Odradzam kazdemu ta produkcje !!! wlasnie wrocilem z kina, nie mam w zwyczaju
umieszczac tutaj jakichkolwiek komentarzy, ale teraz jestem do tego zmuszony! aby ustrzec
kazdego kinomaniaka przed wydaniem na marne pieniedzy. Ten film nie dosc ze nie trzyma
w napieciu, nijak ma sie do horroru, to jest zenujacy, pusty i bez jakiegokolwiek przeslania,
tak naprawde to mialem ochote wyjsc po ok 20min i az sie dziwie ze dotrwalem do konca.
Ocena 1/10 a dalbym 0 gdyby mozna bylo. I jeszcze ten epizod Sigourney Weaver hehe - bez
komentarza, czytala w ogole scenariusz/fabule filmu, ze sie w nim pojawila? to mnie
zastanawia
Hehe faktycznie masz racje, na szybko pisalem ten komentarz, wiec nawet nie przeczytalem 2 raz, chodzilo mi ze ta historia z tymi przedwiecznymi itp a jeszcze co do filmu to zero napiecia, muzyka slaba, najgorszy film na jakim bylem w kinie. Dziwie sie ze az 5 mu dales
dałem 5 za scenę z końcówki jak te wszystkie monstra zostały uwolnione- przyznam że rozbawiła mnie
no i za follow-upy do klasycznych horrorów
Ja również wyszłam z kina przed momentem. Muszę przyznać że forma jest nieco...nietypowa. Inna niż te, do których przywykliśmy. Nie jest to "horror" w pełni tego słowa znaczeniu. Bardziej przypomina groteskę. Jednak uważam, że przekaz jest i to dość ewidentny. Podany widzowi niczym na tacy.
Chociażby "marionetki","młodość","rytuał",śmierć wszystkich tych "agentów" z rąk tych "potworów". Motyw wyboru własnej śmierci....można by wymieniać.
A tak wgl, to pozdrawiam.
Mi ta niekonwencjonalność nie spodobała się.
Co do przesłania czy też symboliki, to właśnie nie oczekiwałem jej w horrorze. Poza tym poruszanie poważnych tematów w formie kiczu jakoś mnie nie przekonuje.
Również pozdrawiam
Rozumiem. Jednak uważam, że jeśli coś do nas nie przemawia nie zasługuje od razu na krytykę i wyszydzenie. Żyjemy w wolnym świecie(jeszcze). Goddard wybrał taki sposób przekazu - "horror" i należy to uszanować.
Jeżeli coś mi się nie podoba to z mojej strony zasługuje na krytykę tak jak z Twojej strony zasługuje na pochwały.
Jeżeli chodzi o wyszydzanie, to nie doszukałem się tego w moich wypowiedziach.
Pozdrawiam
Najlepszy horror ostatnich lat !
Tak powinny wyglądać filmy tego gatunku!
Trochę śmiechu,trochę strachu,zaskakująca końcówka i dużo krwi (ale uzasadnionej,a nie bezsensownej).
Film Genialny!!!
Tak powinny wyglądać horrory komediowe a nie horrory. Tylko jakoś w opisie nic nie ma na temat komedii. I to jest oszukiwanie widza. Film był reklamowany jako horror, trailery były robione tak aby wyglądał na rasowy horror. Wiadomo, że gdyby poszło info, że jest to horror komediowy, to jakieś 30-40 % ludzi by się nie skusiła.
I pytanie mam co do kwestii " krwi uzasadnionej"? Co przez to rozumiesz?
Krwi uzasadnionej czyli nie bezsensownej lejącej się na prawo i lewo,i film nie był robiony pod to by pokazać jak największą ilośc krwi tylko krew była dodatkiem.
I to nie jest horror komiediowy tylko horror rozrywkowy,w filmie było gdzieś z 5 żartów i to pasujących do sytuacji a nie na tle strasznych scen.Wymien mi chociaż z jedną scenę oprócz tej w piwnicy ,gdzie podczas mrocznego klimatu padł żart : "Wyznaczam granicę,nie ma czytania łaciny" xd no gdzie jeszcze był jakis zart? No?
"krew była dodatkiem" - moim zdaniem była podstawą końcowej sceny w której zostały uwolnione te wszystkie monstra, celowy zabieg a la Martwica mózgu, w której lejąca się krew bardziej śmieszy niż straszy
no i jeżeli Pirania 3d ma kategorie komedii, to ten film powinien tym bardziej
"I to nie jest horror komiediowy tylko horror rozrywkowy,"
a to wymyśliłeś sam, bo nie ma takiego gatunku, dla każdego rozrywką może być cos innego
"no gdzie jeszcze był jakis zart? No? "
charakteru komediowego nie wyznacza ilość żartów, ten film był przesiąknięty komedią i pastiszem począwszy od zabiegu z wyluzowanym palaczem marychy po końcową scenę w której bohaterowie stoją przed wyborem uratowania świata
ten film od samego początku tworzy klimat pozbawiony grozy przez sprowadzenie przez mistrzów ceremoni całej akcji filmu do banału
widz śmieje się z całej tej sytuacji zamiast oburzać się na Panów MC że w okrutny sposób igrają z życiem ludzkim