Jeżeli mowa o horrorze komediowym, to jest całkiem niezły. Jeżeli natomiast ten film figuruje jako horror to mamy do czynienia z jakimś nieporozumieniem :D Ode mnie 6/10
Daję 6 bez względu na to jaki to gatunek. Oceniłam po prostu film. A ten nie był najgorszy ;-)
wydaje mi się ze nie jesteś już 12-latka wiec się nie dziw ze cie już horrory będą straszyć jak kiedyś.Polecam z lat 70,80 tych ale dla mnie też już to komedia niż groza.
Jak kiedyś to na pewno nie, ale przyznam się bez bicia, że są takie produkcje, które zaskakują mnie dawką grozy! :D np. REC (jedynka) czy Grave Encounters. Jeśli chodzi o starsze filmy- lubię ten klimat amerykańskiego kina i nawet jeśli dawka strachu jest tam mocno ograniczona, to je doceniam., i tu mam na myśli np. Diabelską planszę czy Horror w Amityville, albo nieco straszniejsze już Martwe Zło.
co kto lubi, dla mnie to była porażka. nie wiem po co ludzie pakuja pieniadze w powstawanie takiego shitu.
Może dlatego, że myśląca część widzów dostrzeże nawiązania do slasherów i gore, oraz wybicie się poza ramy gatunku?
nienawidze szukania pozytywow i ukrytych przesłań w takich filmach, w kazdym gownie mozna cos znalezc co bedzie niby uwazane za jakis plus.
Trzeba być ślepym jak kret z krótkowzrocznością by nie dostrzec nawiązań w tym filmie. Ocena "Domu" na filmwebie to kuriozum, średnia nie powinna zejść poniżej 7,4.
Niestety jednak, do czego nawiązał SatanPray3r, film wybija się ramy gatunkowe. Dom w głębi lasu to wielka zabawa konwencjami, bardzo zręcznie napisana i zrealizowana. Polski widz nie lubi filmowych kolaży - męczące toto i nieoczywiste, a wiadomo, że jak horror, to ma tylko straszyć, jak komedia - wyłącznie śmieszyć, najlepiej w stylu American Pie. Dlatego też Dom nie ma zbyt pozytywnych opinii, a szkoda, bo to naprawdę przyjemny film.
Nie oceniałbym aż tak skrajnie, że ogół Polaków nie lubi tego bądź tamtego. Użytkownicy filmwebu to przede wszystkim dzieciaki, a dzieciaki uwielbiają horrory, stąd taka a nie inna ocena.