Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Jeżeli mowa o horrorze komediowym, to jest całkiem niezły. Jeżeli natomiast ten film figuruje jako horror to mamy do czynienia z jakimś nieporozumieniem :D Ode mnie 6/10

nemies696

to w takim razie ocenilas go jako horror czy horror komiediowy ?

ocenił(a) film na 6
kleo2511

Daję 6 bez względu na to jaki to gatunek. Oceniłam po prostu film. A ten nie był najgorszy ;-)

ocenił(a) film na 4
nemies696

wydaje mi się ze nie jesteś już 12-latka wiec się nie dziw ze cie już horrory będą straszyć jak kiedyś.Polecam z lat 70,80 tych ale dla mnie też już to komedia niż groza.

ocenił(a) film na 6
Ziko81

Jak kiedyś to na pewno nie, ale przyznam się bez bicia, że są takie produkcje, które zaskakują mnie dawką grozy! :D np. REC (jedynka) czy Grave Encounters. Jeśli chodzi o starsze filmy- lubię ten klimat amerykańskiego kina i nawet jeśli dawka strachu jest tam mocno ograniczona, to je doceniam., i tu mam na myśli np. Diabelską planszę czy Horror w Amityville, albo nieco straszniejsze już Martwe Zło.

nemies696

co kto lubi, dla mnie to była porażka. nie wiem po co ludzie pakuja pieniadze w powstawanie takiego shitu.

ocenił(a) film na 7
kleo2511

Może dlatego, że myśląca część widzów dostrzeże nawiązania do slasherów i gore, oraz wybicie się poza ramy gatunku?

SatanPray3r

nienawidze szukania pozytywow i ukrytych przesłań w takich filmach, w kazdym gownie mozna cos znalezc co bedzie niby uwazane za jakis plus.

ocenił(a) film na 8
kleo2511

Trzeba być ślepym jak kret z krótkowzrocznością by nie dostrzec nawiązań w tym filmie. Ocena "Domu" na filmwebie to kuriozum, średnia nie powinna zejść poniżej 7,4.

Mlodzik91

Niestety jednak, do czego nawiązał SatanPray3r, film wybija się ramy gatunkowe. Dom w głębi lasu to wielka zabawa konwencjami, bardzo zręcznie napisana i zrealizowana. Polski widz nie lubi filmowych kolaży - męczące toto i nieoczywiste, a wiadomo, że jak horror, to ma tylko straszyć, jak komedia - wyłącznie śmieszyć, najlepiej w stylu American Pie. Dlatego też Dom nie ma zbyt pozytywnych opinii, a szkoda, bo to naprawdę przyjemny film.

ocenił(a) film na 8
Reimar

Nie oceniałbym aż tak skrajnie, że ogół Polaków nie lubi tego bądź tamtego. Użytkownicy filmwebu to przede wszystkim dzieciaki, a dzieciaki uwielbiają horrory, stąd taka a nie inna ocena.

Mlodzik91

Eh, optymizm... :)