Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Jestem świeżo po seansie i muszę przyznać że przez połowę filmu nie wiedziałam o co chodzi, kim są ci faceci i to całe towarzystwo w tym laboratorium czy jak to tam nazwać. Kiedy były już jakieś momenty grozy- zostały przeplatane ze śmiesznymi scenami, np. jakaś chwila napięcia kiedy ci studenci zostali zaatakowani w tym domku a tutaj nagle przenosimy się do Japonii i tam dzieci w szkole śpiewają z uśmiechem Japońską pioseneczkę, albo scena seksu niby napięcie bo zaraz zombie mają nadejść a w tym laboratorium wszyscy z otwartymi ustami się gapią, albo to jak w tle ta główna bohaterka Dana walczy z tym Zombie a tutaj w laboratorium świętują, tańczą, niezła muzyczka chleją wisky... Ja się w pewnym momencie zastanawiałam czy to ma być komedia czy horror. Było też dużo fajnych scen na których można było się wystraszyć, były sceny zaskakujące, ale z przyjaciółką oczekiwałyśmy czegoś innego, bardziej przerażającego. Zombie jeszcze były ok, ale w scenie kiedy te wszystkie stwory zostają wypuszczone to większość z nich kojarzyła mi się z jakimś Harrym Potterem, takie mało realistyczne i przesadzone. Końcowa scena też była mocna- koniec świata a oni siedzą palą maryśkę i się ze wszystkiego cieszą.

ocenił(a) film na 4
alunia_kiss

zgadzam się, autorzy filmu chyba do końca nie wiedzieli jaki film chcą nakręcić. I wyszło co wyszło. Dałbym 1/10 ale pomysł w miarę ciekawe więc 3/10

ocenił(a) film na 9
alunia_kiss

Jeśli ktoś szedł z zamiarem obejrzenia tradycyjnego horroru to faktycznie mógł się zawieść, ale jeśli tak jak ja przeczytaliście recenzje, spodziewalibyście się czegoś innego. Z takim nastawieniem udałem się ja i film a ten po prostu mnie rozwalił. Spójrzcie na niego jak na nowy gatunek, bo ten film to nie jest klasyczny horror i tak nie można go oceniać. Fabuła dobra, ciągle się rozwija a zakończenie poznajemy na koniec. To plus genialne teksty Martego - ja dałem 9 ale tak wysoko tylko ze względu na zaniżona ocene filmu która spokojnie powinna wg mnie przekroczyć 7,3
Warto obejrzeć.

Witooo77

Szczerze powiedziawszy po przeczytaniu recenzji " Piła przy tym to pikuś" czy obejrzeniu trailera to spodziewałam się właśnie bardziej horroru, wraz z przyjaciółką nie powiem że liczyłyśmy ale myślałyśmy że to będzie coś w stylu Piły tylko lepsze, że zamkną tych ludzi w domku i będą różne " świnie" im podkładać... Film był dla mnie ok, tylko byłam zaskoczona jak zobaczyłam te sceny " komedii" bo tego się nie spodziewałam. Tak jak pisałam wcześniej Zombie czy jakieś duchy ok, ale te potwory- to już kojarzyły mi się z jakąś bajką fantastyczną