Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98671
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Mi bardzo przypadł do gustu ten film. Naczytałem się wiele recenzji i wszystkie nie szczędziły pochlebnych słów.
Rewelacyjnie reżyser naśmiewa się z horrorowych standardów, jakie muszą zaistnieć w filmie grozy.
Uwaga SPOILERY!
Na samym końcu fajnie jest to pokazane: głupia blondynka, mięśniak (sportowiec), naukowiec, świr i grzeczna dziewczyna (która musi umrzeć jako ostatnia). Moim zdaniem ci "bogowie" to po prostu widzowie, którzy są już przyzwyczajeni do horrorowej papki i gdy zobaczą coś nowego, świeżego, co do tej pory nie widzieli - są delikatnie mówiąc zniesmaczeni. I to jest świetne podsumowanie tego filmu, bo czy nie jest tak dokładnie w przypadku "Domu ...". Wystarczy spojrzeć na ocenę na filmwebie ;)

ocenił(a) film na 8
luczix

Witam,bardzo dobre spojrzenie na zakończenie filmu,rzeczywiście można je tak interpretowac.Na to bym nie wpadła,ale jakby traktowac ten film jako puszczenie oka od reżysera do widza,to można to tez tak potraktowac i wtedy ten film nabiera zupełnie innego znaczenia.
Ja nie rozumiem osób,które tak starsznie najeżdzają na ten film ,że lipa itd ale czasami trzeba się otworzyc na coś innego nowego i nie życ schematami.Ja dałam filmowi 9/10,dostarczył mi miłych emocji w kinie i nie żal mi było wydanej kasy na film.

ocenił(a) film na 8
saskialove

dałem 7/10, ale chyba zmienię na 8 ;)
niech ma
reżyserowi moim zdaniem właśnie o to chodziło, żeby ludzi najeżdżali na ten film