Dom snów

Dream House
2011
6,7 82 tys. ocen
6,7 10 1 82438
5,1 19 krytyków
Dom snów
powrót do forum filmu Dom snów

jeśli ktoś juz obejrzy ten film, to prosze żeby mi napisał, czy jest tam coś co dotyczy
wszelkich duchów czy egzorcyzmów. ja takich filmów nie mogę oglądać, a bardzo mnie
zaciekawił opis.
z góry dzieki !

ocenił(a) film na 5
asiaaa92

No powiedzmy ze duchy są ale o egzorcyzmach jest mowa tylko w kontekście żartów. Zdecydowanie zwiastun jest dużo lepszy niż sam film.

thevil_

Błagam. Chyba nie powiesz mi, że zwykły 3-minutowy trailer jest lepszy od 2-godzinnego filmu. Jeśli tak sądzisz to takie 3-minutowe zwiastunki powinny dostawać wyróżnienie, prawda? Tylko dlaczego tak nie jest? Bo to niemożliwe:) Nie ma tu włożonej pracy tak wielu ludzi, fabuły i tego wszystkiego co ma sam film.

puchatek_filmweb

przecież nikt nie twierdzi, że ogólnie zwiastuny są lepsze od filmu. w tym przypadku akurat rzeczywiście trailer bardzo zaciekawił (czyli spełnił swoją rolę), a film zawiodl

ocenił(a) film na 4
asiaaa92

Duchy są, ba nawet zdarza się im ruszyć jakiś przedmiot. Ale jeśli chcesz duchów, to bardziej polecam "Ghostbusters", niż "Dom snów" - film będzie ciekawszy a i o duchach więcej.

ocenił(a) film na 4
Eeecyk

Myślę, że to kwestia indywidualnej interpretacji. Sądzę, że w tym filmie żadnych duchów nie ma. Mamy za to do czynienia z bohaterem z silnymi zaburzeniami psychicznymi, najprawdopodobniej ostrą postacią schizofrenii. Jednym z objawów schizofrenii jest to, że widzi się rzeczy których nikt inny nie widzi, polecam zapoznanie się z filmem Piękny Umysł, który dość dokładnie pokazuje na czym polega schizofrenia i jakie mogą być jej objawy.

ocenił(a) film na 8
asiaaa92

Takich filmów nie możesz oglądać ale "The Ring" oglądałaś :P

ocenił(a) film na 8
asiaaa92

Ja byłam wczoraj na filmie i musze przyznać, że miło mnie zaskoczył. też boje się filmów o duchach i innych dziwnych nawiedzonych rzeczach. Jednak "dom snów" naprawde zaskakuje i nie jest straszny, ale za to bardzo dobry thllirer

mr115

lubię horrory tylko takie, po których obejrzeniu mogę sobie powiedzieć 'to nie istnieje, to się nie dzieje naprawdę'. z duchami jest różnie ale nie bede sie wypowiadać, filmów z nimi też nie oglądam, niestety. a o egzorcyzmach nie wspomnę. do psychiatry bym trafiła. :P

asiaaa92

Ja tam bałbym się wampirów :P

lestek190

Ale wampiry są fajne!

Itae

Zależy jakie. Te co na nie nie oddziałowywuje słońce są straszne :o

lestek190

"oddziałowywuje" ciekawe słowo:)

Pula_2

oj bo mi się pokręciło :P Odziaływuje oczywiście miało być.

lestek190

Odziaływuje to też nie po polsku:) Powinno być oddziałuje lub oddziaływa.

Pula_2

oj tam oj tam^^ Tylko pokreciłem i pokazałem swoją marną wiedzę jeśli chodzi o polski :P

ocenił(a) film na 8
asiaaa92

Duchów w tym filmie nie ma, na pewno. Jest natomiast rewelacyjny efekt przejścia w czasie bez czarów, całkowity real a jednak czas się cofa. Dla mnie rewelacja, polecam :)

mensaboss

czyli nie ma egzorcyzmów, duchów więc również obejrzę ten film ;)

ocenił(a) film na 8
asiaaa92

Śmiało leć na film bo naprawdę warto ;-) ja wyszedłem z kina z bardzo pozytywnymi emocjami ;-) Dobrze by też było gdybyś zabrała kogoś ze sobą bo filmy w kinie najlepiej ogląda się z drugą osobą(najlepiej: połówką ;-P)

merlin456

no to wiadome :D