PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=254658}

Dom strachu

Chain Reaction
2006
3,2 1,4 tys. ocen
3,2 10 1 1393
Dom strachu
powrót do forum filmu Dom strachu

racja - słaba gra aktorska, debilne dialogi i spore niedociągnięcia dają po dupie. poza tym miejscami powiewa kiczem. ale można na to wszystko prazymknąć oko. kiedy nam się to uda - dostrzeżemy, że film ma pewne swoje plusy, wcale nie będąc takim dnem, jak niektórzy tu piszą. przede wszytskim: ciekawy pomysł na scenariusz i kompozycja filmu. po drugie: fajne scenografie, elementy gore i klimacik.
to prawda - film jest sporym niewypałem. lecz mimo to uważam, że gdyby wziął się za niego inny reżyser (czy też w ogóle inna ekipa filmowa), to wyszedłby całkiem przyzwoity - żeby nie powiedzieć: dobry! - horror. "dom strachu" to dzieło nieudane, spartaczone. jednak kreatywny widz zawsze poprawi sobie w umyśle niedociągnięcia tak, że komentowany film stanie się dla niego inspiracją.
właśnie dlatego oceniam jako niezły.

ocenił(a) film na 1

tu nie ma czego oceniać, bo wszystko jest dnem :/

ocenił(a) film na 1
Redrum

Po pół godziny oglądania zapaliłam światło i zaczęłam sobie na gitarze, a 20 minut później wyłączyłam DVD i poszłam spać. Głupszego, nudniejszego i bardziej kiczowatego filmu nie widziałam...

ocenił(a) film na 1

przyzwoity horror ? żarty sobie robisz przecież to ZERO !!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
fajnykolo

Tak, to był żart :-)
Mimo moich sugestii łagodzących wyżej - film broni swój marny poziom... Jak widać :-D

ocenił(a) film na 3

dałem 6/10

kupując taki film za taką cenę wiadomo na co człowiek się pisze.
jak na niskobudżetowy horror film nie jest tragiczny,gdy akcja się zawiązuje ogląda się naprawdę fajnie,denerwuje tylko beznadziejna gra aktorów.