Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Dzicz

ocenił(a) film na 8

świetny film. Niby oklepana konwencja, atu ciągle zaskakuje czymś nowym. Komediowe ujęcie oklepanego schematu - świetnie się bawiłam na tym filmie. Jednak osoby, które nie potrafią ogarnąć sarkazmu i czarnego humoru nie powinny się wybierać. Bo trzeba trochę pomyśleć i zanalizować.

ocenił(a) film na 7
languz

Zgadzam się w 100%

ocenił(a) film na 2
languz

Film kipi kiczem i płytkim humorem. możliwe, że to celowy zamysł twórców, który jednak do mnie nie trafia. Scenariusz, co jest największym atutem filmu, wypełniony jet zmianami akcji. Jednak sam pomysł na film nie został w dostatecznym stopniu wyczerpany, a ze scenariusza wyzierają luki i niedopracowania niczym dziury z polskich drug. Całość okraszona miernymi efektami specjalnymi. Być może film nie miał wielkiego budżetu, ale efekty przywodziły mi na myśl sceny z bardzo niskobudżetowych komedii gore. Żałuję każdej złotówki wydanej na bilet.

ocenił(a) film na 2
Incarnatione

Chciałbym się poprawić, miałem na myśli zwroty akcji. "polskich drug" oczywiście pisze się przez "ó". Możliwe, że porównanie niedoskonałości scenariusza do mojej ortografii byłoby trafniejsze ;)