Jestem osobą, która liczy się ze zdaniem innych i doskonale zdaję sobie sprawę z tego,
że to, co podoba się mnie, niekoniecznie musi podobać się innym i odwrotnie.
Obejrzałam ten film, bo skusił mnie tytuł, opis i byłam przekonana, że będzie to coś w
stylu 'Piły', gdzie grupa ludzi poddawana jest różnym zadaniom i testom, które są
obserwowane przez innych.
Niestety, ten film to totalne nieporozumienie :)
Grupka ludzi jedzie na weekend do domku w lesie, wszystko super fajnie, i nagle z ziemi
wyłażą głodne krwi zombie. Widzimy wilkołaka, baletnicę z zębatą waginą zamiast twarzy
i gigantycznego nietoperza. Przepraszam, ale o co tutaj chodzi...?!?!?! :o
Jeśli ktoś z Was jest w stanie wytłumaczyć mi fenomen tego filmu i fakt, że posiada tu
dość wysoką ocenę, to ja naprawdę bardzo serdecznie proszę o wytłumaczenie. Może
być łopatologiczne, jak krowie na rowie, dużymi literami, głośno i wyraźnie, bo serio NIE
ROZUMIEM co poeta miał na myśli robiąc ten... ten chłam. 1/10, ale jestem głodna opinii
tych, którzy oceniali film wysoko. Ocenę zawsze mogę zmienić :D
PS. Proszę mnie nie wyzywać. Nie rozumiem fenomenu, dlatego pytam o wyjaśnienia.
Film ten miał pokazać skąd tak naprawdę brały się wszystkie HORRORY,nie wiem czy się przyjrzałaś ale te wszystkie stwory to odpowiedniki potworów z lat 80,90 i współczesnych : Duży wąż,duży pająk,wiedźma,kraken itd
W fabule chodziło o to że ci naukowcy wyłapali kiedyś wszystkie możliwe potwory które chodziły po ziemi i wypuszczali je na nastolatków.Również pokazali czemu ludzie zawsze w horrorze zachowują się tak głupio,irracjonalnie - byli odurzani różnymi środkami.Podpinali ich pod schematy np głupia blondynka.
Lecz w filmie mamy głębsze wytłumaczenie - Dlaczego ? Dlaczego w ogóle różne kraje zabijają nastolatków swoimi potworami (bo jak widzimy na terenie kilku innych krajów,też były tego typu akcje tylko z innymi potworami do dyspozycji. Wyjaśnieniem rozwalili wszystko i wszystkich : Oni składali cześć Starożytnym bogom,odkrytym pod ziemią,którzy rozkazali składać sobie ofiary z 5 nastolatków ,zabitych przez potwory . (dlatego jak np zgineła pani Dyrektor to się nie liczyło) . Przy okazji ironicznie wyśmiali horrorowe schematy ,że zawsze musi być sportowiec,blondynka,dziewica (która ma zginąć ostatnia),głupek,mózgowiec.Na taki absolutny smaczek twórcy zakończyli swój film końcem świata. Dla mnie geniusz.
Aaa... okej, rozumiem. Teraz patrzę inaczej na to, co wczoraj wieczorem obejrzałam :)
Patrząc z tej strony film faktycznie wydaje się być nieco bardziej zrozumiały i do przyjęcia. Ale na Filmwebie jest źle sklasyfikowany, bo z horrorem nie ma za wiele wspólnego - to bardziej satyra na horror, komedio-horror ;)
Ocenę tu można zmieniać, i bardzo dobrze. Polecę trochę wyżej, bo faktycznie jako horror - 1/10, aczkolwiek w innym kontekście ocena nie powinna być tak drastycznie niska.
Dziękuję Ci! :)