Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

żenada!

ocenił(a) film na 2

Nie sądziłem, że obejrzę gorsze gowno niż rec3. Jednak ku mojemu zaskoczeniu film ten załamał mnie jeszcze
bardziej.gra aktorska jak w trudnych sprawach, nie wspominam nawet o samej fabule...a najbardziej mnie śmieszy fakt,
że bohaterowie filmu po takich ranach, jakie mieli zadane hasali sobie dalej po lesie jak nowo narodzeni.

użytkownik usunięty
luko92

Ale to była satyra na horrory! Wypadałoby czasem włączyć mózgownicę podczas seansu...

ocenił(a) film na 2

Nie rozumiem, co znaczy "to była satyra na horrory". Może wypowiedz się po polsku, będzie mi łatwiej. Domyślam się jednak, że chodziło ci o to, że film nie miał być stricte horrorem, tylko trochę komedią ? Jak tak to i tak było to takie gówno, że jakbym za to zapłacił 20 zł w kinie to bym żądał chyba odszkodowania.

użytkownik usunięty
luko92

Zapewniam Cię, że moja wypowiedź była w języku polskim. Rozumiem, że brak argumentów próbujesz maskować doczepianiem się do wypowiedzi i sugerowaniem rozmówcy braków w wykształceniu, ewentualnie nieumiejętności władania językiem pisanym. Na przyszłość daruj sobie takie zabiegi erystyczne. Szczególnie jeśli wypowiedź jest POPRAWNA.
Mógłbyś też nieco się rozpisać. Co o KONKRETNIE Ci się w filmie nie podobało. Które sceny uważasz za beznadziejne i dlaczego.

ocenił(a) film na 9
luko92

No tak, był film może być tylko horrorem albo komedią. Trzeba mieć naprawdę zakuty łebek żeby nie dopuszczać do siebie myśli że nie wszystko jest albo białe albo czarne. Film jest po prostu bardzo inteligentny więc nie ma się co dziwić że się gawiedzi nie spodobał.

ocenił(a) film na 2
Saryt

Niesamowicie inteligentny. Jak te zombie w filmie i jednorożec, który nabija faceta na swój magiczny róg. No i jak cała ta śmieszna historyjka o gniewie bogów. Widzę tu same inteligentne akcenty.

ocenił(a) film na 9
luko92

Bogowie się 'pogniewali' bo nie dostali swojej klasycznej horroro-papki. Taka metafora na...proszę zgadnąć;)

ocenił(a) film na 9
luko92

Czego nie rozumieć w "to była satyra na horrory"? Zdanie jak najbardziej poprawne, polonista by się nie przyczepił.

ocenił(a) film na 1
Saryt

"To była komedia na horrory". - przypuszczam, że tak właśnie zrozumiał to zdanie autor tematu. Nie ma się co dziwić bo słowo "satyra" nie należy do często używanych. Też na pierwszy rzut oka owe zdanie wydało mi się dziwne, ale po chwili zastanowienia faktycznie jest poprawne.