu mogę sobie powiedzieć 'to nie istnieje, to się nie dzieje naprawdę'. z duchami jest różnie ale nie bede sie wypowiadać, filmów z nimi też nie oglądam, niestety. a o egzorcyzmach nie wspomnę. do psychiatry bym trafiła. :P
Duchów w tym filmie nie ma, na pewno. Jest natomiast rewelacyjny efekt przejścia w czasie bez czarów, całkowity real a jednak czas się cofa. Dla mnie rewelacja, polecam :)
Śmiało leć na film bo naprawdę warto ;-) ja wyszedłem z kina z bardzo pozytywnymi emocjami ;-) Dobrze by też było gdybyś zabrała kogoś ze sobą bo filmy w kinie najlepiej ogląda się z drugą osobą(najlepiej: połówką ;-P)