Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Jesli widze znaczek "Filmweb poleca" to oczekuje czegos wiecej od filmu a nie science fiction klasy Z, 0 komedi, 0 horroru, gra aktorska ? gdzie ? zdjecia ? ahahahaha, dlatego pytam czemu Filmweb poleca ten film i czekam na odpowiedz od tego kto przyczepil taka a nie inna naklejke a co do fabuly to byla wymyslana chyba na klopie bo idea horrorow jest strach a nie jaranie trawy i wmawianie ze jest czyms git bo uodparnialo na ich feromony badz jeszcze na cos innego .... takze zasluzenie daje 1 za klimat, za muzyke, za efekty, za fabule, za gre aktorska i za to ze ten film w ogole zostal nakrecony.

ocenił(a) film na 6
mrn85krk

O, zobacz, film ma znaczek. Jest problem.

zenek_8

? rozczarowanie a nie problem

ocenił(a) film na 6
mrn85krk

Trudno, co zrobić.

ocenił(a) film na 8
mrn85krk

Wiem, że się powtarzam, ale trudno: Filmweb poleca ten film, bo jest on znakomity. Gdyby twórcy znali polski i zajrzeli tutaj, pewnie spadliby z krzeseł ze śmiechu, bo cię wkręcili a ty się dałeś. Gdyby Domu nie nakręcono, świat filmu byłby uboższy. Poza tym założyłeś kolejny temat o tym samym tytule. Nie lepiej dołączyć się do innego, by nie zaśmiecać forum?

ocenił(a) film na 6
Robert_Sawyer

Nie przesadzaj mrn85krk film nie był aż taki zły . Nie był jakiś idealny , ale zły tak aż bardzo nie był . Przynajmiej takie moje zdanie jest na ten temat .

ocenił(a) film na 1
mrn85krk

W końcu ktoś rozsądny ;) Moim zdaniem młodzi dzisiaj pozbawieni nowości, żyjący w odgrzewanym świecie starych pomysłów, gdzie większość rzeczy jest powtórką z rozrywki starają się odnajdywać w filmach rzeczy których tam nie ma.
Ten film to szmira. Absolutne dno i drwina z widza. Absolutnie przewidywalny, z wszechobecna tandetą i słabością bijącą z każdej sceny, dialogu, ujęcia i fabuły. W tym filmie nie ma nic. Jest tak pusty że trzeba mu dopisywać interpretacje na siłę.
Widziałem w życiu wiele filmów. Uwielbiam kino. Jednak pierwszy raz byłem po wyjściu z kina tak zirytowany. Z prostej przyczyny. Kampania reklamowa mówiła podobne bzdury jak niektórzy tutaj. O nowej erze horroru itp. Tymczasem dostałem na prędce wymyśloną historyjkę z absolutnie żadną dozą grozy.
Niestety w takich czasach dzisiaj żyjemy. Oddziaływanie reklamy, mediów i sztucznie generowanej opini publicznej zmienia naszą świadomość i każe nam wierzyć w to co koncerny chcą żebyśmy wierzyli. Nieważne. Śmieciowe kino zawsze było i będzie.

ocenił(a) film na 8
Bartas30PN

E tam drwina z widza! Ten film to czysta drwina z horrorów najgorszej półki (w 95% slasherów) wykpiwająca bodaj każdą standardową kliszę w nich zastosowaną. Właśnie to oraz mnogość smaczków w finale "domku ..." jest w nim najpiękniejsze.

ocenił(a) film na 8
mrn85krk

Filmweb poleca, bo to rewelacyjny film, dla osób które znają i lubią ten gatunek. To nie było science-fiction - to była BEKA z konwencji pokazanych w innych filmach tego typu - gore i slasherach. A Whedon zapędził się aż do pieprzonego Cthulhu. Jak nie widzisz, że połowa filmu to grzana z Evil Dead (ŻYWCEM powyjmowane sceny) to po co oglądać?